• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SALVATOR: v prazsky zoo maj kasuara a clunozobce kousek od sebe, muzes porovnat. Jednou jsem tam po kasuarovy patral ve voliere a nemohl jsem ho najit. Pak jsem si vsimnul, ze k voliere prileha drevena bouda s okynkem. Aha, tam urcite bude, jsem si rekl. Koukam oknem, nic nevidim tak se primacku skoro uplne na sklo a ten parchant vyskocil odnekud ze stinu a v plny rychlosti klovnul primo do skla... Malem jsem si musel menit spodni pradlo.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    TOXICMAN: tv reklamy reflektujou dění,
    eslis neviděl reklamu na Košík, tím líp
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    HRAFNAIN: eeee... cože?
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    TOXICMAN: a proto košík Dot cz
    ehm
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    České videoherní studio Warhorse utržilo po vydání pokračování historické hry Kingdom Come: Deliverance 2,7 miliardy korun. Rok předtím přitom měla společnost příjmy jen 119 milionů korun.
    Čistý zisk Warhorse studios vzrostl po vydání druhého Kingdom Come na miliardu korun. V loňském roce byla společnost ve ztrátě 185 milionů korun.
    Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin. Ta se týká období od 1. dubna roku 2024 do letošního 31. března.
    Hru Kingdom Come: Deliverance 2 studio vydalo letos 4. února.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MEJLA77: by moh delat ruchare u valecnejch filmu!:))
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    BONEMINA: IMO je ten obrázek generovaný AI, ale jinak jsou úžasní a občas mají i docela slušnou kadenci klapání zobákem :)

Shoebill machine gun noise - scariest bird sound ever! #shoebill #wildlifepodcast #weirdanimals
    https://www.youtube.com/shorts/seskqQWU99U
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SALVATOR: Pštros v kapesním vydání. Akorát ty pařáty a nasranost má v životní velikosti.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BONEMINA: takhle vypada jako ti tri ufoni z Valeriana :D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SALVATOR: Tam bych se bála, že se domů nedostanu už ani já.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ATUARFIK: Na to bych znal spíš kasuára. Sice nevypadá tak hrozivě, ale proti lidem je prokazatelně účinnej.
    RSZ
    RSZ --- ---
    BONEMINA: a zoo Praha je jedna z mála, kde ho chovají
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Chudáci průchozí kočky, už teďka mají panickou hrůzu z našich slepic, z tohohle by je už úplně piclo. :)))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Prý je to v podstatě pelikán, zkus to přes ryby.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Dal by se ochočit na hlídání baráku? Představuji si tak 3-4 jedince, jak pochodují tam a zpátky po obvodu pozemku.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BONEMINA: Mají ho I v pražské zoo a měří spíš k tomu metru a půl a je fakt trošku strašidelný.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Ještě o chlupínek lepší by bylo, kdyby se ty artefakty nikdy nenašly - protože by nevyhynutí orlosupi člověka ke svým hnízdům nepustili.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    To svedu na jiného orlosupa :D

A ať nejsem úplně OT a držím se ptáků, nedávno jsem zjistila, že existuje člunozobec africký, měří až 1,7 metru a při čelním pohledu je naprosto rozkosně přinasraný.

NELLAS
    NELLAS --- ---
    BONEMINA: Nebude ti pak chybět druhá do páru? :))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NELLAS: uiii, to jenpřesně ta doba a místo, kterému se věnuju v rámci reenactmentu! Nutně potřebuju bližší dokumentaci, abych si podle té botky pořídila novou, protože tohle bude totálně peckovní příběh k táborovým ohňům :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam