DANYSEK: já si myslim, že tohle nadávání na NIMBY je někdy dost trapná výmluva.... viz tehdejší starost Běchovic: "Když projekt za miliardy dokáže zablokovat právník za 10 000,-- CZK, tak je asi něco špatně." Nebo třeba to, jak úředník v Uhřiněvsi zaspal nějaký termín a celý okruh to posunulo o 12 měsíců.... tywe to je na odstoupení ministra.
Podobně boje kolem 511 ze strany Horních Počernic, ŘSD je tak dlouho fakovali, až se to dohnalo do totálního boje. Nedávno jsem vedl podobnou diskuzi s Boreckým (radní za středočeský kraj pro dopravu) na FB, žádná diskuze nic, tohle je složitý, tam to nepovede. Ty lidi si to NIMBY doslova pěstují a pak udělají velkou besedu, kam se jim sejde už dostatečně nasupená NIMBY skupina.
Nebo příběh o té přehradě pod Jeseníkama - prý brutal NIMBY a ochránci přírody a pak se podíváš, že 4 roky na to nikdo nešáhnul a nikam to neposouval.
Já si myslim, že v tomhle se přeci jen něco pohnulo a už za Havlíčka před Kupkou se minimálně ty infrastrukturní stavby fakt začali hýbat a třeba na D35 nebo D6 to konečně začínáme sklízet a snad to brzo bude mít i dopad na Prahu s D0. Ale už by se měla začít řešit D99 nebo jak se to plánuje, aby se ta vyloženě tranzitní doprava začala vyhýbat Praze, protože už teď je D0 ve špičkách solidně přetížená a třeba s dokončením D11 se to bude jen zhoršovat.