• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    POHODAVOLE: Ano, tu barvu dělá praganda.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAM23: prijde mi super, ze to neni tak zvykave jako jerky :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    POHODAVOLE: těžko říct,nejsem žádný znalec,ale z fotky tk působí hodně červeně, čekal bych takovou tmavší barvu jako máš po okraji ,každopádně dobrou chuť, každej to máme rádi jinak vyzrálý
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAM23: dostal jsem se na ubytek 40% tak verim, ze je to OK. Nemuze to mit takovou barvu kvuli pragande?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    POHODAVOLE: nechtělo to ještě chvilku visu?Soudím jen podle barvy na řezu
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Maso je super. Priste dam min cesneku. O vikendu budu pokracovat :)



    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Jerky – proč jíst sušené maso a jak si vyrobit vlastní? - Chefshop.cz
    https://www.chefshop.cz/blog-steak/jerky---proc-jist-susene-maso-a-jak-si-vyrobit-vlastni/
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Zdravicko, sušil jste někdy někdo zvěřinu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: už sem natěšenej. A díky za inspiraci :)
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Tak ještě 5- 10% a konzumovat :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: Tak úbytek zpomalil. Po 6 dnech jsem na 65% původní váhy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak je to docela fofr. Z puvodnich cca 370g jsem na cca 240g, tak verim, ze tento tyden ochutnam :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    sem nesmi clovek nakouknout hladovej - jdu utocit na lednicku a to jsem si rekl,ze po 8 nezeru
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIOLA: ja tam mam jeste susenou cibuli..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: pekny to mas! Mne se ti libilo, jak delal salam za pouziti startovaci kultury v tomto videu. Kazdopadne, jestli mi dopadne panenka, tak chci prubnout bucek a hovezi :)

    JEDNODUCHÁ DOMÁCÍ VÝROBA SALÁMU | SAUCISSON SEC
    https://www.youtube.com/watch?v=7JQIHyr9AUc&ab_channel=JendavKuchyni
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem pred nakym casem delal chorizo. koupil sem jen veprovy pecene a udelal sem to dietni, protoze bucek stoji 3x tolik co pecene. v popredi pri tom uzeni sou dve soppressaty.
    je to rvany do hovezich strev, aby to pomalejs schlo. je to moc dobry, ale uz je to skoro sezrany.







    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Ahoj, jsem v tomdle úplná lama a kupuju si hotový produkt. Mám el. sušičku kde suším přebytky chilli tak bych to chtěl využit a tím pádem zkusit sušit rovnou plátky. Mohl by mi někdo prosím poslat link na nějaký ozkoušený a pokud možno snadný postup? Něco jako jak malé to nakrájet, jestli a jak dlouho marinovat a bez jakých koření/ingrediencí se neobejdu (třeba tím cukrem si nejsem jistý). Preferuji hovězí. Díky moc
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Drzte mi palce, at se to nepodela :)

    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ZAK: Kupuju jen od řezníků :) Jestli jseš pražský, tak mohu doporučit. Na sušení škoda stařeného....
    ZAK
    ZAK --- ---
    Pouzivate na to "normalni" supermarketovy maso a nebo radeji nejaky vymazlenejsi od reznika / z farmy?
    A v pripade hoveziho masa, hodi se k suseni i stareny maso nebo to je spis na skodu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam