• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KLEINZACH: a ví proč :-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    KERRAY: hehe armada junioru nazhavenych na prepis je presne to, ceho se financni instituce bojej :D
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ...bych vzal GPT 4 a všechny ty coboly přepsal :D
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KOLCON: On úplně z mody nevypadl, jen není tak sexy. půlka státních infrastruktur a světových bank ho pořád používá. Stejně jako PLI a Fortran.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KLEINZACH: Jasně, je to primárně na účetní operace, sestavy atd. Dělal jsem v tom skladový hospodářství :⁠-⁠)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    KOLCON: neumim v tom, ale co jsem dost pochopil je to dost specificky vazany na kydani dat z jedny hromady na druhou, tj. operacni system nebo hru bys v tom nepsal.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KOLCON: Není dost sexy :⁠-⁠) Ale jinak se teda používá pořád hojně a kdo ho umí, má o práci postaráno do konce života (teda pokud chce dělat zrovna Cobol). Jsou a vždycky budou místa, kde se z toho původního Cobolu nikdy nikdo neodváží přejít na něco jinýho.
    NYX
    NYX --- ---
    E2E4: Tisice, maximalne desetitisice radku. A z ukazky ten cobol vypada dost ukecane, neni to zadne krypticke APL. Premyslim proc to je problem kompletne prepsat.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Proč vlastně cobol vypadl z módy?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    z kategorie programování 80+

    Systém z dob děrných štítků. Důchody v Česku zpracovává program z 50. let - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-system-z-dob-dernych-stitku-duchody-v-cesku-zpracovava-program-z-50-let-231952
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    OXYMORON: eh zrovna vcera jsem hledal v c-plot proc nejde reflection. na jedne strane bylo IpEndpoints, na druhe IpEndPoints a ja to fakt nevidel... D'OH!
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Nad chodícím pásem jsem pod svůj standing desk taky přemýšlel, ale nemám už v pracovně moc místa. Tak jsem to vyřešil tak, že stůl povysunu ještě výš a zašoupnu pod něj rotoped, kde mám naštěstí tu přední část s řidítky výškově stavitelnou. Sice zase sedím, ale aspoň nějak se hejbu a je to znát: nemám hned po hodině sezení nutkání někam vypadnout se projít / rozhýbat. Záda to ale předpokládám odnáší stejně.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ANT_39: Stojanek na jar z lega rikas?

    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    CERMI_FOX: Jo, obcas se mi stane, ze si musim odskocit z lega udelat stojanek, co drzi zbytkovej jar vzhuru nohama, nebo tak neco.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ANT_39: a ty u toho nepřemýšlíš, jak by šel sestrojit strojek na skládání prádla nebo omývač neskladného nádobí, co nejde v myčce? A řešení celosvětových praocvních problémů jde na vedlejší kolej. Máš na to nějakej trik?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    VOY: Jo, skladani pradla, umyvani nadobi. Tyhle repetitivni, jednoduchy cinnosti jsou na premysleni super. Plus mas potom poskladany pradlo a umyty nadobi!
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOY: u me to tak nefunguje, je to brána k prokrastinaci - kouknu z okna a začnu přemýšlet nad věcma, co se na zahradě (ne)povedly a co je třeba udělat. Jdu si pro vodu do kuchyně a zkontroluju, jak kvasí pivo. Nebo začnu přemýšlet nad tím, co uvařit další víkend. V kanclu mě pak něco vždycky zastaví skoro vždycky, když se zvednu ze židle :)
    Obdivuju, že jsou lidi, kteří dělají jednoduché věci, aniž by je to vytrhlo z focusu.

    Meetingy jsou samozřejmě jiná věc, většinou to stačí sledovat na půl ucha a u toho meju nádobí nebo si uklizim na stole :)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    VOY:
    > nemusim jen sedet a poslouchat, ale delam rukama nejakou bezmyslenkovitou cinnost jako skladani pradla nebo utirani prachu

    To Ti teda zavidim, to je prakticke. To me tyhle cinnosti totalne vytrhnou z kontextu. Maximalne tak nekam jit, sam. A nebo vareni si kafe :-)

    JARDABEREZA: Jo jo, to delam take. Skopim operadlo, dam nohy na stul a "premyslim". Pak se po par hodinach probudim a jdu domu :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KOLCON: Ja teda doufam ze stale existuji (mam jich par v supliku, snad tam jeste jsou). Protoze jinak jsem bez prace :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam