PRAASHEK: Přijde mi zajímavý jak tam zmiňuje několik problémů který spolu až tak nesouvisí. Třeba schovávání contentu na neindexovatlený sociální sítě je čím dál tím horší a novej vyhledávač to nevyřeší protože ty platformy to samy nechtějí a většině lidí je to zatím u prdele. I když se na konkurenci samozřejmě těším (a poslední rok používám primárně duckduckgo, i když tak ve třetině případů s parametrem !g)
Je to jeden z důvodů proč mě sere Discord, spousta vývojářů open-source projektů ho začala používat na organizaci místo klasických nástrojů, a běžně se pak stává že z oficiálního webu nebo githubu se o tom projektu nedozvíš skoro nic, když nějaký uživatel řeší nějaký problém tak se zeptá na discordu kde se to vyřeší ale otázka se nikam neuloží pro příští uživatele, a tak podobně.
Reddit to podle mě taky nezachrání protože čím víc uživatelů má, tím hloupější je. Ten posun za posledních deset let byl brutální. Do toho celý reddit stojí na komunitních moderátorech, kteří jsou (alespoň oficiálně) neplacení, takže spousta z nich jsou totální hovada, která svojí činností to blbnutí dlouhodobě posilují.