BIMBAS: Jasně, je to o spoustě souvisejících okolností a prioritách.
Já přímo nesousedim skutečně s nikym, ale hlavně mám odpor k těmhle službám. Jsem v tom asi exot, ale chápu to jako jedno z koleček celýho toho soukolí, co lidi finančně zatěžuje a roztáčí další a další potřeby. Mělo by mi to vnýst klid do duše, ale pro mě osobně to má v případě nemovitosti přesně opačnej efekt.
Obecně si myslim, že je praktičtější být schopen se o sebe a svůj majetek umět postarat sám, než to outsourcovat a upsat se tak víc k vlastnímu výkonu v jiný oblasti.
Pojišťovna má spočítaný co se jí vyplatí. To můžeš klidně aplikovat na sebe. S větší pravděpodobností zaplatíš víc, než dostaneš. Když k tomu připočteš náklady, který s tim máš spojený jen ty a pojišťovna je do toho ani nepočítá (ty různý revize atd.), tak to nutně musí být nevýhodný. To nemůže nikdo rozporovat. Sekundárně pak sám dáváš menší pozor, protože trochu počítáš s tim, že jsi pojištěnej a tim spíš k pojistný události dojde. To tam mají jistě taky započítaný.
Nepojistit se, dělat všechno pořádně, snažit se předejít problémům a být schopen se popasovat s nejhoršim je podle mě mnohem lepší varianta.
Nikomu to necpu. Beru to tady jako obecnou diskuzi a kýžená finanční nezávislost pro mě neznamená žít velkoryse z velkýho pasivního příjmu, ale skromně, co nejvíc samostatně s co nejmenší a logickou spotřebou pro příjemnej život. Jsem tak v lepší pozici v případě nenadálý situace.
Spousta z vás si třeba neuvědomuje co se může přihodit, ale já měl z ničeho nic ze stresu a nasazení v práci (důsledek finanční motivace) v pětadvaceti rakovinu a na nějakou půjčku, nebo nízký úroky a pojistky jsem mohl ze dne na den zapomenout. Přestože jsem příjmy malý neměl, už jim pravděpodobnost nevychází. Rozhodování o dalšim směrování života bylo o to snažší.