• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    PSYSBEE: 1890g, tos mohl za 6ku někde odkoupit Dt M1900 a byl bys na tom lépe. Jinak uznávám že konečně mají i 30mm vnitřek , pro hlasitější cvrk stačí vytáhnout ořech, vyčistit od husté vazelíny a dát buď velmi řídkou nebo rovnou olej
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAESTRO_007: jo, muze byt, ze na hovno.. :-) ale zatim jim verim takze cas ukaze ..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    takže DT Swiss. Drahé a už to taky není co to bývalo, ale zatím tomu věřím :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PSYSBEE: známý má 3 dospívající děti co jezdí na kole. Servisuju mu 4 kola Cube Reaction Race a na tom jsou Fulcrum Red nějaké XC výplety. Je mi ho líto, pokaždé tam má vůli v ložiscích v náboji. Kdyby to kolo měl jedno, ale on je má čtyři a každé má dve kola, dohromady snad přes 20 ložisek :D

Věřím že teď je s Fulcrum spousta lidí spokojených a poměr kvalita/cena je ok. Ale ta modelová řada cca 2019 byla peklo, já bych Fulcrum nikdy nechtěl. A z vlastní zkušenosti bych nechtěl Mavic. Přijde mi to podobné a nahovno. Aktuálně mám Roval a je to taky úplně nahovno :D
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PETR_TNT: me ses sice nezeptal, ale odpovedel bych ti podobne. Kdyz jsem po lete resil posledni vetsi upgrade svýho traila - tj. vymenu kol z tovarnich JALCO i29/MT-400B zapletu, tak jsem zvazoval dve moznosti:
    - bud si nechat zaplest osvedceny kombo nába DT350+rafek DT XM481 nebo koupit neco hotovýho.. Velkej faktor tam byla i cena, pác mam malou rostouci raketu a spoustu výdajů okolo + rvát na ALU hardtrail s cenovkou kolem 50k nejaky uhlíkový krutozaplety v cene poloviny kola se mi fakt nechce, to uz trochu postradalo smysl..
    Bohuzel nas dovozce DT zrovna tusim nemel zadni nabu a i kdyz bych mel vsechno za nakup, tak i tak sem se uz cenovkou blizil tam, kam bych uplne nechtel..
    Nejdriv sem u dodavatele koukal na aktualni trail-specific Mavic Crossmax XL 29, ale 24 dratu je fakt malo a vahovej limit 115kg uz taky mluvi za vse..
    Pak resil i jiny znacky ala modni Pancho nebo nejaky Nukeproof atd zaplety, ale bud mi nesedela cena anebo neco jinyho..

A pak jsem objevil u ceskyho dovozce Fulcrumu nabidku na trailovy RedMetaly 5 pro pristi rok, pro me za VOC, ktera splnovala moji predstavu. Pak uz zbyvalo si jen dva mesice pockat, nez to po nekolika urgencich z IT dorazilo a je to doma..

Vim, ze Fulcrumy obecne nejsou u nas v trail segmentu brany jako neco, co chceš (uprimne moc lidi je tady v CR asi nevozi, ten predchozi model co ma HEAVYN jsem videl asi jen na nejakym Cube Stereo 140/140). Na druhou stranu v minulosti jsem shodou okolnosti Red Metaly mel na svoji 26er i na ty 29er nize a nikdy jsem s nima nemel zadnej vetsi problem.. (a to byly ješte ty 24 dratovy s radialnim vypletem 8:16 8-O

Jinak vaha slusna a plusminus odpovida udajum vyrobce, z vyroby uz nalepena ust paska, takze jen sem nandal plaste + insert do zadniho kola, nalil mlíko, nafoukl a je to. Tlak drzi uz mesic, nic nehazi, jen ten cvrk je az moc tichej, chtel jsem trochu vetsi kulomet.. :-)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PETR_TNT: zadny spesl technologie to nema, coz je mozna dobre, jde mi o spolehlivost vypletu, sirsi rafek, slusna bezdus funkce, vaha a cena. Oproti kolum z krabice je tohle napohodu kvalita, to je to co me k nim zavedlo.
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    HEAVYN: a teď po odborné stránce, co to má za úžasné technologie, že zrovna Fulcrum?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: pyčo, z toho je zasratá i ta zeď za tím.. :-)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    já aktuálně testuju tyhle kola a nový pedály, tuhle nálož nevydrželo akorát Sram ložisko středu :)

HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PSYSBEE: letošní 22, tak jezdi a nahoď report, dyť je vedro :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Na tom biku je nějaký starší model pokud se nepletu?
    (ten nový z něj vychází, ale měl by mít o něco lepší nábu, malinko nižší hmotnost a větší vnitřní šíšku i30 místo i27..)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: Red Metal 5 2023 právě mám ted cerstve, ale zatím jsem s nima vzhledem k sračkám a nedostatku času (a vůle :) skoro nic neujel..
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PSYSBEE: osobní zkušenost s těmahle úplně nemám, ale sázím na Fulcrum, že to bude cena/výkon kvalitní produkt. Na gravely dávám Rapid Red 9 a 5 (to drží dobře, zatím bez problému) a na mtb chci dávat Red Metal 5.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: ha, parádní barva, ta by se líbila mojí ženě!

btw: vsiml jsem si, že máš záplety Fulcrum Red Metal? Který přesně a jaký s nima máš zatím zkušenosti?
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYSBEE: Já četl, že gravel je právě rozmanitý a patří tam všechno mezi MTB a silnicí, co si poskládáš 😁

HEAVYN: To by taky šlo. Holt jsem jako na první narazil na to Rose, jeho smůla, no 🙂

FORELLI: Však jo, tam jsem dokonce dostal víc lajků než flaku 😆

Chtěl jsem prostě něco jako Canyon Roadlite, akorát si nejsem jistý, jestli by do něj šly 40 mm pláště jako do tohodle. Silniční kola čekají na jaro nebo aspoň na suché silnice, pak z toho může být normální fitness bike.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    HEAVYN: pěkné :-)
    BATY
    BATY --- ---
    HEAVYN: To vypadá hezky! Podívám se, jestli mám místo na páté kolo 😂
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    MAESTRO_007: jé, pořád jezdí, super ;) mám tu novou verzi

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PSYSBEE: jj :-)

tady můj "gravel". 100km po asfaltu nebo traily v lese. Ani jedno není problém.

FORELLI
    FORELLI --- ---
    FINSON: ha, to jsem ráno viděl na fb v gravel skupině :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam