• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    STEVIE: To vypadá, ale chuťově mě panenka zklamala. Výhoda je rychlost….Pečeně je TOP, jak říká i kolega Bunda. :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    STEVIE: 3 dny v soli? To mi přijde moc. Když zhruba 1 kg vepřovou pečeni nechávám 1 den a přijde mi akorát. Dej pak vědět, jaká byla. U mě Irská falešná svíčková leží v lednici a v pondělí půjde do osvědčené klasiky. 1 den cukr a 1 den sůl, teď se v cukru válí ta vepřová pečeně.
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    SIOLA: taky to chci vyzkoušet, vypadá to velmi použitelně :)
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    Teď zkouším tenhle recept:
    Recept na sušené hovězí maso naložené v soli a sušené ve visu v gáze | masohere.cz
    https://www.masohere.cz/blog/recept-na-susene-hovezi-maso-nalozene-v-soli-a-susene-ve-visu-v-gaze/

Včera jsem to pověsil tak jsem zvědavej.

Bojim se že to po těch dnech v soli bude moc.. ale uvidíme
    NOHME
    NOHME --- ---
    SIOLA: Zrovna sem to dosušil. Hovězí zadní. A za mě dobrý. Není to tak žvýkavý

ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SIOLA: Nesusim, bylo na to vedro :-) Ale už by se pomalu dalo nad nějakým pěkným hovězem považovat... :-)

Do panenky se mi taky nechce, je rychle a moc kamenná... Možná v kontrolovaném prostředí ne, ale moje výbava spočívá v technickém koutě kolem kotle s dírou skrz barák ven, tak z ní velkou parádu neudělám :-) Ta pečeně byla velikosti fajn, ale hovězí mi chutná víc.
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Já mám na plánu to "jerky" z mletého viz pár příspěvků dole. :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIOLA: jedu ted kyty po cca 500g, tak to bude na delsi dobu. Zkousel jsem i "lovecak" viz POHODAVOLE a z trouby byl presuseny. Pak jsem ho jeste zkousel v obycejny susisce a bylo to presuseny o neco min, ale chutove super, tak akorat snizim teplotu a prodlouzim suseni. Nakonec jsem pouzil "strikacku" na zdobeni dortu, ale u druhe varky podlehla. Jinak horcice je super napad, tak diky za tip. Rozhodne zkusim. Ja ted koupil na zkousku rusky a gruzijsky koreni, ale jeste jsem ho bohuzel neaplikoval. Zkousel jsem jeste veprovy jerky a uz nebudu opakovat.
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    PETRAELECTRA: Kontrola kvality muší bejt :))
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    SIOLA:
    už se těším, až přistane u mně na oddělení Kontrola Kvality
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    BUNDA: Souhlas, já jí dělal podruhý a naposled. Chtěl jsem mít něco "narychlo" nasušené.
    Pečeně je TOP!
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: já už panenku nedělal po těch prvních pokusech. Vepřová pečeně slaví větší úspěch a poměr cena - výkon je také jinde :)
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Hej hej! Tak co suchaři? Sušíte? :)

Panenka:
    1 den cukr
    1 den sůl (příště půl dne, zdá se mi to dost slaný)
    obaleno v drceném hořčičném semínku, pepři a troše nepálského chilli
    13 dní pověšeno ( taky moc, stačilo by 8-9 dní)

AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MOODYCAT: dělal jsem několikrát, taky mam sušičku na ovoce. oproti hovězímu je to jemnější, ne tak podešvoidní - v zásadě mi asi chutná víc než hovězí. jedu to na cca 45 stupnu, prvních pár hodin na víc.
    ANDYNESTA
    ANDYNESTA --- ---
    CAMELLA: Jj. I tyhle se daji. Ale dodelal jsem i jedny co jsem jen obratil a poradne umyl. Takze v pohode. A pouzivam je stejne jen na maso.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POHODAVOLE: nevím jaký má andynesta, ale mnohé cukrářské pytlíky se dajkl hodit do myčky, takže čištění no problem ;)
    ANDYNESTA
    ANDYNESTA --- ---
    SIOLA: Klarstein Jerky 9 plat. Je peckova. Ale bezedna. Vejde se tam cca 5kg masa. Strasny :-D
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ANDYNESTA: Btw co máš za sušičku?
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ANDYNESTA: To vypadá moc hezky! To musim zkusit áno :)
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    POHODAVOLE:
    ANDYNESTA: Nemám strojek, ale dělám "placatou" variantu. Maso rozválím na pečícím papíru na placku cca 1 mm a nakrájím na proužky. Souhlasím, vyhovuje mi to mnohem víc než klasický jerky i chuťově
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam