• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    Sportovní chůze (aneb běhání pro ty, co už se bojí o své klouby). Žádná pohodová turistika, ale velmi rychlá chůze na delší tratě. Třeba 21 km pod tři hodiny - můj osobní rekord. Nejde o techniku rychlochůze aka Jožka Pribiliněc, ale normální, leč velmi svižnou chůzi v přírodě.
    rozbalit záhlaví
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    KURE: Zásadní rozhodnutí, které ovlivnilo zdárný průběh akce, bylo koupit si v pátek odpoledne ponožky s membránou. Pod ně slabší merino ponožky. Puchýře nemám, trochu otlačené paty a za to může moje blbost, že jsem si ty spodní podkladový ponožky nevyměnil za v půlce pochodu za sušší, nepropocený a nenamazal si nohy. Jinak bez jakýchkoli zdravotních následků.
    KURE
    KURE --- ---
    FOOTFAN: omfg. to je mazec, gratuluju. Co nohy? puchejře a tak?
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    V sobotu Military Death March na Šumavě (pod Šumavou). Docela náročný, start v pátek ve 22:00, v nepřestávajícím dešti. Trasu jsem si dal Vimperk - Husinec - Volary - vrch Boubína - Kubova Huť - Vimperk. Povinné check pointy byly Husinec a Vimperk. Pršet přestalo v sobotu v půl šesté ráno. Takže krásná noc plná deště. Zhruba na třicátém kilometru mi přestala fungovat navigace v hodinkách, za Boubínem se mi vybil mobil. Tak jsem do Vimperka přišel po nějaké stezce skřítků z úplně blbý strany. Ale stálo to za to!

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/gapuganure

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Chodí se v těchto dnech nádherně. Prostupný terén dovoluje jít, kam si člověk zamane. Je hezky, přitom chladno, jaro, vlhko, bez dotěrnýho hmyzu...

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FOOTFAN: Ja chodila okolo 6+, ale malo to potom nasledky. Takze som sa fakt ucila spomalit. :)
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    SHARKIE: Já to mám tak mezi 5 - 6 km/h, rychlejší chůze, než 6km/h mi přijde už dost nepohodlná, to už je lepší běžet.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FOOTFAN: Ja sa asi rok ucila chodit max tych 5km/h. Co je celkom fajn na tie dlhsie vzdialenosti. Mala som furt tendencie strasne moc letiet dopredu, jak som naucena z centra Prahy miznut co najrychlejsie z dosahu turistov. :)
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    ATOMIKS: Není, pořád normální chůze, ne rychlochůze ve sportovním stylu. Ono zas když bych šel pomaleji, tak to strašně dlouho trvá. I takhle jsou ty dlouhé pochody náročné psychicky.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    to už je na Jožku Pribilince
    SITH
    SITH --- ---
    FOOTFAN: brutál. Dát 60k a stále si držet tempo 11/km je pro mě teda nadlidský výkon :)
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    V sobotu jsem si dal pochod Středočeská šedesátka, letos z Unhoště do Unhoště.

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/kabuzezake

Teď mě čeká, poslední dubnový víkend, Military Death March v pošumaví.

HOWKING
    HOWKING --- ---

Rok a půl jsem nechodil. Nejdřív vyhřeznutá ploténka, pak operace psa. Konečně jsme se odhodlali. Nejdřív Iga lítala jako zamlada. Ale pak došly síly. Po třech a půl km jsem to raději otočil. Pak už mě přestala i dobíhat a zpomalovala a 100m před cílem už si lehala, že dál nejde. No ještě že jsem to otočil včas, protože bych asi pár km nesl 20 kg psa v rukách. Ona ten rok a půl ležela na posteli a jediný výkon byl kdy 10 m na dvoře honila kočky, já aspoň chodil po světě. No příště už se snad půjde líp.

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Omlouvám se za spam, ale prosím zdejší chodce o pomoc!

Pořádali jsme v www.os-semiramis.cz skvělou konferenci pro učitele, kteří pomáhají dětem a rodinám. Abychom to mohli uspořádat a účastníci ji měli zdarma, pomáhala nám s tím Nadace ČEZ. Letos to vyšlo jen tak na 1/2, zařadili nás totiž do projektů v appce EPP - pomáhej pohybem a podpoří nás jen v případě, že si vychodíme dostatek bodů. V práci nás je málo, tak prosíme o pomoc - pokud chodíte, běháte, cvičíte a chcete pomoc, stáhněte si tu appku a podpořte nás! :)

Revanš nemám... snad jen, že vás bude hřát pocit, že to je fakt pro dobrou věc!

Pomáhej Pohybem
    https://pomahejpohybem.cz/#projects

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Keď máte možnosť počkať pár minút na vlak prakticky za rohom, ale vy sa rozhodnete prenechať velenie túlavým nohám. 🙂

Nakoniec z toho bola celkom príjemná prechádzka večerným mestom. 🙂

SITH
    SITH --- ---
    včera nějaká ta malá procházka krásným jarním počasím, plus pivo a svíčková v hospodě v Srbsku :)

EFFKA
    EFFKA --- ---
    ATOMIKS: :) je fakt, ze ve stredu byly polnacky tvrdy…no tak to tam uz zas dlouho nepujdu. dik za vyzkouseni:)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    EFFKA: jsem si tu tvou trasu včera zkusil a na těch polích od Rohatce dál bylo strašně moc bahna .o) holt jiná teplota, jiný zážitek
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    Stredecni prochazka po okoli.

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FOOTFAN: + pokud nemate vylozene tlumene bezecke boty, tak bych za sebe jeste doporucil gelovky/penovky od Schollu. ted byly dlouho nedostupne, ale uz se zacinaji vracet v nove verzi, minimalne do DM

dm online shop | Vaše oblíbená online drogerie
    https://www.dm.cz/pece-o-plet-a-telo/pece-o-nohy-a-chodidla/vlozky-do-bot?allCategories.id0=021907&pageSize0=30&sort0=editorial_relevance&brandName0=Scholl%C2%A4tPage0=0
    GelActiv Everyday (modra) do kazdodennich bot (kancl/mesto)
    Work&boot (oranzova) do pracovnich/tvrdych a pohorek na vylety
    zelenym GelActiv Sport bych se vyhnul - minimalne v predchozi generaci mely pod klenbou tvrdy plastovy insert a nebylo to pohodlne

(a samozrejme je dulezite to spravne obstrihnout. pokud to strihnete moc a vyjde vam hrana pod prst, nebude to dobre)
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    ALONSY: Racionálních důvodů můžou být mraky. Myslím, že je fakt klíčový rozlišovat, kdy něco bolí únavou (nemám fyzičku a nabírám ji, namáhá se sval, co byl slabej a to bolí) a kdy něco bolí, protože je to nemocný. Nemocný věci je třeba léčit, nikoliv zatěžovat. Nech se okouknou fyzioterapeutem, případně ortopedem, než budeš pokračovat v zátěži (což je i 10k kroků). A chodit v blbých botách skutečně může způsobit celotělový potíže, který se pak napravujou roky, pokud to vůbec jde.

Zažila jsem něco podobnýho a nepřeju to peklo nikomu dalšímu.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ALONSY: začal bych těma botama. Nevím v čem je máš blbý, ale tělo špatnou chůzí kompenzuje přes záda.
    A jestli se sypeš už po kilometru, tak si dojdi na fyzio.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam