TOOMIX: Doba je velmi zlá posledních pár let. Ke mě přišel na pohovor dva roky nazpátek papírový senior, CV vyšperkované odshora až dolů. Spring Boot jsem napočítal v CV nejmíň desetkrát a když jsem se ho zeptal, jaké jsou základní featury Spring Boot frameworku, tak nebyl schopný odpovědět :-D. Ve stejném duchu se výběrové řízení táhlo dál několik měsíců poměrně dlouhou sérií neprůchozích kandidátů, které jsem bohužel všechny musel zamítnout, protože nezvládali odpovědět ani na úplně základní otázky (žádné špeky ani google-styl jako kolik ladičů pián je v Berlíně jsem nedával). Nakonec se manažerka projektu naštvala, zorganizovala interview pouze ve svojí režii, resp. jenom s přísedícím kolegou business analytikem neprogramátorem a prvního zájemce vzali z fleku, no a po třech měsících jsme ho museli vyhodit, protože nebyl schopný napsat ani řádku kódu, zero commit history. Ale pořád mluvil a mluvil, to mu šlo dobře, podle typologie programátorů "filozof". Lessons learned je z minimálních požadavků neslevovat a nenabírat za každou cenu.