• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SPIKE411: no a sou to pak schopni dělat? potkávás takových hodně?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    E2E4: Absolventky a absolventi programátorských bootcampů?
    VOY
    VOY --- ---
    JANFROG: Moje zkusenost je takova, ze na kazdem nasem treninku (FANG, ale ne G) rikali, abychom nespolehali na to, ze nekdo zna nejakou hru. Kdyz mas na interview nekoho z Taiwanu nebo Indie tak to nemusi znamenat, ze treba vi co jsou piskvorky nebo clobrdo ;) Co popisujes mi prijde spis jako smula na interviewera nez nutne systemovy problem. A samozrejme zadny puzzle type questions, ale ty se ani v tom G nedavaji uz hodne let pokud vim.

    DAVIDOWITCH: Na druhou stranu od tebe bych ocekaval, ze mu je zmergujes a bude to O(n) ;-).
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WOJTISHEK: hlavně naše civilizace je už dneska založena na počítačich, software a internetu, a to čím dál víc a on tu práci přecijen nemůže delat každej, takže se holt lidí musí předplacet..

    ale taky to považuji za nezaslouženě - prostě jsme měli štěstí. nebo znáte někoho, kdo se dal na programování "protože to nese" ?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    RDT-20220815-2210401855671471548883432
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    WOJTISHEK: asi tak. Jediná spravedlnost je smrt. Té se dostane všem stejně.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Jsou tady zajimave pohledy na finance, v ramci ohodnoceni programatoru. Nezapomente vsak na to, ze stale se jedna o trh, tedy setkani nabidky s poptavkou a poptavka po programatorech je z pohledu aktualni doby velmi vysoka. Navic si nemyslim, ze by nejak tato poptavka pominula.

    Chapu urcity pocit v tom, kdy se drahe polovicky venuji necemu mnohem odbornejsimu, nez my. Na druhou stranu univerzalnost naseho odvetvi (jednou programuju pro banku, potom pro startup venujici se cestovani, nasledne pro zdravotnictvi) je v danem ohodnoceni take zahrnuta. Oproti tomu odbornosti zde zminene, se vsim respektem a obdivem, jsou casto zamereny jednim smerem.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JANFROG: Hele.. myslím že využijí práva nevypovídat. Radši. 😀
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    KOJA: Zeptal sem se, furt stejný, jen víc dělají přes videokonference.
    Ale teda dotazy na kanály v NYC a tenisaky v autobuse byly z několika zdrojů označeny za urban legend. (Ale já třeba nedávno dostal jako příklad Google otázky jak rychle zmergovat dva quad tree. Respektive, otázku přesně si nepamatuju, ale pro mě očividně vedla na tohle. Dal mi to člověk na pohovoru u NVIDIA, když sem se divil že sem nedostal žádnou takovou.. tak mi hodil svojí z doby kdy byl v googlu)
    ROMI
    ROMI --- ---
    NAVARA: tak ja jsem zarny priklad, ale neverim, ze bych vydrzel dobu naseho ranniho standupu :) nekteri lidi jsou proste ukecany :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEFILA: to jsme na tom podobně. Manželka Mgr. z 'Informační studia v knihovnictví' - knihovní systémy, katalogizace, práce s online databázemi knih atd., všechno odborná činnost vyžadující VŠ vzdělání, a nedosáhne ani na medián. Já, maturant se státnicí z angličtiny a 5 lety nedokončeného Bc. studia co, když to přeženu, "jen sedí u klávesnice, píše kód a dělá klik klik myší". Taky mi to přijde vnitřně velmi nespravedlivé. Zvládla při práci a pak s první dcerou udělat školu a Mgr. státnice, pak druhé dítě, celou mateřskou a rodičovskou pořád pracovala v obou a katalogizovala z domova, aby z toho nevypadla atd., sebevzdělávala se... no a má peníze pod mediánem, přitom by si zasloužila 2x víc. Ale i tak by měla pořád míň, než já.
    KOJA
    KOJA --- ---
    DAVIDOWITCH: Me by docela zajimalo jestli google timhle stylem vede pohovory porad. Pred 5 lety tam chtel skoro kazdy a tak si nejakou aroganci a absurditu asi mohli dovolit a stejne nabrali dobre lidi.
    Dneska (resp nez vetsina MAGA zacala plasit s hiring freeze) mi situace prijde trochu jina a aspon u nas vyznamna cast lidi chape, ze kandidati si taky vybiraji. Nikdo nechce delat s lidma kteri se chovaji jako pitomci uz na pohovoru.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    GOSHEWAN: tohle je super reflexe :)
    ad plat - ano, resil jsem podobny boj - "proc bych mel brat tolik" - ac uz jsem delsi dobu manager a ne programator, tak pozice, ktere mi projdou nejakym sytem jsou velmi stedre ohodnocene; dlouhou dobu jsem resil vnitrni konflikt - jelikoz moje manzelka je hydrobiolog (a narozdil ode me vedec) a jeji financni ohodnoceni je pod realnou schopnosti zaplatit najem za byt v Praze.
    Dlouhodobe nechapu proc (respektive chapu financni tok konkretniho odvetvi), ale vnitrne mi to prijde spatne - pokud jsi dobry v oboru XY, tak za to mas byt financne odmenen.
    Z pohledu rodiny ano - muj plat nam pomahl postavit dum a nejak nas financne zabezpecit, ale stale si myslim, ze moje zena je chytrejsi nez ja, akorat jeji obor neni finance tak ohodnocen jako ten muj.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROMI: Ne všichni programátoři se při planku břichem opírají o zem :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAVIDOWITCH: MSSQL taky indexuje sloupce od 1 🤦‍♂️
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: No hlavne v zivote. Kdyz se te nekdo zepta, kde je zachod, reknes prvni dvere vlevo nebo nulte dvere vlevo :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JANFROG: Možná v pascalu! Já vím že mi dělá problém přepínat C++ a Mathematica
    ROMI
    ROMI --- ---
    NAVARA: Ty chces zkurvit kazdou legraci co, ale urcite to bebyl programator 😁
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROMI: Daniel Scali (Australia) has broken the record for the longest time in the abdominal plank position (male) with an unbelievable time of 9 hours 30 minutes and 1 second. He set the record in Adelaide, Australia, on 6 August 2021
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    DAVIDOWITCH: Mně kdysi dávno asi v 8. kole (nekecam) někdo z USA (Evropa mě chtěla) nějakým priblblym testem typu kolik kanálů je v new Yorku. Měl jsem teplotu a nebylo mi dobře, ale stejně bych tento typ otázek nedal...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: Tak, protoze normalni je indexovat od jedne, ne? :-)

    Samozrejme ze jsem to nechtel, jen proste kdyz clovek 15 min predtim delal v jazyce, co indexuje od jedne, snadno se spletes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam