DAVIDOWITCH: Jo presne. Akorat ja jak sem okolo tech startupu, tak se holt obcas clovek musi spokojit s protoduction.
DEFILA: Ano a jde to velmi dobre, ale je to spis vyjimka. Cca dekadu jsem programoval, z toho ~7 let profesionalne, pak sem sel delat CTO do startupu, coz byly tak dva roky jeste nejakyho programovani spolecne s cim dal vic vedenim, nez se to prehouplo ciste ve vedeni a v leads of leads. Tam sem taky premejslel jestli si nenajmout VPE a nevratit se k vic technicky praci, ale CEO me presvedcil ze kdyz tu VPE roli budu delat ja, tak to bude mit lepsi vysledky a zaroven to pro me bude ucici challenge. Tak jsem sel a vychoval si jednoho architekta co byl v podstate mini-CTO na technicky rozhodnuti, fungovalo to velmi dobre.
Az do akvizice korporatem teda, protoze tam sem zjistil ze skutecne z duse nenavidim stredni management: bud potrebuju bejt s tymem v zakopech a spolecne si zanadavat, nebo potrebuju bejt nahore abych to moh menit, ale. ejt dost vysoko na to abych musel reprezentovat (director-level) bez realny moznosti tu kulturu menit je pro me peklo na koleckach.
Takze kdyz sem ted hledal praci, tak sem si vybiral mezi C-level a team leadama a vybral si to druhy (chteli me na directora, vyjednal sem si tu nejnizsi pozici co sla s odkazem na to co pisu). Mam cas na to se vrtat v kodu a kecat do technickejch RFCs, zaroven v tom mam mix vytvareni nejaky tymovy efektivity a starani se o rust lidi, coz me bavi. Asi sem trochu preplacenej, ale zase ta firma tu hodnotu rozhodne dostava, protoze jim delam i interniho konzultanta. Mozna jeste prejdu na IC track, ale to je zavisly spis na tom jak si jednotlivy firmy predstavujou tenhlecten IC leadership.
DAVIDOWITCH: Souhlas, ale rek bych ze IC a M track se do realit ceskych firem stale prilis nevzil.
CERMI_FOX: To co popisujes mi prijde hodne specificky jak na kulturu firmy, tak jeji velikost. Kolik vas je?
KOLCON: Naprostej souhlas :D
KOLCON: Tohle mi zas prijde ze je v pohode, idioti sou mezi dvacatnikama i padesatnikama a tohle je spis o schopnosti naslouchat lidem pod sebou. Ale souhlas ze ve dvaceti clovek ty moudrosti sezral vic a je potreba vic vybirat ;)