Nejsem si tím ještě stoprocentně jistý, ale nakonec to asi dopadne tak, že aspoň pro tuhle chvíli vzdávám Tomb Raider: The Last Revelation. Mám dohranou poslední trilogii i tu předtím (Legend / Anniversary / Underworld), původní trilogie vychází v únoru remasterovaná, takže jsem si řekl, že si doplním vzdělání a dám si Last Revelation / Chronicles / Angel of Darkness, který jsem nikdy nehrál. No a teda asi to tak i zůstane.
Rozehrál jsem na Dreamcastu, protože oproti verzi na PS1 je to v podstatě port z PC navíc s dynamickými stíny a lepším osvětlením. To je sice všechno pravda a fakt to na Dreamcastu vypadá moc pěkně... No ale hrát se to nedá. Nevím, jestli za to může Dreamcast ovladač, který mi prostě nikdy neseděl, nebo absence druhého analogu, která je u tohohle typu hry prostě opravdu trestuhodná... Nebo divná kamera, která většinu času dělá schválnosti... Nebo masivní propojené levely, mezi kterými musíte přenášet relikty a otevírat další a další dveře na úplně druhém konci zase jiného levelu... Nebo bugy, které opravdu hodně znesnadňují hladký průchod...
Jako já vím, že všechno tohle k prvním dílům Tomb Raidera vlastně patří. No ale když jsem zjistil, že v tom mám už osm hodin a jsem asi tak ve čtvrtině hry... Takže ne, tohle prostě nedávám a radši ten čas věnuju něčemu jinému. Ještě jsem se letmo mrknul, jak vypadá Chronicles, ale je to zjevně ten samý engine se všemi neduhy, na které jsem narazil. Vypadá to, že tyhle díly mi prostě zůstanou navždy utajeny.