ILLUZE: To je hezky popsany postup!
U bodu 1 naprosto souhlasim s tim jednim rokem. Ono uz jen obdobi letnich dovolenych s temi vydaji dost zamava, Vanoce to same. Takze sledovat naklady napriklad brezen - kveten, tak clovek dostane dost zkreslenej obrazek. K tomu vetsina pojistek se plati rocne, jak pises.
Bod 3 by me zajimal podrobneji. Mam v sobe zakoreneny, ze "rozumnej clovek ma pojistku na vse". Ted jsem ve fazi, ze rozumove chapu, ze to neni pravda, ale nedokazu urcit kde je ta hranice co pojisteno mit a co ne. Pokud v tom nekdo mate jasneji, budu rad za tipy jak k tomu pristoupit. Osobne mam pojisteni odpovednosti, urazovku, havarijni, domacnost (ma to v baraku vubec smysl?), nemovitost (musim mit) a mozna jeste nejake dalsi, ted ten seznam nemam pred sebou. Rad bych to zredukoval, ale nevim jak k tomu pristoupit.
Bod 4 jsem resil celkem aktivne a vse mam ted "nejvyhodneji jak to jen jde" :) Krome snizeni nakladu z toho mam i dobrej pocit, ze jsem se dostal na dobry ceny.
Bod 6 nejsem schopnej zrealizovat. Se zenou jsme se o to parkrat pokouseli, ale skoncili jsme u toho, ze proste nechceme kupovat jine jidlo, nez kupujeme. Min chodime do restauraci, ale to je tak vsechno. Jidlo proste mame radi a sahat na nej nejspis nebudem.
Jinak pod pojmem "maximalizace prijmu" si kazdy asi predstavujeme neco malinko jineho. Ja se sice snazim maximalizovat prijmy, ale ne tak, ze travim v praci vic casu. Spis se snazim byt na trhu prace atraktivni, udrzovat si prehled a neprodavat se levne. K tomu ale taky byla dlouha cesta. A kdyz uz si vymyslim nejaky svuj projekt bokem, tak to musi byt vic zabava, nez prace, abych nemel problem to delat ve svem osobnim (= ne rodinnem) volnem case.