• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kdo že se to tady učí tu francouzštinu?
    až budete mít texty o cibuli, konkrétně o tom, že cibule vás promění ve lvy, nebo že Rakušani nedostanou žádnou cibuli, tak vězte, že to je z tradiční pochodové písně :-)
    [TRIX_XIRT @ Zjištění]
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    Ahoj, je pro mě novinkou, že si můžu nastavit daily goal - dobré na vytížená období.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se jdu k něčemu přiznat.
    Jak jsem tu řešila, že mě duo nějak štve, tak... dělala jsem opakovací lekce k dokončené ruštině, úplně naprd, pořád stejný.
    Zkusila jsem tu latinu, al eje udělaná strašně a rozsah bude nižší než můj semestr pro přírodovědce, takže ani jako osvěžení mě to nenadchlo.

A tak jsem byla nemocná, dva dny nic nedělala a třetí den se soustředila na to, to vydržet a po asi 1130 dnech jsem sovu nechala odletět třeba do Říma.
    Hotovo, mám klid. Dám si pauzu a pak se zamyslím, jestli a jak se chci tu ruštinu dál učit.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FRK_R23: Chudák Duo.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Vy jste tu všichni v turbo lize a mně mezitím ten pták umřel:/

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ty obrázky!

NELLAS
    NELLAS --- ---
    DURDIN: Jde o to, že já si angličtinu nepřekládám. Prostě přepnu, víš? Takže jsou to pořád prostě dva jazyky, jeden (v rámci možností) umím a druhý se učím.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    NELLAS: však já to nemyslel tak, že bys neuměla anglicky, ale že je někdy problém s nejednoznacností když jdeš z jednoho jazyka na druhý a pak na třetí, s čímž mám občas teda problém já :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Ono to někdy v těch překladech vět vyhodí na synonymu. Já jak mám max dvě chyby na tu přeskakovací lekci, tak někdy trošku nadávám :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DURDIN: Jenže já auxiliar nikdy nikde v žádné lekci neměla, víš? :) Takže jsem netušila, co to může znamenat. Jako jo, v angličtině to existuje, ale nějak se mi to nespojilo, protože s help mám spojene ayuda/ayudar, tak jsem to tam hledala a nečetla, co je tam dalšího. A bylo tam takových slovíček víc. I když já to fakt dlouho nedělala, protože mě to nudilo, pořád nina, mujer, hombre, escuela, esposo dokola.
    Teď si třeba sem tam dám nějakou výzvu a třeba i vyhořím, ale zase se naučím další slovíčka :)
    Angličtina podle mě ten problém fakt není, v angličtině funguju na denní bázi.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Stalo se mi něco podobnýho v němčině. Chtělo to přeložit food, tak sem napsal Essen, jako vždycky a vono to najednou bylo Lebensmittel.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: Ja si musím vždy všetko prečítať v duchu a strašne to spomaľuje. :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    NELLAS: jo, taky jsem měl ve švédštině nedávno místo flygplan, nějaké jiné slovo, které jsem předtím v lekcích nikdy neviděl a dost mě to zaskočilo.
    Možná máme ale jen nevýhodu, že to děláme přes mezijazyk, a nejdou poznat ty drobné rozdíly. Třeba u toho ayuda, jestli se nepletu, tak český překlad je pomoc, ale auxiliar je jakože spíš nápověda.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no jo, vy šílenci, co jste dávali nejvyšší obtížnost i bez boostu, jste to rozbili pro nás ostatní smrtelníky! :-)

(já teda v match madness furt nijak extra neskóruju, bo tu azbuku čtu furt docela pomalu a když se snažím moc rychle, tak prostě dělám chyby a ty MM neodpouští)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Je to o dost jiné a těžší.
    Jmelí jsem tam sice neměla, ale byla tam slovíčka, co jsem ještě nikdy neviděla, i alternativy slovíček, co jsme neznala (třeba jako help tam nebyla ayuda, ale něco jako auxi-něco a podobně). Zároveň ty dvojice nové nenaskakují zároveň, ale klidně naskočí slovíčko vlevo a vpravo pak až za vteřinu či dvě, takže člověk zbytečně dlouho čeká než se objeví.
    VIDA
    VIDA --- ---
    RUTHLESS: Akorát jedu z Cimrmanů, tak si říkám, jak to má CROSS pěkně tematický.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VIDA: Zejemna když zapomenes text…
    VIDA
    VIDA --- ---
    CROSS: Jmelí :D To se ale může hodit!
    CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: na tenký led jsem vstoupil vědomě a přiznávám, že k zubaři chodím častěji (a naštěstí ne k tomu, co se tak rád dělil o svoje politické názory)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: To říkáš jen proto, že ke gynekologovi nemusíš.
    Já už dlouho match madness nezkoušela, tak to neposoudím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam