Delší video blitka, stačí asi jen tak proskipovat nebo pro rychlou představu jít třeba na 35:20, spíš bych to chtěl trochu okomentovat.
Klasická konspiritualita, české ezo mi přijde podobnými názory dost prolezlé. Lidi na videu znám od vidění, věřím, že prezentují svoje autentické názory a jsou to kupodivu relativně pacifisti. Zároveň je ale považuju za oběti dezinfa: holt lidi, co dokáží věřit různým ezoblábolům jsou náchylní k tomu uvěřit právě různým konspiračním teoriím, jejichž typickým narativem je "zlý západ" a kteří pak nevědomě slouží třeba zrovna proruské propagandě tím, že to nějak šíří dál. Pro ezo ego mi přijde charakteristiká taková snaha o rádoby neutralitu: Tvářit se, jak je potřeba být nad věcí, protože se přece nenecháme zatáhnout do mediální negativity, nebo tak něco. Zároveň ale tihle "lidoví filozofové" jako oni ale nejsou úplně idioti a mají nějaké elementární charisma. Dokážou svoje pofidérní názory odprezentovat způsobem, který (soudě třeba podle fb lajků a počtů sdílení tamtéž) má dosah na stovky, možná až tisíce lidí. Dost málo na to, aby si toho všiml někdo mimo omezenou komunitu, ale zároveň vlastně hodně s ohledem na to, že vstupním předpokladem k plkání tímhle stylem je průměrný řečnický talent. Zajímalo by mě, kolik takových, těžko zpozorovatelných, se tady pohybuje.
Světonázory - ViThorio - filosofie Přirozenosti - VŠ mezinárodní vztahy + geopolitická situacehttps://www.youtube.com/watch?v=WlgwhP4sEk4&t=2120s