• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    Sportovní chůze (aneb běhání pro ty, co už se bojí o své klouby). Žádná pohodová turistika, ale velmi rychlá chůze na delší tratě. Třeba 21 km pod tři hodiny - můj osobní rekord. Nejde o techniku rychlochůze aka Jožka Pribiliněc, ale normální, leč velmi svižnou chůzi v přírodě.
    rozbalit záhlaví
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    já dnes cajdal opět tam, kde D8 opouští ČR ve východních Krušných horách. tentokrát jsem zvolil delší trasu oproti ATOMIKS
    kdyby se někdo divil tý max rychlosti, tak za to můžou ovádi .o) a taky mouchy zlobí

vypadá to tam na české straně takhle nějak. je strašný sucho .o(

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    já jen že tu nejsou jen běžci, ale i chodci .o) moje oblíbená trasa na místě, kde D8 opouští ČR

HOWKING
    HOWKING --- ---
    EULE: Jen prezentuj, máš li záznamy. Všechno se počítá.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tohle taky víceméně na jeden zátah, tuším, že nějaké rovné úseky a z kopce jsem teda běhal poklusem.

EULE
    EULE --- ---
    tak to já to svoje šourání tady ani prezentovat nebudu :)) když vidím tyhlety výkony tady. dobře vy!
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    EULE:
    HOWKING: Já jsem přesně rozpolcená mezi tím, že chci, aby to mělo efekt a kocháním se. :)
    Ale spíš jedu to kochání, chůze má efekt podle mě i v mírnějším tempu. Ze zkušenosti fakt větší než ty moje pokusy o běh. Ale ten mě taky baví a na tyhle velké procházky se člověk prostě nedostane tak často jak by chtěl. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Pěkně dlouhé štreky!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SPIKE411: To GPS v terénu ne vždy přesně určí polohu a tak si myslí, že jsi se přemístil rychleji, nebo pomaleji. Ale celková doba a trasa je pak správně. Šum se eliminuje.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jako jsou tam nějaký divný skoky, který nevím, kde se vzaly (asi že jsem zapauzoval, když jsem se někde zastavil, a vzpomněl jsem si odpauzovat až po pár (set) metrech?). Bylo to nalehko, po rovince a po proudu, takže mírně z kopečka. Bylo docela vedro a byl jsem vyprahlej, tuším, že jsem nedělal žádné větší zastávky, jedl jsem za chůze atd.

HOWKING
    HOWKING --- ---
    EULE: No to já to beru jako náhradu běhu pro dědky jako jsem já a tak se snažím aby to byl "záhul". Ne pocházka, ale sport.
    EULE
    EULE --- ---
    HOWKING: mně je to teda nepohodlné už při nižší rychlosti než 9 minut na km (6,66 km/h), ok po rovince to občas 8,30 na km (7 km/h), ale v terénu teda ani omylem. navíc teda z procházky při takovéhle rychlosti nemám fakt nic. mě baví se dívat kolem, občas něco vyfotit nebo jen tak procítit ... :) a to u takovéhle pekelné rychlosti už nestíhám.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    EULE: Rychlochůze je ještě 2x rychlejší :) (ale je pravda, že přes 7.5 km/h už to fakt není pohodlné a regonomické. Do těch 7 je to v pohodě)
    EULE
    EULE --- ---
    ALONSY: tomu se snad už ani chůze neříká ne?
    HOWKING:
    EULE
    EULE --- ---
    ORTWORKA: do Vranneho treba - koupani na Skochove - Lavka
    CHER
    CHER --- ---
    ORTWORKA: Nebušice - Okoř?
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Dneska procházka z Petřin do Lysolají. 10km za 2 h. Nejlepší odměnou mi byl Lysolajsky biotop.
    Máte někdo tip na příjemnou procházku v okolí Prahy? Cca 25km. Koupání po cestě vyhodou.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ALONSY: moc často ne... Chodím několik hodin denně skoro celej život od puberty...25let... Lidí potkávám čím dál míň. Smutně čím dál. Povídat si nechtějí. Bývají zabráni do svých dětí-sluchátek-mobilů...
    Chci nabízet retreaty s chozením v tichu. Jsem fakt zvědavá na zájem, zájemce a jejich reakce :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    VENDULKA: každopádně velmi slušný výkon, zvlášť za 8 hodin
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    ATOMIKS: Část asfalt, část lesní cesta. Ja to řeším tak, ze si beru dvoje boty a na delším asfaltovem úseku nasazuju boty s měkkou porážkou na běhání.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    VENDULKA: koukám na mapu, kudy jsi šla, a přijde mi, že má ta cesta nešvar posledních let: skoro všechno je to zpevněné, často i asfalt. normální lesní toulání aby člověk pohledal.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    Minulý týden jsem si dala výlet přes Slavkovský les. Ráno vlakem z Prahy do Mariánských lázní a večer zpátky. Mapy to odhadovaly na 11 hodin, ale stihla jsem to za 8. Moc doporučuju. Je tam krásný les, prameny a prakticky to bylo po rovině. Dají se tam dělat i kratší okruhy.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam