CLAVEN: tezko rict - oni nejsou ve stejny pozici jako Sony nebo Nintendo, Valve nepotrebuje prodat 100 milionu kusu, aby to byl uspech - pro Valve by bylo idealni, kdyby nemuseli prodavat zadny Hardware, staci jim, aby klasicti vyrobci pre-buildu zacali prodavat pocitace s predinstalovanym Linuxem a Steamem, ale pro to potrebuji "referencni stroj", ktery nastavi nejaky standard
z tohohle pohledu ten vybrany hardware dava velmi smysl: je to porad vykonejsi, nez co ma realne vetsina lidi doma, a je to zcela jiste slabsi, nez cokoliv, co daji na trh jini vyrobci, takze cokoliv co pobezi na GabeCubu pobezi i na PC s Linuxem od jineho vyrobce - to vyvojarum pomuze ten Linux skutecne podporovat
a s casem, pokud se ceny pameti zase dostanou na nejakou rozumnou uroven, tak predpokladam, ze cena Steam Machine pujde dolu s nimi - pokud ne, tak konzole pujdou jeste nahoru a dost mozna Steam Machine dozenou - ted na zacatku stejne cekam, ze se to vyproda - bude dost lidi, co to koupi nehlede na cenu, a pro zbytek je to stejne spis volba mezi tim koupit ted a nebo vydrzet s tim, co clovek ma, a pockat
kolik potrebuje Valve prodat kusu, aby tohle vyslo, a kolik jich realne muzou prodat? kdo vi - ja ne