• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    SUBVERSION: Ten Android ti tam skočil omylem nebo jsou tak zoufalí, že chtějí Androiďáky frontendisty přeučovat na backend?
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    zdravim, predem se omlouvam za OT, doufam ze me nesezerete.
    napisu jen jednou, pokud by nekdo mel zajem prosim posta:
    Shanime Sr. programatory s anglictinou na Java/Kotlin/Android (cokoliv z toho)

    fulltime smlouva na dobu neurcitou za CZK150k + neomezena placena dovolena, 100% remote. Bonus 16,5 od rocni mzdy, takze kolem 2 vyplat navic jednou rocne.
    cestina se hodi: teamy v Praze a Ceskych Budejovicich

    jd tu: https://jobs.eu.lever.co/aevi/1fd4de12-edbd-403c-a793-c72fc1264ba0
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: Nám takhle furt odcházeli lidi a najímat se buď nesmělo vůbec, nebo na jiný pozice, až sem odešel taky. A při plánování hand offu se nová projekt manažerka zděsila jak to že dělám hand off na 300+ tisíc řádek. Holt sem tak dlouho dědil..
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    TOOMIX: Je mi lito, ze to musim napsat, ale tohle je jeste dobry.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LARS_GUNNER: tak si to manažeři mohou dělat sami.

    LARS_GUNNER: to je další věc, kterou lidé nevidí tak často. Dobře udržovatelný kód je totiž o dost levnější v dlouhodobém měřítku.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    DAVIDOWITCH: No a protoze si nas management mysli, ze muze lidi srat a nechat odchazet, je tech lidi k dnesnimu dni pulka. Kdyz si vemu, ze dva ani nechteli penize, ale jen malou zmenu pracovni naplne, tak me to hodne sere. Ale vicemene je to jedno, protoze do pul roku jsem take na odchodu.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: Já sem kvůli tomuhle nakonec skončil mimo svůj obor. Tři HW firmy v Praze sice hrozně chtěly lidi a řešili proč to studuje tak málo lidí.. ale zároveň držely basu a nabízely nástup 35 v momentě kdy Javisti a i C++kari nastupovali na 40+ bez specializace)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: Sorry, moje chyba. Ročně (přepočteno z těch 250k korun měsíčně). Většina těchhle firem řeší věci ročně protože total comp jinak nedává smysl.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    DAVIDOWITCH: 120k euro si psal a bez uvedeni casoveho intervalu, tak nevim.
    Tebou zminene veci se tu pomalu zavadeji, ale nejdrive musi odejit do duchodu vedouci, pred kterymi obhajujes kazdy 30k+ Kc nastup
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: Teď fakt nevím jestli se ptáš jestli to moje je vtípek nebo jestli sem nepochopil že to tvoje bylo. Moc brzo.
    Každopádně u nás je neštěstí že total comp je prostě jen ten plat. Opce, RSU, ESPP, nic z toho tu nemá moc tradici nebo prostor, nemluvě o tom že danění akcií "matky" je výrazně výhodnější než akcií firmy pro kterou člověk přímo dělá.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    DAVIDOWITCH: Vtipek? :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: To zas nepřeháněj, vím kolik platí senior pozice NVIDIA/Meta/Google ve Švýcarsku a 120k euro hrubého to fakt není.
    EMBI
    EMBI --- ---
    DEFILA: Na ICO mi to prijde v pohode. U zamestnance nasobte hruby prijem x 1.6 a bude to tak nejak odpovidat nakladum. Me vychazi 240 tisic a to nejsem zadnej senior.

    Cena zaměstnance | Liberální institut
    https://cenazamestnance.cz/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HLIDKA: nám to jeden prozradil na pohovoru. Že byl za šéfem, ten mu přidat nechtěl, tak jde na pohovor, aby pak na šéfa přitlačil s konkurenční nabídkou. Naneštěstí pro něj si řekl tak o 40% víc, než byl náš strop, tak nabídku nedostal
    HLIDKA
    HLIDKA --- ---
    DEFILA: Jak víš, že se jdou jen zeptat na nabídku, aby to jejich šéf dorovnal?

    Mě to teď čeká, a potřebuju nějaké tipy, jak se neprozradit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LARS_GUNNER: tohle jsem před lety našel já po mých předchůdcích

    Hovnokod.cz
    https://hovnokod.cz/4173
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    TOOMIX: Jako troubleshooter externista sem toho potkal hodne. Goto, 35 elseif za sebou, 40 naindexovanych promennych v C++ polozka1 ... polozka40 prochazenych na 300 radcich kombinacnich porovnani. V Jave to byla nejaka knihovna ve ktere bylo 10 souboru, v kazdem souboru 10 statickych trid a jedna mela nazev LokalniData... asi chapete kolik toho z OOP autor umel.
    Pokracovani zitra.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEFILA: a když vezmu, že by byl třeba 5 členný tým s průměrem 150k, tak je to v hrubý mzdě 9000000Kč ročně. To taky není legrace firmě vydělat nazpátek
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOLCON: Quadient (GMC) a Unicorn
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam