• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Jsem sportovní nadšenec, a dneska v práci při smalltalku s finským kolegou jsem zjistil, že existuje "finský baseball" - jmenuje se to pesäpallo, a je to mix baseballu a kriketu. Koukal jsem na pár videí na YT a jsem absolutně mimo co se pravidel týká. Ale zároveň mi to přijde hrozně fajn - malá zemička, kde by člověk čekal tisíc a jednu variantu zimních sportů, má takovouhle koninu.

Parhaat pesäpallo suoritukset! (COMPILATION #4)
    https://www.youtube.com/watch?v=1qtfXtZNT0I

In English - Pesäpalloliitto
    https://www.pesis.fi/pesis-info/in-english/

Jinak to prej není moc populární ani u nich :-)
    CDR
    CDR --- ---
    Pokaždé, když v práci aktivuji nějaký iphone, což je jednou až dvakrát do týdne, si kladu otázku, proč mezi lokacemi, kde se bude telefon používat, je na výběr i liduprázdný a pustý (obojí doslova) Clippertonův ostrov.
    A přitom se mi vždy vybaví tento příběh (wiki).

Osadníci a mexická vojenská posádka byli zásobováni loďmi z Mexika přibližně každé dva měsíce, ale s eskalací bojů během mexické revoluce pravidelné zásobovací návštěvy přestaly a obyvatelé byli ponecháni svému osudu.[3] Při vypuknutí 1. světové války v roce 1914 byli mexickými orgány zcela zapomenuti. Někteří obyvatelé se stali obětí kurdějí. Guvernér ostrova Ramon D'Arnaud a tři z jeho přeživších mužů se roku 1915 pokusil s pomocí voru, který si sami zhotovili, doplout do oblasti, kterou křižují lodní linky, ale všichni se utopili. Na ostrově zůstalo pouze 15 žen (včetně vdovy po D'Arnaudovi) a dětí a správce majáku černoch Victoriano Alvarez.[4] Ženy jím byly znásilňovány a do roku 1917 dvě z nich zavražděny. Alvarez se prohlásil králem. Ale ani on neušel svému osudu: byl 17. července 1917 zavražděn sekyrou mladou ženou, kterou se pokusil zotročit.

Mezitím USA z obav, že by Německo mohlo Clipperton používat jako svou námořní základnu, vyslaly válečnou loď USS Yorktown, která zjistila, že na ostrově se žádní Němci nenacházejí. Dne 18. července 1917 loď zachránila z ostrova zbylé ženy a děti, které přežily Alvarezovu tyranii.[3]
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Stockholský syndrom znají asi všichni, nicméně začetl jsem se do wiki a ony ty okolnosti vzniku v původním incidentu jsou zajímavé....

According to accounts by Kristin Enmark, one of the hostages, the police were acting incompetently, with little care for the hostages' safety. This forced the hostages to negotiate for their lives and releases with the robbers on their own. In the process, the hostages saw the robbers behaving more rationally than the police negotiators and subsequently developed a deep distrust towards the latter.[9] Enmark had criticized Bejerot specifically for endangering their lives by behaving aggressively and agitating the captors. She had criticized the police for pointing guns at the convicts while the hostages were in the line of fire, and she had told news outlets that one of the captors tried to protect the hostages from being caught in the crossfire.

Stockholm syndrome - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    NAMATHUR: děkuju!

NELLAS: návrh na šestidveřovou tatru t-707 se bohužel neuskutečnil.

NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    MEANKITTY11:
    a) tu jsou komplet
    b) nech sa páči (stl) --- nudil jsem se při dohledu na tisk
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nebyla-li by nějaká zajímavost? :)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    TEAPACK: Já to chci jako klíčenku, nebo to pošlu klukům v shark racing
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    DRAGON: potřebuju modrý auto a tohohle žraloka si nechám udělat jako magnetku a každý den bude plavat jinde =D
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    XCIDER: a je proto veliká škoda že se vynálezu konzerv nedožil :D
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HEJSEK23: Původně jsi tvrdil, že je to vzhůru nohama, pak ses opravoval, že zuby jedou do protisměru. Za to ten lol. Jinak názory zaznamenávám avšak necítím povinnost ty svoje měnit.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ERRTU: krasavec, vypada ze je evolucne uzpusoben na otvirani konzerv :)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    DRAGON: tak mohlo dopadnout jako helicoprion zejo... :)

HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    MEANKITTY11: tak ses mi vysmála lolíkem, rozdala mínuska a nakonec jsme se pochopili. 👍 pohoda
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    DRAGON: hlavně ten hjundaj má tlamu v pase.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    DRAGON: lol.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MEANKITTY11: ty to uz podruhy chapes nespravne. Nejde o to, ze jsou spravne vertikalne, ano, ma jazyk (ehm) spravne, ty zuby nicmene trcej z huby, to na zadnym letadle nikdy nebylo. Ten kdo ti tu samolepku navrhoval, udelal horni celist s predkusem. Mely byt zkosene dozadu.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HEJSEK23: aha, ty všechny ostatní sou červeným nahoru, jenom moje červeným dolů, už to vidím. lol.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    MEANKITTY11: má. Ale chápu že když to máš na autě, tak si to nechceš přiznat
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    DRAGON: nemá.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    to auto vypada tak trosku takhle, jak ma obracene ty zuby :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam