• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: a u ruského kola už jsi s těma dvěma holkama byla?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELISEBBAH: nojo, některé jazyky jsou prominentnější :)) je to dobře vidět, když srovnám tu němčinu, kterou se asi učí hromada lidí a která je fakt vymazlená, příběhy, různé hlasy pro každou postavičku atd., třeba s řečtinou, kde je hlas tuším jenom jeden (o latině, kde se střídá náhodně několik záhrobních mluvčích, ani nemluvím) a nejsou tam třeba ani cvičení na speaking.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    QUANTI: Jo, tenhle pribeh je i ve spanelstine, jen bezeji k opicim, myslim. A fakt me to bavi. Proto mi je lito, ze ve francouzstine ani italstine je nemam. Citim se ochuzena :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Ukázala mu prázdný papír. Asi to neumím tak podat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jotaaaak, jasně! :D díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: bílá stránka. dokonalé umělecké dílo, vyjádření kreativity, v jednoduchosti je dokonalost a tak vůbec :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: asi že jsem ještě neměla kafe, ale já to nějak nechápu :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Ve španělštině taky. Mě hrozně baví.
    A tenhle příběh byl snad i ve španělštině :D

Ale nejlepší to bylo s domácím úkolem z výtvarky... učitel chce vidět, holka nechce ukázat, že se stydí. Nakonec ji ukecá a podívá se a... žasne, je úplně u vytržení, nádhera, úžasné, geniální!
    Kamarádka říká, hele, ukaž mi to taky... podívá se a povídá... že ty jsi zase zapomněla udělat domácí úkol?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nevím, jak aj/šj (děti jsou na začátku angličtiny a tam se potýkají jen s mluvícím křečkem), ale v němčině jsou vyloženě čas od času "stories". Teď jsem zrovna poslouchala, jak šel Junior s otcem do zoo, kde chtěl vidět slony, ale Eddy nechtěl, že jsou daleko, tak ho Junior přemluvil, aby běželi. A když běželi, tak se Eddy divil, co že chce Junior tak strašně běžet ke slonům, když je nikdy dřív vidět nechtěl a běhání nemá rád, a ten mu řekl, že má rád zmrzlinu a tu prodávají u pavilonu slonů 😅
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELISEBBAH: v němčině jsou taky, Bea hledá na letišti přítelkyni, a chce po pánovi u přepážky, aby jí našel nějakou, co ráda jezdí na motorce, a Junior zneužije otcova zaujetí fotbalem k tomu, aby získal svolení koupit si novou počítačovou hru :-)
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    NELLAS: ano, to tam mam taky
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Ale je mi teda trochu lito, ze ty maly pribehy, ktery jsou v anglictine-spanelstine nejsou i v jinych kurzech.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: To mě fakt mrzí.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Moje duolingo se nejak zlepsilo a hazi mi smysluplny vety. Vlak ma zpozdeni, potrebuju sklenici navic, mesic nema atmosferu a dokonce se snizila teplota.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: to jo, můj kůň hraje karty s kočkou a myslí, že mrkev je lepší než brambory
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    můj duolingový kůň si ovšem v poslední době hraje na Godota, protože už jsem ho hrozně dlouho neviděla, ale přijde zítra. každý den přijde můj/tvůj/její nový kůň zítra. Marmeláda včera a marmeláda zítra, ale nikdy marmeláda dnes!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AETHER: duolingoví koně jsou frajeři! :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    NELLAS: jako jo, no
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VICSYL: Normální srbské rizoto ze školní jídelny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam