• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMMastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť / #joinmastodon
    TOM
    TOM --- ---
    XCHAOS: na to by šel asi napsat script pro Tampermonkey, aby detekoval tyhle fedi tlačítka, a přesměrovával je na domovskou instanci
    kdybych nebyl líný a potřeboval to ;)
    [Tampermonkey 🐒 - máte užitečný skript? a mohli bychom ho vidět?]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Měl jsem stížnost na Mastodon UX v případě, že si prohlížíte status na jiné, než domovské instanci, a nejste tam z pochopitelných důvodů zalogovaní. Řešil jsem to celá léta pomoc copy + paste, ale můžete si místo toho vyrobit bookmarklet na liště browseru:

javascript:(function() {location='https://f.cz/search?q=' + location.toString();})()

a pojmenovat ho třeba "boost/fav/reply". (možná by to šlo i zestručnit bez function(), nevím...)

V případě, že sem budeme postovat přímo původní URL zajímavých statusů, tak tenhle bookmarklet vás hned přenese k vám domů (akorát si místo f.cz do stringu zadejte svojí domovskou instanci)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Asi to neberte osobně, nikdo. Programátorské dovednosti jsou jistě důležité, a třeba i socializace skrz "líbí se nám stejné věci" (třeba z nějaké sady náhodně napostovaných fotek) dává smysl. Pouze se zoufale snažím, aby lidé měli šanci na nějaký prostor pro sebeprezentaci coby lidi a nebyli vystaveni jen strojově generovaném obsahu. To je celé.
    VITEX
    VITEX --- ---
    XCHAOS: Pravdu díš. Zrovan uvažuji založit dalšího boot robota.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: nemáš smysl pro humor, přijde mi. Asi se moc bavíš s AI, všiml jsem si toho i u jinýcg lidí ;-)
    VITEX
    VITEX --- ---
    VITEX
    VITEX --- ---
    XCHAOS: Když nevíš, tak proč πčuješ ? Já bych to chápal kdybys o nějakém mém neoznačeném robotovi věděl, ale takhle je to akorát pruda.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: tak já nevím, kterým účtem postuješ ty fotky :-) ale asi nejsi ve Fediverse jediný, no.
    VITEX
    VITEX --- ---
    XCHAOS: a kde mi to chybí ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: super, ale v tom případě se označ, jako že tvůj účet je bot ;-)
    VITEX
    VITEX --- ---
    XCHAOS: To já si boty registruju sám ;)

Zde dva nástroje které používám

https://github.com/VitexSoftware/mastodon-image-poster - periodicky postuje obrázek ze složky

https://gitlab.com/vitexus/boost - boostuje dle hashtagů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tinyhost.shop
    2 pokusy o registraci za poslední týden
    name.ng
    5 pokusů o registraci za poslední týden

Mažu několik botnetových účtů za den. Ale aspoň to Mastodonu zvedá zdánlivé MAU :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IDLE: jen jsem si dělal legraci z naší slovanské mateřštiny :-) holt na rozdíl od Rusů, kteří byli pod vlivem Tatarů a Mongolů a tak, jsme my byli pod vlivem Keltů, minimálně nějaký čas (protože určitě všechno to obyvatelstvo nezmizelo ze dne na den, nebyla tu neosídlená pustina a nějak se tu mluvit muselo...)
    IDLE
    IDLE --- ---
    XCHAOS: Tak to zní nebezpečně. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IDLE: přijde na to, jestli česky, nebo velšsky. U nás Kelti vymřeli po kledýfu, takže zbylo jen to kladivo :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    XCHAOS: A co je kledýf? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IDLE: tak anglicismy do češtiny pronikají z médií. Tak, jako předtím pronikala sovětská ruština a předtím němčina. Dokud si čeština zachová keltský kledýf, tak jsme v pohodě :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    XCHAOS: No na to jsem taky zvědavá. A jestli bude mluvit česky, nebo vyhraje angličtina. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IDLE: to budeš spíš řešit, aby komunikovaly s někým jiným, než s AI (pokud se stávající trend nějakým zásadním způsobem nezmění...)
    IDLE
    IDLE --- ---
    XCHAOS: O zvycích dospívajících dětí budu víc vědět tak za osm deset let, tak si pak můžeme říct, jak to dopadlo. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam