• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERCarnivore dieta
    Dieta založená na konzumaci výhradně živočišných produktů. Patří sem vlastní zkušenosti, tipy, recepty. Místo pro dotazy lidí, kteří by s touto (pro mnoho lidí velmi prospěšnou) dietou chtěli začít nebo je to jenom zajímá. Chci tu mít kultivovanou diskuzi a proto sem nepatří výkřiky veganů o tom jak jsme zlí.
    rozbalit záhlaví
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    RAHUF: Takhle se to zjednodusit fakt neda. Kdyby to bylo jen o kalorickem deficitu, tak muzes jist co chces.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    ELIJEN: každá redukční dieta je o kalorickém deficitu.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PHOBOS99: Spis to bude 8 kg vody a 4 kg tuku. Carnivore neni o kalorickem deficitu.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    JUNGLER: 12 kilo za 40 dní? pokud jsi shodil 50:50 tuk a svaly (což je hodně marnej poměr), tak to je 4750 kcal na kilo, dohromady 57000 kcal, to je 1425 kcal deficit každý den. jako jo, jde to, ale to bys za den snědl tak 200 g takovýdleho chuckrollu a jedno vajíčko.

    vážně jsi tolik shodil tak rychle? víš, jestli shazuješ tuk, nebo svaly a v jakém poměru? mohl by ses podělit o svůj typický denní jídelníček prosím tě?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Z tohoto krasavce bude hromada steaků a burgerů :)

    Btw mám za sebou skoro 40 dní a zatím je všechno veskrze perfektní. 2 jídla denně, chutě na cukr úplně zcela zmizely, jakýkoliv náznaky průjmu nebo zažívacích obtíží pryč. 12 kilo dole, zapnu kalhoty, který jsem ještě před dvěma měsíci chtěl vyhodit. Energie hromady a nálada skvělá, prostě samej profit. Jestli je to placebo, tak je každopádně skvělý 😂

    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    SUK: Připadá ti, že se takto dělá, nebo, že takto vypadá sekaná? :D
    SUK
    SUK --- ---
    JUNGLER: nerika se tomu sekana? :))
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Dneska jsem si vyrobil masovej chleba 😂 budu si mít na co namazat paštiku nebo vajíčkovou pomazánku 😂

    300g uvařené vepřové pečeně
    50g sádla
    6 vajec
    Lžička soli
    Lžička jedlé sody

    - uvařené maso nakrájet na kostičky a rozmixovat
    - přidat sůl a sodu a znovu rozmixovat
    - naslehat z bílků sníh
    - do sněhu pomalu zašlehat žloutky a potom masovou směs.
    - dát do vymaštěné formy a péct cca 45 minut na 180. Mělo by to mít takovou zlatavo hnědou barvu.

    Údajně se dá i dost experimentovat s použitým masem. Nemělo by ale být moc mastný.

    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    IF_: Vetsina lidi si pod pojmem keto predstavi ty podvnodniky z KetoDiet co prodavaj nejake proteinaky, kde je mimo jine i tuna sacharidu, takze to vlastne neni vubec keto.

    Jojo efekt je primarne u kaloricky a vyzivove restriktivnich diet, kde ses v podstate tezce podvyzivenej. To u keto/carnivore (po adaptaci) neplati. Kdyz zacnes znova jist sacharidy, tak akorat rychle naberes vodu (a tim i objem).
    IF_
    IF_ --- ---
    JUNGLER: Nepíší, že je špatná a nevypovídající - jde o to, že studie může mít různou kvalitu a objektivitu. A tahle z více důvodů tam popsaných a viz [RAHUF @ Carnivore dieta] prostě tak kvalitní není.
    IF_
    IF_ --- ---
    RAHUF: Souhlas, to je imho hodně třeba u těch keto diet, které zažily boom, kdy ti udělají balíček "na míru" - ono je fajn, že se ti lidé naučí ty základy stravování, plánovat to, jíst zeleninu, jenže zrovna u té keto je naprd, že svým charakterem tě většinou pak hodí do jojo efektu, čili výsledek ve finále nevalný.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    JUNGLER: jj, tvrdá raw carnivore dieta, život jako naši předkové (cokoliv to znamená) a půl kila steroidů denně :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    RAHUF: lol o Liver Kingovi jsem nikdy neslyšel. To je vtipnej řízek :D
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    JUNGLER: ono je těžký udělat objektivní retrospektivní studii bez selection bias, protože lidi, kterým carnivore dieta nevyhovuje, ji jaksi nebudou držet :)

    a teda mezi náma, představa, že metabolismus a fyziologie člověka který se živí výhradně masem je nějak podstatně jiná než člověka co se živí vším je dost lol.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    IF_: moje teorie (anekdotálně potvrzená) je, spousta těhle radikálních diet (carnivore, paleo, keto, ale i vegan) slaví úspěch u lidí, kteří se předtím stravovali nějak všelijak a tohle je poprvé, kdy jsou motivovaní k tomu nějak sledovat co jedí, sami si vařit a necpat do sebe odpadky (a najednou se cítí daleko lépe, překvapivě), nebo u lidí, kteří měli problémy se držet klasické racionální diety a vyhovuje jim vylučovací dieta, protože nejíst něco vůbec je jednodušší než jíst něco v nějakém omezeném množství, protože je těžký říct si "dost".

    a pak jsou tu lidi jako Liver King, kteří prostě vycítili díru na trhu.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    IF_: hele zajímavý ale všechny ty obavy v článku uvedený jsou vyvrácený v odkazech, který jsem postoval níž. Ty výstupy jsou založený na studiích porovnávajících jablka s hruškami. Už jsem níž psal, že dávat do jedný skupiny lidi živící se pouze masem s lidma pojídajícíma všechno ostatní a usuzovat z toho, že tahle skupina je nemocnější protože tam měli víc masa je imho blbost. Navíc i v tom článku uvedli, že zkoumali 2000 lidí, kteří jsou vyloženě na carnivore a naprostá většina z nich to hodnotí velmi kladně s minimem nežádoucích účinků. Taková studie je ale prej špatná a nevypovídající. To je prostě komedie :D.

    Zajímavý je i to, že jen velmi těžko najdeš kdekoliv na internetu kohokoliv, kde by si stěžoval na to, že mu ta dieta způsobila nějaký problémy. V naprostý většině případů pod jakýmkoliv článkem nebo videem vidíš jenom nadšený posty lidí o tom, jak jsou na tý dietě dlouho a jak jim to pomohlo tak či onak.
    IF_
    IF_ --- ---
    JUNGLER: Dieta má smysl pro sportovce kvůli nějakým specifickým výkonům nebo pro nemocné lidi případně lidi s intolerancema. Pokud má člověk pouze za cíl shodit tuk, tak stačí nějaký rozumný deficit ve vyvážené stravě. Já těmhle nápadům jít do extrémů prostě asi nikdy rozumět nebudu.

    Jinak koho by zajímal nějaký střízlivý pohled založený na vědeckých poznatcích tak tady je to celkem dobře shrnuto. Není to extra nebezpečné, ale přínosné také ne.

    Carnivore dieta: Nebezpečný trend anebo efektivní dieta?
    https://www.institutmodernivyzivy.cz/carnivore-dieta/
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    RAHUF: to samozřejmě ne :D to byl teď aktuální čuňáckej stav, do kterého jsem spadl po tom, co mi předchozí pokusy s dietama nefungovaly. Už nějakej rok pod kůží mám, takže jsem stihl ledasco :)
    IF_: nevydržel jsem tu dietu držet, protože mě prostě to jídlo neuspokojovalo. Veškeré pokusy byly spíš z popudu manželky strachující se o moje zdraví a nešly ze mě. Něměl jsem při jejím držení nějaký pocit zlepšování mého stavu a měl jsem pocit, že ten cukr prostě potřebuju a neviděl jsem v něm takovýho zabijáka. Prostě se mi nechtělo. Tím pádem teď, když jsem se do toho sám vložil a sám si zkoumám co mi dělá dobře, mám asi i k tý vyvážený stravě cestu otevřenější. Je dost pravděpodobný, že některou low carb zeleninu budu postupně do jídelníčku vracet.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    JUNGLER: jen pro info, ta normální vyvážená strava byla ta cola, párky v rohlíku a 5 - 10 piv v hospodě?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Problém je v tom, že veškerý studie tvrdící jak je maso zlý a špatný prostě cpou do jedný kupy lidi co jedí výhradně červené maso (kterých je imho naprosto zanedbatelný množství) s lidma tlačícíma denně big macy, hot dogy a všechny ostatní sračky (kterých je imho naprostá většina). Najít studii, která by zkoumala opravdu výhradně keto/carnivore lidi je dost složitý, protože třeba u toho carnivore to pravděpodobě nikdo pořádně ještě nezkoušel. Imho je to poměrně nová věc. Už tisíce let je násobně levnější lidi nakrmit chlebem vyrobeným z levně vypěstovaný pšenice, než každýho krmit hovězím masem. Ono to ani při množství lidí na planetě dost dobře nejde. Takže už tisíce let se lidi cpou moukou a cukrem jak diví. Ohledně té nemoci králů: Bohatí lidé středověku se necpali jenom tím červeným masem, ale i hromadami zatraceně drahýho cukru, protože na to prostě měli prachy. Lidi mají větší strach z červenýho masa než z cukru, kterej je tady imho tím největším zabijákem.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    a tady největší strašák: hrozivý a strašný !!!CHOLESTEROL!!!

    Cholesterol and the Carnivore Diet - Kevin Stock
    https://www.kevinstock.io/health/cholesterol-and-the-carnivore-diet/?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam