• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    PALEONTOLOG: btw kde bereš maso?
    já mam odtud většinou:
    MasoKrecek.cz - E-shop na maso a uzeniny s rozvozem po celé Praze
    https://www.masokrecek.cz/
    https://www.masoodabsolona.cz/
    Na hovězí mam farmáře....má jednou za rok mladé býčky, tak mám objednáno.
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    PALEONTOLOG: já se vrhnu na pečeni :D....jj jerkey je sraní....lepší poměr cena/výkon je klasický sušení :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SIOLA: jo klasicky výročně, na konci roku, udělám pár kilo kližky v asijským koření, děti teď pro změnu okoukaly nějaký to jerkey, tak se asi budu muset srát s jerkey
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Čus sušenky :)
    Nějak to tu vázne.....co kdo má v plánu, popř. už nasušeno? Já budu dělat nějakou větší várku na vánoce.
    Asi jen prase, hovězí mě nějak nechytlo.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RAB1T: já v normální pokojové teplotě a vlhkosti.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    Lama dotaz. V jakých podmínkách sušíte vepřové? Teplota vlhkost.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HONCKA: no jasne ze by se dalo. jen proste musis odzkouset, kolik toho mas nasypat k prihlednutim k porci nudli a vody, aby ti to chutnalo
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    STEVIE: já přidával kousky do guláše
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HONCKA: na to je to malo intenzivni imho. spis to pridat k vode do kuskusu. Coz asi zkusims houbovym prachem.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DEVIL: nešel by ten prach použít na cestách jako instantní polívka?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    STEVIE: ja ten pemikan zkousel, udelal sem ho asi jen kilo, ale bohuzel sem nenasel ty spravny podminky na to, ho snist. par kousku sem snedl ale presto jak byl drahej i tak sem zbytek po roce a pul v igelitaku v lednici vyhodil
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    Zkusím všechny tipy a uvidíme co bude nejlepší.

    Nevím jestli můj mixér úplně dá ten prach taky.. ale myslenka to je super. mohl bych to pak využít na další sušení jako koření - to by bylo meta jako prase :))

    Ještě jsem si vzpomněl, že jsme se kdysi na Antropologii bavili o tomhle kdyby chtěl někdo zkusit:
    Pemikan – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pemikan
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    snazil sem se davat jako zaklad do gulase a tak ale byly to moc velky kusy. tak sem to rozmlatil hasakem, hodil do mixeru a udelal z toho takovou masovou hlinu. mit silnejsi profimixer tak udelam prach
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    me uschnul chorizo, protoze se samovolne ve skrini podle otevrel svar vakuovanyho choriza a ja tam prisel po mesici a neco a bylo to jak beton
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: jo, jasne. jen by me to nenapadlo takhle ouzit, jak rikam, cpal bych to nekam do tepelny upravy. delal jsem to tak s jamonem, kdyz uz ho fakt bylo moc a nedalo se to snist a takhle vysychal.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: lepsi nejak vyuzit nez vyhodit, jestli je to jinak bez plisne
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: to zni zajimave.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    muzes to strouhat, ape doporucuju nejak rozmlatit kladivem na mensi kousky a pak v silnym mixeru z toho udelat prach nebo hrubsi pisek a ten pak sypat na cokoliv. mam takhle houbovej prach a je moc dobrej. ze susenyho masa budes mit insta ochucenou masovou sul. muzes s tim solit maso :D i've put some meat on the meat..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    STEVIE: krajej to do sapget ala carbonara
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STEVIE: nastrouhat nebo nahoblovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam