KAJJAK: tak ja nerikam, ze tam Cesi mlatili Nemce.. to ja nevim.. rikam prave, ze jsem o nicem takovem neslysel, ani jestli to byl n ejaky argument.
ten spis byl asi jen uzemni.. tehdy Nemecko o ty sudety, jestli to chapu spravne, prislo po 1. svetovy valce.
Cesi tam mlatili Nemce po valce. a taky to melo svuj duvod.. svoji historii... a pachali na Nemci zjevne zverstva, takze to asi nutne o nejakem konkretnim narrodu ale potecialne ve vsech.
kazdopadne proste tam zadnou z jevnou analogii nevidim. konfliktu podobneho charakteru i prave ted na svete probiha bezpocet. treba v Nahornim Karabachu, o kterej se Armeni s Azerbajanem hadaj uz 20 let. Vzajemne se obvinujou z valecnych zlocinu.
MATT mi onehda argumentoval, ze tohle vsechno sefuje jakejsi Dugin... ze ten prokazuje, ze se Rusko na Ukrajine nezastavi. Ale nechtel mi dolozit konkretne cim. Ja si ho vygoogloval a nasel, ze typek toho napsal mraky. To je myslim nejakej akademik, filozof. Ja se tim nebudu vsim procitat. NNavic neumim Rusky, takze fakt potrebuju nasmerovat. Nic uplne zjevnyho jsem tam nenasel v tom anglicky dostupnym. Ani ze je nutne nejake propojeni s Putinem resp. ruskym establishmentem.