• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    RUDOLF: ale nejni vono tohle prâvě ta debata v boomerskêm přesně stylu , pokud tomu rozumim , tak tvorba do galerii s sebou nenese tu výhodu automatického placení státu a zdravotnictvï, ani neposouvá vývoj lidstva kupředu , je to však společenská událost, taková vernisáž s přáteli a dalšími lidmi. .obrázky , písničky, sochy. .zábava vlastně. ..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HOWKING: vidíš, kdyby jste v tom pokračovali, mohli jste mít spoustu ženských a jezdit po světě. Takhle je to i v galerii, každý dokáže ty matlaniny, ale všichni vstávaj v pět ráno na šichtu za minimální mzdu. V téhle diskuzi asi nemá smysl pokračovat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    RUDOLF: Tohle jsme hráli v kapele na gymplu. Každý měl nějaký nástroj na který neuměl a hrál co ho napadlo bez ohledu na ostatní. Hlavně když to byl pořádný randál :D (je to bída)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SALAMAN: Nejde o intenzitu basů - takové ty "car" songy se mi vůbec nelíbí. Jde o to, že ta muzika je téměř bez basů (normálních) a bicí bys pohledal. A když tak je tam jakýsi hrubý ořezaný bas. Hladké subbasy, kdy zaléhalo v uších a přitom nic nebylo slyšet nikde. Celá muzika je dělaná pro boom-boxy, které pod 100 Hz nic nezahrají. Novodobé "tranzistoráky" co mají basreflex kolem 100Hz, kde to hučí jak prase a vyvolává dojem, že to nějaké basy má. Žasnu jakou nekvalitu jsou dnes lidi ochotní strpět. Pustit si na tom KLF, tak půlku z toho neuslyším.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SALAMAN: Sem si ten trap musel vyhledat. (sem ten pojem ještě neslyšel). Ale to je taky starý jak Metuzalém, tohle už jsem slyšel v devadesátkách - říkalo se tomu jižanský hip hop.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HOWKING: Tak treba trap.
    HOWKING: Jsou tzv. bangery, ktere ti basama odfouknou pokryvku hlavy.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HOWKING: podle mě se v současný hudbě neorientuješ. Vzniká toho tuna. Já víc jedu experimentální hudbu, ale je toho k poslechu od mladých spoustu. Zajeď si třeba na Creepie Teepie fest co poslouchají lidi, kterým je 20+. Ba mě dokonce překvapuje, že aranže popových hvězd vstřebali dobrý věci za posledních 20 let. Koukni se co píše třeba Pavel Klusák, nebo se jukni co teď píše o Hudbě Hroch ve svých knížkách. Když se vidím s mladými, tak mi doporučí skvělou současnou hudbu jako Black Midi.

    Za mě už starší třeba tohle mě uhranulo a český koncert byl skvělý. Včetně sólo akce Black Pus na sedmičce.

    Já spíš jako boomer ztrácím schopnost sledovat soundcloudy a různý platformy. Je obrovský množství hudby ale propagace se platí jen špičce ledovce. Jsme v období transformace průmyslu a furt se hledá způsob jak nemít hudbu jen jako koníček.

    Lightning Bolt - The Metal East / Blow To The Head / USA Is A Psycho - Live at Le Guess Who? 2019
    https://youtu.be/eqcfL21YUB4
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HOWKING: já si takhle občas něco složim sám, volume doprava, pecka, neasi, hlavně, že to bouchá!

    a druhej den si rád pokorně poslechnu rádio [něco na yt, whatever :] :D
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HOWKING: tak to je mi líto

    seš oficiálně starej
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Imho je chyba v tom hledani "nirvany z neceho noveho" :-) Pro me (priklad) je takovy Exodus - Metal Command (origo verze z roku 1985) porad stejne skvely, jako kdyz se ke me dostal v roce 1989. Ale asi to je tim, ze jsem se stal a pak uz zustal metalakem a nejaky acid jazz se mi ani neukaze na radaru.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HRAFNAIN: No já jen, že už mě to staré nudí. Vzpomínám na tu euforii, když jsem jako děcko objevil metal, když jsem pak jako puberťák objevil techno, když pak vznikaly dnb a acid jazz, tak jsem byl v nirváně. Ale už se "nic neděje". Jen si všímám, že je to jakési ukňučené, přesně jak píšeš. Chybí tomu bass, chybí tomu rytmika, je to nějaké unylé. Chtěl bych zase zažít něco "nového", co mě zmasakruje a ...
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HOWKING: , jazz, r'n'r, hippies, hard rock, punk, heavy metal, new wave, synth, techno, tekkno, atd. - to vzdycky ta starsi generace hejtila,

    no teď je to rap a trap, a ukňučený cosi, a mně je jasný, že na tohle! už jsem starej :D

    ale furt se mezi tim klube něco, co ty třeba ani nemůžeš zachytit, sestimsmir

    ale pravdu máš, jasně, v hudbě už bylo všechno vymyšlený! ;P
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Kazdopadne ja nejsem vyznavac nejakeho nasilneho pseudopokroku, aby se mohlo odskrtnout, ze se zase nekam pokrocilo. V oblasti hudby jsem v mnou oblibenych zanrech s novinkama spokojen.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VYHULENY_UFO: Mám pocit, že i to už za nás (v devadesátkách) bylo. (vím co je dubstep)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOWKING: napada me dubstep. to jsou takovy ty pisnicky, ktery zneji jako intro k filmu nebo pocitacovy hre, ty furt cekas, kdy se to poradne rozjede, abys mohl zacit parit a v te chvili pisnicka skonci.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Imho bez dalsich technickych zmen na poli hudby nejspis nic noveho (ve smyslu odlisneho) nebude. Ale muzes zkusit vynalezt ultrazvukove housle a hrat sonaty pro psy ;-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NJAL: A co jsou dnešní věci? Všechny styly, co se dnes hrají existovaly už před 30-ti lety.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Black/Viking/folkmetalista je spokojenej. I dnesni veci se daj poslouchat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Každá generace vymyslela nějakou svoji hudbu. Co vymyslela ta dnešní? Nějak mě nic nenapadá, kromě toho, že vše co bylo ztrivializovala až do stupidity.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    my jsme meli jako jediný na našem maloměstě Didaktik M
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam