• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    AXTHEB: Jo, protože nejpozději při code review ten kód (statisticky řečeno) budu stejně měnit, a ty testy jako když najdu. A pak znovu, až se to pošle do upstreamu, kterej (statisticky řečeno) taky bude mít $názory. A pak až to bude interní downstream za rok integrovat.
    Uznávám, že náš workflow je specifickej, ale málo co se vyplatí tak jako pořádný testy, na který se dá spolehnout.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NOHOUS: TDD. Když nemáš failujicí test, nemáš nic.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NOHOUS: proto nepisu testy, jinak bych nespal.
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    ANT_39: mám to podobně. Čímž jsi mi připomněl 'programátorský life hack' jehož objevení mi nedávno udělalo radost (skoro stejnou, jako kdysi autojump) - git absorb --and-rebase.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JARDABEREZA: git rebase --interactive. Půlka mých stromů má nahoře pár wip commitů s všelijakým bordelem.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Já se to snažím spíš redukovat... pokud něco neumím vyřešit dnes, tak to nechám ve stavu, že je to dojebané jenom na jednom místě a ne na 7 místech ve 4 souborech :-D. A hlavně dokud to nefunguje, nedělám comit, abych měl šanci to odjebat :-D S tím se dá usínat.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SULTHAN: To ja si zadne nezkompilovatelne poznamky psat nemusim, oni se pres noc napisou sami! (co se vecer prelozilo se rano vetsinou uz neprelozi :-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    KLEINZACH: To přesně dělám. Napíšu si nezkompilovatelnou poznámku, aby mi druhý den naskočil hned v hlavě kontext.
    SATAI
    SATAI --- ---
    NOHOUS: spánkem spravedlivých
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    SATAI: jak můžeš usnout s failujicim testem??
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    QWWERTY: to nesmi byt spoustu TODO v existujicim (produkcnim) kodu :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    QWWERTY: dobré je napsat si failující test a pak jít. Pokud to jde.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KLEINZACH: comment anchors ftw - na konci dne dodelam "TODO" flagy a IDE mi da dalsi den prehledny list, kde presne na co musim navazat
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JIMX: a hlavne mi to rano pripomene kde sem vlastne uplne unavenej skoncil :) nejlip jeste nejakym nezkompilovatelnym komentarem "TADY SE TO MUSI DODELAT"
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak když si můžete dovolit věci dokončit a pak teprve od tý práce jít ... u mne, když přijde čas, tak prostě jdu ... takže díkybohu za to, že NB se dá zaklapnout a když ho z půl hodiny někde jinde otevřu, tak zůstane tam, kde byl :-)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    co mi teda hodne pomaha, abych nemyslel na práci je, že zásadně pracovní počítač vypínám, žádný tadyhle si dám sleep a ráno se k tomu vrátím jak je to otevřený, hezky pozavírat. To mě totiž donutí věci dodělat do nějakého stavu, kdy se to dá poukládat, případně si napsat poznámku.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JON: bublina v krvi neboli vzduchova embolie je celkem pruserovy stav, ktery umi zabit. To te vazne uklidni? :-) Ty musis mit nervy ze zeleza.

Jinak me pomaha myslet pred spanim na (zemni, stavebni, ...) praci - v blizkem horizontu mam v planu vykopat drazku na trubku. A kdyz na to zacnu myslet pred spanim, mozku se nechce delat fyzicka prace a radsi usne.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    se spankem sem taky dlouho problem. a pak sem se naucil tak, ze necham v pocitaci kod hezky pripravenej tak ze zavru komp a vse zapomenu a jdu na kvalitni odpocinek. ran pak prijdu a otevru a vim kde jsem pokracoval. jak rikaji mystici. po praci nesmis ani jednu myslenky pustit , o praci..
    Proste po praci na ni uz vubec nemyslim... velmi mi to pomohlo...
    BESH
    BESH --- ---
    Na me teda naprosto spolehlive funguje metoda, kdy si dam na nejmensi moznou, ale stale srozumitelnou hlasitost, nejakou nenarocnou audioknihu do jednoho ucha, dam 30 minut sleep timer a vetsinou dam jen prvnich par vet a spim. Uspava me podobne i cetba klasicky knihy, ale nemuzu v posteli svitit kvuli spici manzelce. Naopak teda aktivni premysleni nad cimkoliv na me nikdy moc nefungovalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam