VOY: Chranim se (nebo se alespon snazim) pred tim, aby me nekdo zatahl do nejakeho sporu o IP (typu Oracle vs. Google, SCO vs. IBM). Mozna jsem paranoidni, ale jak tak z povzdali vidim, jak chodi normalni developeri svedcit k soudu apod, tak si rikam, ze tohle fakt nechci, jakkoli se to zda nepravdepodobne. Problem je, ze tohle ma dusledky i pro mou vlastni budoucnost jako programatora. Kdyz jsem upstreamoval nejake veci do OMR tak to IBM zhodnotilo jako "substantial contribution" a 6 mesicu (nebo tak nejak) PR lezelo netknute, protoze se cekalo az IBM legal department da dobrozdani, ze to je OK a ze se na to maintaineri smi podivat jestli je to OK po technicke strance (!). A ja vyplnoval dotaznik kde vsude jsem pracoval a co jsem delal a daval prohlaseni, ze jsem se nedopustil zadneho IP infringement.
Jo, bylo to arogantni, na druhou stranu, resit detaily nejakeho closed-source scheduleru nebo jinych casti neni v mem popisu prace. A nebylo to tak, ze jsem se odmitl bavit uplne, jen jsem odmitl delat cokoliv, co by me vystavilo tomu closed-source kodu. Ono to v dusledku chrani i firmu jako celek, protoze pak nic, co vyprodukuju a oni pouziji neni napadnutelne.
Ale jo, pod-sef zpocatku skakal metr dvacet co to jako ma byt, tak jsme si to vyrikali a bylo :-)