• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DEVIL: nešel by ten prach použít na cestách jako instantní polívka?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    STEVIE: ja ten pemikan zkousel, udelal sem ho asi jen kilo, ale bohuzel sem nenasel ty spravny podminky na to, ho snist. par kousku sem snedl ale presto jak byl drahej i tak sem zbytek po roce a pul v igelitaku v lednici vyhodil
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    Zkusím všechny tipy a uvidíme co bude nejlepší.

    Nevím jestli můj mixér úplně dá ten prach taky.. ale myslenka to je super. mohl bych to pak využít na další sušení jako koření - to by bylo meta jako prase :))

    Ještě jsem si vzpomněl, že jsme se kdysi na Antropologii bavili o tomhle kdyby chtěl někdo zkusit:
    Pemikan – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pemikan
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    snazil sem se davat jako zaklad do gulase a tak ale byly to moc velky kusy. tak sem to rozmlatil hasakem, hodil do mixeru a udelal z toho takovou masovou hlinu. mit silnejsi profimixer tak udelam prach
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    me uschnul chorizo, protoze se samovolne ve skrini podle otevrel svar vakuovanyho choriza a ja tam prisel po mesici a neco a bylo to jak beton
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: jo, jasne. jen by me to nenapadlo takhle ouzit, jak rikam, cpal bych to nekam do tepelny upravy. delal jsem to tak s jamonem, kdyz uz ho fakt bylo moc a nedalo se to snist a takhle vysychal.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: lepsi nejak vyuzit nez vyhodit, jestli je to jinak bez plisne
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: to zni zajimave.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    muzes to strouhat, ape doporucuju nejak rozmlatit kladivem na mensi kousky a pak v silnym mixeru z toho udelat prach nebo hrubsi pisek a ten pak sypat na cokoliv. mam takhle houbovej prach a je moc dobrej. ze susenyho masa budes mit insta ochucenou masovou sul. muzes s tim solit maso :D i've put some meat on the meat..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    STEVIE: krajej to do sapget ala carbonara
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STEVIE: nastrouhat nebo nahoblovat
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    Kluci co udělat s "presusenou" pečení? Jednu jsem na par měsíců zapomněl na chatě a je to tvrdý jak šutr :))
    Jde to nějak "změkčit" do něčeho využít?
    Je mi to líto vyhodit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: ja mam prave obyc z lidlu.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: indefinitely, pokud na tom po tejdnu v lednici nevyroste zelena plisen, tak je to cool. nekdy pri vakuovani pokud mas k dispozici komorovou vakuovacku, tak jak se tam dela vakuum, tak klesa varnej bod a muze se zacit poskvarovat tuk, co tam na tom masu zbyl, tak se nepolekej. v domaci vakuovacce co zavesis pytlik do 'svarecky' to nehrozi
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Btw zkousel nekdo, jak dlouho vydrzi susene maso zavakuovane v lednici? Mam tu ted vic ususenych kusu, u kterych bych byl rad, aby se nepresusily.

    Diky!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vim, ze to vypada furt stejne, ale prvne jsem prubnul prichut "lovecak" a je to super :)

    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BUNDA: taky mě to zajímalo, ale zas na to, abych vymontoval troubu z linky, to tak horký nebylo :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Dle mého ti to seriózně řekne jen wattmeter. Koupíš za pár stovek do zásuvky a troubu zapojíš přes něj.

    https://www.gme.cz/meric-spotreby-elektricke-energie-dt-26 - např. tato hračka
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KURE: Podle mě bude ještě míň určitě to není lineární, tj hodina na 200 nežere 4x tolik co hodina na 50 taky to bude záviset na tom, jestli máš zaplý ventilátor, jak máš kvalitní těsnění atd..
    CUTOR
    CUTOR --- ---
    SIOLA: Jo už mi visí první dvě vepřové panenky. tak uvidím jak uspěju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam