SUFFOCATE: asi ti slepice kvoká.... :-/
Co dělat, když slepice kvokají - Slepičářhttps://www.slepicar.cz/blog/21-co-delat-kdyz-slepice-kvokaji.htmlje možné, že vejce z hnízda vyhodila
TRAFO: jo, další sada slepic budou všechny stejný, přesně z tohoto důvodu... já jsem nutně potřebovala slepice, koupila jsem tři polovzrostlý od první osoby, kterou jsem sehnala (v listopadu to byl problém), a loni jsem si vzala další tři slepice od rodiny, která se jich potřebovala zbavit... a nedávno jsem o jednu starší slepici přišla (problém s vejcotvorbou, perforovalo jí to vnitřnosti) - a musím říct, že se situace v kurníku dost uklidnila - že to byla tahle jedna, která tam dělala zle...
ale příští dávka slepic budou araukany - mám velký výběh, nelpím tolik na počtu vajec a přijdou mi takové hodně odolné - nemám problém s deformovanými vejci, vejci bez skořápek atd. - a přijdou mi zdravější i jako starší... a přijdou mi inteligentnější - ta moje prudivá slepice byla neuvěřitelně "blbá"...
Ta moje šikanovaná je právě araukana, ale umí v tom chodit, bydlí si s kozama v chlívku a je v klidu... ale co nemám tu prudivou, tak jsem si všimla, že už občas chodí do kurníku...