KUTAS: zato treba v Bechovicich maj
problem sehnat hospodskyho :) Ono i na tech Prikopech prazdny vylohy najdes... a furt Prikopy jsou... rekneme u turisticky exponovanejsiho mista, ale na co nalakas turistu u Lublansky? Ja ti nevim, ale policejni muzeum nei zrovna hojne navstevovana atrakce (
i kdyz ja podobny treba vyhledavam)... :D Kdyby to tam bylo takovy terno, jak si tu malujete, tak to tam vypada prece jinak. Treba na Koubkove taky byla hospoda... taky uz neni, u Miraku na Rimsky byval Ossegg, ten to taky zabalil... ale tam aspon zkousi stesti nekdo jinej. A jsou dalsi mista, kde puvodni provoz nahradila nejaka tuctova cina... ktera zije z rozvozu. Takze ve finale ti to generuje ty auta, zejo :-)
ONDRAT: no jestli to neni spis vzdusnej zamek... to je problem architektu, radi malujou krasny obrazky (
vizualizace).... :-) A nejak se uplne nepoperou s realitou daneho mista - proste ta volnotrzni ekonomika ti rekne, ze v danem miste je mozna tak trosku blbost. No viz treba ty Bechovice ad vys, je to vlastne krasny misto.... ale hospoda tam ma problem sehnat najemce. I kdyz sirokodaleko moc konkurence vlastne neni, takze by to melo byt idealni misto.
A pozor, nerikam ze se magistrala nema resit... jen si tam z druhy strany je tak trosku nesmysl malovat nerealisticky scenare, v tomhle pripade zkusenost z okolnich blizkych ulic je vcelku dobre aplikovatelna. A to rikam s dovolenim jako clovek, co v tech mistech par.... asi sedm... let zil, a predtim i par let pracoval. Spoustu podobnych idealu "valcuji" novodobe nakupni chramy... plus samozrejme migrace obchodu do online sveta... kamenny pobocky zaviraj treba i banky, posty.... I tech volnejch kancelari najdes taky mraky... a i v tyhle reseny oblasti. Navic ve starym baraku - i kdyz ho zrekonstruujes porad budes narazet na nejaky limity, mimo jine taky na pamatkare... jenze ty limity ti ve vysledku komplikuji i to udelat prostor tak, aby splnoval naroky dnesni doby. Nove postaveny "sklenak" zvitezi... pocinaje svou flexibilitou.
Premyslels nekdy nad tim, proc je v centru tolik nevyuzitych prostor? Proc hromada firem radeji ma sve sidla nekde na periferii? Ve finale ty nevyuzity prostory casto patrej i komunalu.
Ale z dopravniho hlediska - at se drzime aspon trosku tematu je systemovy fail kombinovat ulohu sberne komunikace mestskeho vyznamu s tim s parterem, kde si namalujes vzdusny zamek kavarnicky s predzahradkou ci ja nevim co vlastne lakaveho a "premioveho" :-) Kam tu samotnou sbernou komunikaci teda posunes? Do te Lublanske, abys teda nejak rozumne navazal na most? Nemuzes resit jen jednu vybranou zanedbanou ulici (
byt to je urcite lakave), musis prece resit sirsi vztahy. Ona nejak asit tech sbernych komunikaci potreba byla, je a bude. A treba i pro toho cinana, co rozvazi produkty sve kuchyne linym prazanum az pod nos k zaprazi :-) Skoro z teto diskuze to vypada, ze urbaniste a architekti se spolu moc nebavi a kazdy si zije ve sve izolovane bubline. A jestli ono se obcas v tyhle oblasti neexperimentuje metodou pokus-omyl... my to zmenime a pak uvidime, jestli to "ekonomicky" da nekomu smysl... :-)