• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Jako to máš samozřejmě pravdu, ale tak lidi si zvolili takovou reprezentaci, která se v tomto soustředila na chodce, neboť lze konstatovat, že jejich infrastruktura byla dlouhodobě zanedbaná, pak tu máme cyklisty, ale tam je to složitější, když jich po Praze moc nejezdí, ale naříklad na P7 je mnoho dobrých příkladů, kdy se pohyb chodců zkvalitnil.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: a co se stalo přesně na Ohradě nebo na Jarově co omezilo auta?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: Ohrada, Zelivarna, Olsanska, Jarov, Seifertova, Vinohradska a ad nauseam
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: a nějaký příklad v centru města?

Mě třeba napadlo to, jak se zvětšily ostrůvky pro tramvaje na Míráku a nepřišlo mi, že by mě to tam nějak dopravně omezilo. Nebo se takhle přidaly ostrůvky na přechody v bývalé Koněvce nebo co to je vlastně za ulici (tuším někde u Vystřeleného oka). Tyhle úpravy vnímám třeba pozitivně, vždycky když jsem jezdil kolem autem, tak mě úplně děsí, že by mi nějaký chodec skočil pod kola. A na dopravu podle mě reálný vliv nemají.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Alealeale, takhle z dopravy k rasismu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: vyšší střední třída? To bych se rozhlédl po tom Londýně, jak to proběho tam... víceméně, zadlužené hipstery vyplatí magnáti z těch zemí, od kterých si evropští autíčkáři a dovolenkáři (nejen naši, samozřejmě) kupují všechnu tu naftu, benzín a nezdaněný kerosen.

To, že je celá Praha ucpaná autíčkama na benzín a naftu, je jen krok jedna. Krok dva je, že si tu všechny nemovitosti budou moci dovolit jen ti, kdo nám prodali ten benzín a naftu. Je to jako Afričané a příslovečné skleněné korálky. Akorát, že poptávka po bižuterii se časem nasytí, zatímco ropa se pálí, takže poptávka je nenasytitelná...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: A mimochodem kdyby slo jenom o rekonstrukci, dobra, dalo by se to prezit. Ale jako mavnutim kouzelneho proutku po kazde rekonstrukci je provoz aut, MHD, cyklistu zpomaleny a ztizeny. To je ten hlavni problem, vedle tedy neexistujici koordinace a modelovani.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: Jasne. To jenom pro ilustraci, ze to jde delat i lip, tak, aby na prvnim miste byli cestujici, nikoli investice.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: Urcite. Jsou lide, co maji radi, kdyz je nekdo prudi. Ja mezi ne treba nepatrim, ale nesoudim.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: Tak metro se o prodlouzenych a svatecnich vikendech zaviralo i pred Hribem.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: Jo ono je to kvuli uzavirkam? No tak tam je nadeje, ze se to opravi a bude to ok.
    Za me, ze se opravuje je spis pozitivni nez negativni, i kdyz je to opruz.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Priklad z dnesnich novin. Kdyby jim slo o lidi, tak nezaviraji metro, ale prazce vymenujou v noci a postupne. Jenomze o lidi a nejakou plynulou dopravu tady nikomu nejde, hlavne, ze se proinvestuji penize.

Část metra na lince C nepojede od soboty až do svátečního pondělí - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-hlavni-mesto-praha-cast-metra-na-lince-c-nepojede-od-soboty-az-do-svatecniho-pondeli-40548874
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KUTAS: co si budeme povídat, jezdit denně dobrovolně z Žižkova na Vinohrady taky musí bejt hodně speciální druh masochismu...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: Jako fakt chces, aby tady nekdo psal vsechny uzavirky, co jsou najednou na Praze 3? Vzdyt jsou toho plne noviny a socialni site, ze Zizkov je na tom nejhur, co kdy byl.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: Dobry point. Mas priklady z Pha 2 a 3, kde ten spatny management tohle zpusobil?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ktery ale taky treba budou v nejakem poctu chtit lepsi verejny prostor na ukor aut, i na P1 relativne uspel Cizinskyho bracha.

Dle meho soudu spis ten, kdo ma prachy jde do premiovyho developmentu nebo za Prahu do baraku. I ty premiovy cinzaky na P2 jsou dispozicne 2kk bez garaze, takze spis investice.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: ...krome centra. No a az budou stejne, jako jsou dnes v centru (a budou, o tom neni zadnych pochyb), budou tam taky stejni lide.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: To si nemyslim, ceny bytu jsou nejvys na Letny (krome centra)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Neomlouvam zadnej sledrian, jenom koukam na jine mnohem blizsi a relevantnejsi reference.

Doufat ze to tady ma byt jako v Japonsku je naivni.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: To jeste neni zadna gentrifikace, ta poradna teprve prijde. Zatim akorat cikany vystipali hipsteri (stejne, jako na tom dolnim Zizkove, treba). Hipstery vystipa vyssi stredni trida, jako na Praze 1 a 2. Just you wait.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Ale no tak, to jenom omlouvas slendrian. To je jako kdybys rekl, ze ChatGPT je prece americky produkt, to je neprenositelny do jinych kultur. A vysledek vidime sami.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Tezko soudit, ale zgentrifikovana Letna stvorila PS, takze spis cekam posun timto smerem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam