• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: A co tim chces rict? Tak si vem auto, pokud nekdo jiny usoudi, ze je pro nej lepsi cargokolo, tak necht si ho vezme (treba proto, ze na jeho trase by bylo v dany cas auto pomalejsi nebo by nezaparkoval). Tvoje zkusenost je vicemene v tomto irelevantni, nic prece menit nemusis a nikdo to po tobe nechce.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: tak ja neprevazim citlivou elektroniku, ale par kostek papiru s faktueacni hodnotou nekolik M a predstava, ze to soukam na cargokolo me povabila. mkzna kdybych tam vezl meco bezcennyho, co se nema jak poskodit a nema to hodnotu k ochrane, no ale komu takovy kramy pak udam..
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Ted vubec nevim proc mi to pises, kdyz nerikam nic jineho. Mas snad jeste neco dalsiho k tematu, co bys chtel probrat?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: na to si beres autko, tecka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A máme zde graf, který ukazuje, že příčinou dopravních zácp v Praze jsou jak jinak... cyklostezky. Akorát teda to, že nejsou, ne to, že jsou.
    BESH
    BESH --- ---
    A Tale of Two Cities trochu jinak, aneb jak puvodne velmi podobna mesta dosla k uplne jine soucasnosti.

These Two Cities Used to be the Same
    https://youtu.be/4uqbsueNvag?si=V_YCAWRJqygsSwpV
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Ale to je tvůj pracovni záběr přece, na to si přirozeně bereš auto nebo cargokolo nebo motorku s vozíkem, nebo cojávím.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: pokud delas ve firme, co prodava IT hardware, tak... ehm... casteji :-) A tech 30kg jsou jeste ty mensi veci. Pak mas taky krabice, kde potrebujes dva chlapy, aby to odlepili od zeme... :D A ne, fakt se nebavime o PCcku, co ti sumi pod stolem.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Myslel jsem na chodniku, kde to legalni je, takových chodniku je mnoho. Nemusíš to nutně převracet směrem na zoufalce co jezdí na chodníku, kde to povolené není. Takoví existují, vídám to, ale není to takový problém jak se zdá, ale beru, vadí mi to. A to je tedy projev mého sobectví v čem? Já po chodníku, ani tom kde to je možné a legální, nejezdím.

Parkovací místa vznikla, teď před tou novou administračkou. Jsou to zásobovací a K+R místa, bez pruhu by tam musel být předjezd.
    Běžně vozím na zádech cca 5/6 kilo když je potřeba, jezdím na silničce. 30kg bednu vozíš jak často? Jednou/dvakrát ročně?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: jenze po chodniku to neni legalni... vis, krom jineho ja se treba snazim ctit pravidla. Jo, kdyz to nekde vyznaci... jakoze takovy mista taky jsou, tak proc ne. Ale co me naopak irituje jsou prave vymasteni "pumpickari", co si mysli ze chodnik je automaticky substitut pro absentujici cyklostezku. I to je vlastne projev (tveho) sobectvi.

Na Rohanu zadna nova parkovaci stani diky cyklopruhu nevznikla. Ono uprimne, tam nejsou potreba... ty baraky, co tam vyrostly maj v podzemi vcelku luxusni parkoviste :-) A rozhodne nepraskaji ve sveh... taky jsem tam parkrat pracovne byl (ano, autem... protoze tricetikilovou bednu v podobe 1U ziletky fakt na kole nepovezes).
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Já vyrážím taky s malým děckem (v sedačce), tak nevím o co ti jde. Já respektuju tvůj názor a nikomu neříkám, co má dělat, tak jsem na vážkách, co ty vlastně považuješ za sobectví v tomto případě.

Já ti přece neříkám (ani tvojí ženě) jezdětě, je to super, není se čeho bát, já jenom říkám, že to je možné, jde to, často existují paralelní trasy, sjízdné chodníky, takže jezdit se dá, k ideálu to má hodně daleko, tak si to prostě dneska stojí. Zrovna na Vršovický nebo na Rohanu je úplně jedno jestli tam pruh je nebo ne, ale zrovna na Rohanu by asi nešly bez cyklopruhu povolit parkovací stání podél silnice (bez omezení rychlosti), stejně jako předjezdy pod normovou vzdáleností od křižovatky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DIVA: za par let to pujde... jo, jsem cvok co se prohrabe dokumentaci od zakazky, aby se dostal i k vykresum, kde tyhle "detaily" vyplavou, byt se nikde moc neakcentuji.
    DIVA: pobliz tech Vrsovic jsme bydleli driv ;-)
    ONDRAT: a ja to treba sam zkusil... proste nektera "reseni" ani me nevyhovuji. A mezi reseni, ktere beru jako systemovy fail je zrovna ten cyklopruh na ostatni dopravou exponovane silnici, kdyz o ulici vedle existuje alternativa... kde takovej provoz neni.
    ONDRAT: no samozrejme vidis sobecky zase jen sebe... ale my do toho provozu vyrazime i s malym deckem.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Jinak samozřejmě znám holky co najezdí 5k+ za rok, ale po městě jenom pár set nebo nic, to je holt život, ale rozhodně se podle nich neřídím, jestli se někde jet dá nebo ne.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Ja nefunguju v režimu, že mi to nevadí, já jezdím každý den, celý rok, všude, tedy mám určitou znalost a dokážu vysvětlit jak to funguje, kde jsou problémy (samozřejmě z mého pohledu) to bohužel tvoje žena, která nejezdí, nemá. Netřeba z toho usuzovat, že mi to nějak vyhovuje nebo považuju současný stav za skvělý.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DIVA: myslim kolodeje aspol. zadne vrsovice .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANYSEK: ok mas bod. Tyhle rite proti svoji vuli musim obcas taky projet a kez by to slo jinak
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: to jsou treba zrovna mista, kde moje zena... jinak vcelku vasniva cyklistka... prohlasila, ze tam by ji nikdo nedostal. Jiste, je rozmazlena z Ceskych Budejovic... kde v pohode dojedes z Mladeho az na Hlubokou... :-) Ty proste fungujes v rezimu "me to nevadi" a mas pocit, ze to musi mit vsichni stejne...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Vrsovicka je uplne v klidu, akorat se meni charakter pruhu a v Edenu holt neni zvladnute znaceni na krizovatce, jinak pohoda. Zkus jezdit vic, projed si ta mista o kterych pises, takhle jenom tahas radoby esa z rukavu a nic z toho.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ONDRAT: tak ted jsi asi par kroku napred .)

ONDRAT: pritom to je presne jedno z tech pravidel co v zasade jenom legalizuje fyziku a nejnizsi etiku (nechat zit). Zadna dosazena nahodna taky logika
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: jo, ale zadne z tech znaceni neni prubezne... zase je to takova ta klasika odnikud nikam.... vyskrabnu treba takovou Vrsovickou ;-) Kde ti ten vyhrazeny pruh misty proste vysublimuje.
    DIVA: treba proto, ze ty vlaky jsou v cas, kdy to potrebujes... natriskany... :-) Obcas jsem to zkusil za... mene vlidneho pocasi... ale v momente, kdy ti stoji lidi i v nastupnim prostoru... to je vcelku pain. A muzeme klidne spustit diskuzi na tema, ze v ramci poslednich zmen grafikonu jedna linka (tedy cast spoju) nejezdi proto, ze dopravce nema spravne vagonky... a soucasne politicke reprezentaci to vlastne vubec nevadi ;-)
    Konkretni usek jsou treba Kolodeje - Dubec. Jo, na mape to vypada jako vesnice... ale ono je to furt Praha :D Takze ano, tady konkretne s vystavbou D0 + I/12 vzniknou krom jinyho cesticky.. po kterych to pak uz pujde (na tom vyrezu to cerveny pod zelenym dole). To jen pro predstavu ;-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam