PETR_TNT: me ses sice nezeptal, ale odpovedel bych ti podobne. Kdyz jsem po lete resil posledni vetsi upgrade svýho traila - tj. vymenu kol z tovarnich JALCO i29/MT-400B zapletu, tak jsem zvazoval dve moznosti:
- bud si nechat zaplest osvedceny kombo nába DT350+rafek DT XM481 nebo koupit neco hotovýho.. Velkej faktor tam byla i cena, pác mam malou rostouci raketu a spoustu výdajů okolo + rvát na ALU hardtrail s cenovkou kolem 50k nejaky uhlíkový krutozaplety v cene poloviny kola se mi fakt nechce, to uz trochu postradalo smysl..
Bohuzel nas dovozce DT zrovna tusim nemel zadni nabu a i kdyz bych mel vsechno za nakup, tak i tak sem se uz cenovkou blizil tam, kam bych uplne nechtel..
Nejdriv sem u dodavatele koukal na aktualni trail-specific Mavic Crossmax XL 29, ale 24 dratu je fakt malo a vahovej limit 115kg uz taky mluvi za vse..
Pak resil i jiny znacky ala modni Pancho nebo nejaky Nukeproof atd zaplety, ale bud mi nesedela cena anebo neco jinyho..
A pak jsem objevil u ceskyho dovozce Fulcrumu nabidku na trailovy RedMetaly 5 pro pristi rok, pro me za VOC, ktera splnovala moji predstavu. Pak uz zbyvalo si jen dva mesice pockat, nez to po nekolika urgencich z IT dorazilo a je to doma..
Vim, ze Fulcrumy obecne nejsou u nas v trail segmentu brany jako neco, co chceš (uprimne moc lidi je tady v CR asi nevozi, ten predchozi model co ma HEAVYN jsem videl asi jen na nejakym Cube Stereo 140/140). Na druhou stranu v minulosti jsem shodou okolnosti Red Metaly mel na svoji 26er i na ty 29er nize a nikdy jsem s nima nemel zadnej vetsi problem.. (a to byly ješte ty 24 dratovy s radialnim vypletem 8:16 8-O
Jinak vaha slusna a plusminus odpovida udajum vyrobce, z vyroby uz nalepena ust paska, takze jen sem nandal plaste + insert do zadniho kola, nalil mlíko, nafoukl a je to. Tlak drzi uz mesic, nic nehazi, jen ten cvrk je az moc tichej, chtel jsem trochu vetsi kulomet.. :-)