WARBABY8: Nevím jak se k tomu postaví tady jinde ve světě jsou to dvě rozdílné věci a není problém z toho pro pojišťovnu nějak vybrousit. Jde opravdu jen o to jestli převáží negativní reference nad pojistným plněním a nebo ne.
Nemovitost za několik milionů nepojistíš 1:1 bez výhrad za několik tisíc. To je cena jen obyčejné pojistky se spoluúčastí, kterou se ti většinou stejně nevyplatí použít i když škodná událost nastane a hlavně nekreje vše bez výhrad. Většinou stejně zjistíš, že to a to pojištěno není.
Měl jsem několik pojistných událostí a vždy to byl výsměch akorát ztráta času a nervů. A neplatili jsme zrovna málo. Ale nebaví mě fakt se dohadovat a řešit ve který čas mi vykradli auto a kde přesně se ty věci nacházeli. A že se to nevztahuje na policii a na to co u toho zničí.
Takové největší fauly jsou vytopení (prostě voda z řádu), vandalismus (vykradení počítají až po tom co zloděj odcizí něco cenného) Dále mají nemovitost rozčleněnou cenově do nějakých částí, které ale neodpovídají škodě. Mnoho věcí musíš složitě dokazovat, mít od všeho nějaký doklad, fotku... Stojí to vůbec za to?
A to nemluvím o tom že požár je automaticky chyba elektroinstalace, ale to jistě víš velmi dobře. Někdy je to až tak absurdní že špatný stav elektroinstalace způsobí požár v domě i když už je druhý rok bez hodin... To se fakt stalo.