• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    IKARI
    IKARI --- ---
    DEEFHA: na me ne, ja jsem ve wait-listu
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NECROMAN: Hezky pěkně, takže ani takováhle cena koukám není překážkou :-) Na mě se dostalo, uvidíme kdy přijde e-mail s žádostí o ledvinu...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Steam Machine je vyprodaná. Překupníci využívají situace - INDIAN
    https://indian-tv.cz/clanek/steam-machine-je-vyprodana-prekupnici-vyuzivaji-situace-pvwi9j
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    IKARI: Valve kvôli tomu určite neskrachuje, ale keby som si mal tipnúť, tak tento Steam Machine bude za nejaký čas interne (aj externe) vyhodnotený ako neúspech
    IKARI
    IKARI --- ---
    CLAVEN: tezko rict - oni nejsou ve stejny pozici jako Sony nebo Nintendo, Valve nepotrebuje prodat 100 milionu kusu, aby to byl uspech - pro Valve by bylo idealni, kdyby nemuseli prodavat zadny Hardware, staci jim, aby klasicti vyrobci pre-buildu zacali prodavat pocitace s predinstalovanym Linuxem a Steamem, ale pro to potrebuji "referencni stroj", ktery nastavi nejaky standard

z tohohle pohledu ten vybrany hardware dava velmi smysl: je to porad vykonejsi, nez co ma realne vetsina lidi doma, a je to zcela jiste slabsi, nez cokoliv, co daji na trh jini vyrobci, takze cokoliv co pobezi na GabeCubu pobezi i na PC s Linuxem od jineho vyrobce - to vyvojarum pomuze ten Linux skutecne podporovat

a s casem, pokud se ceny pameti zase dostanou na nejakou rozumnou uroven, tak predpokladam, ze cena Steam Machine pujde dolu s nimi - pokud ne, tak konzole pujdou jeste nahoru a dost mozna Steam Machine dozenou - ted na zacatku stejne cekam, ze se to vyproda - bude dost lidi, co to koupi nehlede na cenu, a pro zbytek je to stejne spis volba mezi tim koupit ted a nebo vydrzet s tim, co clovek ma, a pockat

kolik potrebuje Valve prodat kusu, aby tohle vyslo, a kolik jich realne muzou prodat? kdo vi - ja ne
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Koukam uz jedou srovnavacky

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Mne teda príde, že za túto cenu a s tými vlažnými recenziami je to mŕtve, bude to kuriozita pre hyperfanúšikov, ale dieru do sveta s tým Valve neurobí.
    IKARI
    IKARI --- ---
    REDSNAKE: myslim, ze kdyz ti jde ciste o FPS / cena, tak postavit si vlastni PC vyjde lip, zvlast kdyz si koupis 1TB SSD misto 2TB (coz mi prijde jako docela chytry stredobod mezi 512 a 2TB, ktery nabizi Valve)

co si ale nepostavis je ten rozmer a CEC - me se na tom hrozne libi jak je to maly a myslim, ze me osobne to prinese uzitnou hodnotu, a aby to umelo komunikovat s televizi (zapinat ji a tak dal), tak proste proste potrebujes custom zakladovku, protoze ty desktopovy to neumi

.... ja myslim, ze to koupim, ale cenovka boli no
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    REDSNAKE: "Lepší komp" řekl bych že aktuálně za tyhle prachy ne, ale a) už nemám tolik přehled b) každý si pod tím pojmem představí něco jinýho :-) Za mě ta cena je úplně přesně na hraně toho, co jsem ochotný dát. A po pravdě - v souvislosti s nedávným hrozivým zdražením Steam Decku jsem čekal mnohem horší částku.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dava to nekomu za ty prachy smysl? To uz skoro pujde slozit lepsi komp s moznosti upgradu do budoucna, ne?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Fskutčnosti 1039 Éček a bez ovladače :-/
    https://store.steampowered.com/hardware/steammachine
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NECROMAN: 11. Newellova superjachta sa sama nekúpi
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    1000 éček základní model
    Valve odhalilo cenu a datum vydání Steam Machine. Výkonný herní systém nebude levný - INDIAN
    https://indian-tv.cz/clanek/valve-odhalilo-cenu-a-datum-vydani-steam-machine-u52w6h
    IKARI
    IKARI --- ---
    MISEC: zijeme v tezkych casech
    MISEC
    MISEC --- ---
    Pred rokom mi ten LCD model nejako dával zmysel, dnes som si už nie istý.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    WOJTISHEK: a nejen to
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    1TB OLED refurbished na Steamu k dispozici
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Neviditelná ruka trhu. LCD se už nevyrábí, takže orig. je měna a brzo nebudou....
    GREGI
    GREGI --- ---
    MCKIDNEY: vzdyt oled ma taky Lkvou atyp
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam