• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    BOBES
    BOBES --- ---
    Odložím si tu včerejší zážitek (třeba někdo narazil/narazí na něco podobného): chtěl jsem si dát nějaký "platformer" a vzpomněl jsem si, že mě bavilo Rogue Legacy. Mám jej na Epicu, takže přes Heroic Launcher instalace a spuštění. Hra se spustila, ale chovala se divně. Část obrazu nebyla vidět a to tak, že např. hned v Intru/Tutorialu šly vidět titulky, ale hra na pozadí ne. Dalo se pohybovat, zvuky byly, ale blank. Menu ok, hra už ne. Opět černý screen, ale hra fungovala. A to samé s Celeste (opět na Epic). Např. v menu na pozadí byl černý screen, po startu tma a jen bylo slyšet jak hra reaguje a chová se korektně.

    Takže jsem nainstaloval Lutris, Epic klient a vše maká jak má. Následovalo krásné vyplnění večera s Rogue Legacy při čekání na zahájení party s Black Sun Empire. Happy end :)

    Každopádně kdyby někdo měl podobný problém a veděl, jak jej vyřešit v tom Heroic, tak budu rád. Hrabal jsem se v nastavení všude možně a v jednu chvíli jsem dosáhnul toho, že to jelo, normálně jsem viděl i postavu a hrál jsem. Umřela a od výběru nové postavy zase tma. Divné.
    Na fórech psali něco o "problému s 2mi okny či co", zkoušel jsem i doporučené nastavení env v Heroic FNA3D_FORCE_DRIVER=OpenGL, ale taky nic.

    Každopádně Lutris cajk. Jen mi asi brzy začne docházet místo ;)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Takže po prvních pár dnech musím říct, že jsem veskrze spokojený :-) Moje Steam library není zas tak zajímavá, Deck jsem si ostatně nekupoval primárně kvůli ní. Ale po instalaci Heroic Launcheru a Emu Decku musím říct, že GOG hry mám konečně vyřešené (samozřejmě ne stoprocentně, ale s tím si ještě pohraju) a mít mašinku, která dokáže relativně bez problémů emulovat prakticky cokoliv od Master Systemu po Dreamcast - to je prostě výhra! Předesílám, že valnou většinu existujících herních konzolí sice fyzicky vlastním a pro každou z nich mám buďto nějakou flashcart, nebo nějak jinak vyladěnou kolekci her, které si čas od času rád zahraju. Ale pokud chci vyzkoušet něco nového, tak se mi někdy prostě nechce vytahovat a zapojovat konzoli, oprašovat CRT atd., takže jsem vždycky chtěl mít snadnou možnost si hru nejdřív jen vyzkoušet v emulátoru, jestli má vůbec cenu (můj deset let starý noťas na to nebyl úplně vhodný). No a tohle mi Deck úplně parádně splňuje, takže v tomhle směru jsem prostě nadšený :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DEEFHA: Pokud jsi zatim neucinil - Popros ji, at to zatim nabije ;-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Je to doma! Foceno manželkou, já zrovna dneska jako na potvoru nejsem doma. Ale večer, večer to vypukne :-)

    BOBES
    BOBES --- ---
    JUNGLER: Díky, Heroic Launcher nainstalován, Tyrian 2000 z GOG taky a funguje :)

    Chtěl jsem hlavně vyzkoušet Dex, ale nějak mi to ta GoG knihovna nenabízí v Library. Nesetkali jste se s tím, že některé hry nebyly vidět?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    BOBES: Zkoušel, je to tak 50/50 funguje/nefunguje. Vyfiltruj, řešilo se to tu. Ve zkratce: přes desktop mode v aplikaci Discover nainstalovat Heroic launcher. Přes ten pak lze instalovat epic games a gog hry.
    BOBES
    BOBES --- ---
    Zkoušel jste někdo rozběhnout nějaké GOG hry na Steam decku? Mám tam poměrně velkou knihovnu a řeším kudy do toho.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CLUMP: Jj, deck a i jsem použil stejnou zkratku v jednom textu pro obojí - dock a deck - blbé názvy :)

    Každopádně odpovědi pokryly obojí a zatímco deck na hraní využiju, dock objednávat nebudu - využil bych snad jedině to vzdálené ovládání klávesnicí/myší pro ladění, a na to prostě použiji bluetoothové co jsem kdysi pořizoval k tabletu, než přišel DEX.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    NAVARA: Jo ty jsi mluvil o docku a ne primo o Steam Decku? Mozna jsem to blbe pochopil. Kazdopadne dock bych vyuzil taky, uz mam nejakej jinej, treba na snadnejsi instalaci a nastavovani emulatoru, DOSBoxu, hrabani se v systemu, pripojeni externich disku a periferii (i kdyz wireless nebluetooth mys i klavesnici pro podobny ucely ted sdilim s desktopem pomoci programu Barrier, to je jednodussi). A na chalupe a jinde i k pripojeni k TV/projektoru.
    CRACKY_
    CRACKY_ --- ---
    koupil sem si 512gb, zatim zaplacano nekdy v pondeli minuly tyden, ale vubec nevim jestli to uziju, byl by tady o to pripadne zajem? jenom mapuju teren... diky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA:
    * Desktop mode s klavesnici a mysi. 4 jadro Zen 2 + 16 GB RAM staci na kde co.
    * Hotel, rozdat ovladace a pustit na tom couch co-op.
    * Bavi me zkouset nove veci.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CLUMP: Heh, jako do tramvaje to s sebou tahat určitě nebudu, to jsem dělal naposledy s PSP a i to mi přišlo moc :-) Ale jinak ano, do postele to bude ideální.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    NAVARA: Ja herni PC doma mam, sice ne uplne nejnovejsi, ale s velkym monitorem, pripadne projektorem. A zatim jsem ho od porizeni Steam Decku k hrani nepouzil, protoze me vic bavi sedet v kresle nebo se valet v posteli a hrat jen na Decku. I kdyz to je asi tim, ze je to pro me porad jeste novum a jeste me neprestalo fascinovat, ze na necem takovym bezi i novejsi hry casto necekane plynule. Mimo to u me najde uplatneni v hromadny doprave, kdyz jsem na vikend u pritelkyne, na chalupe apod. Driv jsem obcas mival dilema zustat v Praze a parit vs. jet na chlupu/do prirody/na venkov. No a ted uz nemusim mit!
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NAVARA: já herní PC mám ale když přijde nějaká návštěva a chceme dát nějaký párty hraní, tak se s nima nechci mačkat v mým mancave u počítače. To prostě chci abychom se povalovali na gauči u televize a jednoduše zapli hru aniž bych musel chodit do jiný místnosti zapínat PC který bych pak přes Steam link propojoval s televizí. Navíc mi Steam link občas dělal neplechy tipu, že hra se z nějakýho důvodu minimalizovala a já musel jít zase do místnosti s PC to opravovat. Takhle mám prostě v televizi nonstop píchnutej dock, do kterýho v případě potřeby vrazim SD, snadno připojim 4 xbox gamepady a můžeme při kalbě pařit třeba ten Overcooked 2, případně teď s manželkou jedeme It takes two.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAVARA: Jo a samozřejmě dodávám - herní PC nemám, hraju na konzolích. Takže za mě dvě mouchy jednou ranou - budu moct hrát PC hry a budu mít lepší desktop než doteď :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAVARA: Protože proč ne :-) Je to přece jen počítač. A já ho teda tak jako domácí počítač požívat budu, míto dosluhujícího noťasu. Takže dock určitě ocením.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ne že bych si nezaškrtnul, aby mi poslali info až SD bude, ale tak jak o tom přemýšlím - jaké je vlastně jeho využití?

    SD mám přeci na hraní her venku, kdy nemám k dispozici své herní PC; proč bych měl doba připojovat SD k LCD a hrát hry z něj, místo z PC?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Jojo... Už ho mám doma a fachá dobře. Tipuju že ten ofiko dock nic moc dalšího nepřidá a čekat se mi na něj nechtělo.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LAUNCHER: No... Já si mezitím vyhlídnul tohle:

    Upgraded Docking Station for Steam Deck
    https://www.jsaux.com/products/upgraded-docking-station-for-steam-deck
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ascent v 60fps na orezane detaily. V rámci handheldu jsem s výkonem spokojený. ~ jeden pád za hodinu. Občas hra nastartuje do černé obrazovky, typicky stačí vypnout a zapnout.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam