• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DOCKINEZ: kroupy cenim! To je už dneska úplná raritka, mám dojem. Přitom jsou vynijající. U nás jsou na jídelníčku pravidelně, zapečený s bramborama, tofu a kysaným zelím. Skvělý jsou i s pórkem, černým sezamem a limetkou.
    HARPER
    HARPER --- ---
    Krůtí krky stojí pár kaček,když že to od poctivého farmáře,je z toho kotel vývaru a to obrane maso se pak oprazi a nacpe do pita chleba,nebo do tortil a je to mňamka
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Snídaně šampiónů

    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    DOCKINEZ: Kdysi nám takhle jezdily kruty. Takhle uzený křídlo za 40czk to taky stačilo na polívku a rizoto. :)
    SPOTTER
    SPOTTER --- ---
    tohle zažívá renesanci https://www.studentskakucharka.cz/
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DOCKINEZ: Jj, žebra mám rád. Obraný maso použiju na šunkofleky - jsou z nich nejlepší!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já dneska u Vietnamce narazil na překrásný uzený žebra. Cena 64,- Kč za kilo věru nepřipomínala drahotu, tak jsem zhruba kilenko vzal, doma udělal vývar a z vývaru následně senzační kroupovou polívku. Megahutnýho produktu je plnej hrnec a náklady tak stovka za všechno.

    To by šlo.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LUSINDA: Mám ráda dětský sekáč v Radhostské ulici, P3, je sice malinkej, ale prakticky vždy tam něco seženu, mají tam i nové věci a hračky.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GILLIATT: Praha a střední Čechy :-) nejlépe, ale pokud by to byla nějaká velká hrabárna tak si klidně udělám výlet
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LUSINDA: kde?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    máte pls někdo tip na dětský sekáč, nebo hrabárnu? :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LUSINDA: má to třeba Kolobok, teda měl, aktuální stav neznám
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    DOCKINEZ: mám ho cca 2 roky doma a stejně jedu mindfulness ruční práci. Ale chvíli jsem přemýšlela nad vyrobničkem na ravioly. Mě totiž na tom nejvíc chutná to těsto:) ten pelmeňovač dělá hodně nádivky.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NEI: má drahá polovička po mně občas hodí něčím z takka, nebo mě tam dotáhne. Že ji chodí pravidelně jakožto registrovaný celkem slevy. Za sebe můžu říct, že to drží. A k oblečení se fakt nechovám jako k dámě... :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NEI: Ano.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NEI: Ano, akorát nevím, zda fruugo není jen tzv. nákupní galerie a člověk nebude čekat měsíc na dodání.

    Web rajdelikates.cz je oproti tomu normální shop.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUSINDA: třeba tady:

    Forma na pelmeně Пельменница
    https://www.rajdelikates.cz/3271-forma-na-pelmene
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SLANINKA: jj máme součástí robota, že pro hovězí maso jezdíme přímo k malochovateli na vysočinu, dává nám vědět, kdy poráží a berem od něj 20kg balík, kde jsou různé druhy, většinu namelu, udělám balíky a zamrazím. Má to tam o něco levnější než v krámu + člověk vidí, kde a jak ty zvířata žijou.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DOCKINEZ: asi blbě hledám, ale kde se to dá koupit? :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když už byla řeč o mlýnku a mletým mase, tak je fajn i domácí výroba pelmení. Pelmeňovač stojí pár stokorun, za jedno odpoledne lze ve dvou vyrobit hromadu produktu (postup práce s formou popsán tady), produkt vrznout do mražáku a mít vždy jídlo dostupné během 10-15 minut. Finanční úspora značná, chuť oproti kupovaným výrazně lepší. No a k tomu ten faktor "vím co jím" zmiňovaný kolegyní Slaninkou jako bonus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam