• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NEI: Proto jsem napsal ten lehce popichujici prispevek, aby si i nektere pokrytecke nyxacky hrably do svedomi a nehraly si na 100% obeti, ale dopadlo to jako vzdycky 😀
    NEI
    NEI --- ---
    KOUDY: A není to prostě tak, že třeba půlka sou oběti nevhodného chování a druhé polovině to vyhovovalo/lichotilo/rády si s ním zaprcaly?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Pls řekněte mi, že bílý heterosexuální muž nezpochybňuje/nezlehčuje sexuální obtěžování, že ne?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    som rada, ze Koudyho nevidim a bola som schopna nereagovat na nyxe na tuto kauzu. pretoze presne take posty, na ktore odpovedaju holky sposobuju to, ze sa obete neozyvaju.
    #metoo
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NEI: já vím, že v dané situaci se to těžko připouští, ale to zas přejde, má to konec. Já s tím bojuju taky velmi, vždycky si říkám, ne, to už nedám, to nezvládnu a pak se probudím a zase to nějak jde. Je to svinstvo, no.
    STINKY
    STINKY --- ---
    Poprava zrádců u Világoše: 1849. (To dostali po tlamě od rusáků.) Konečně po staletích dostala Evropa možnost tyhle Avary poevropštit, ale ne, hned 1860 přišel Říjnový diplom, který Rakušáci vnímali jako dar Uhrům, aby se teda zapojili do monarchie, ale ti to brali jako naprostou samozřejmost, která pouze podmiňuje, aby vůbec vstali z postele a začali uvažovat o jednání s Rakouskem.
    V roce 1866, po naší porážce u Hradce Králové, byli už Maďaři zase na koni, pěkně bodli císaře do zad (obrazně řečeno) a požadovali vyrovnání. A dostali ho.
    O padesát let později si odešli z fronty, když Uherský parlament povolal národní vojsko k obraně Předlitavska, na Pijavě zůstali enem Moravci, Češi a Rakušané, válka skončila porážkou a Uhry dostaly pořádně za ucho v Trianonu, 1920.
    Ale nevadí, hned o dvacet let později přišla druhá světová válka, do níž vkročilo Maďarsko jako spojenec Jugoslávie. (Zní to trošku divně, protože před válkou byla Jugoška součástí Malé dohody proti Maďarsku, ale po okupaci RČS se pragmatičtí Jugoslávci spojili s Uhry.) Jenže Němci - kteří už dříve darovali Maďarům kus Slovenska - požadovali volný průchod skrze Maďarsko výměnou za kusy Jugoslávie. Ke cti tehdejšího premiéra je nutno říci, že než aby volil ze dvou možností:
    1) zradit spojence
    2) zradit Velkouherskou říši
    tak se raději zastřelil. Ukazuje to ovšem, jak velmi silná byla touha ukousnout Jugošům kus země, která byla dříve uherskou (a ještě dávno předtím moravskou).
    Následně Maďaři stanuli po boku Němců proti Sovětskému svazu, když ale viděli, že Němci prohrávají a rusáci jsou silnější, začali fofrem jednat se Západem o separátním míru. Hitler to právem vnímal jako podraz, a Maďarsko okupoval, donutil regenta dosadit loutkovou vládu.
    Válka skončila. Rusové Maďarsko vyplundrovali do mrtě. Odvezli těch nemnoho továren, odvezli vlaky, odmontovali i kolejnice. Na konci roku 1945 byly v celém maďarsku dohromady celkem tři lokomotivy, nic víc. Poslední válečný zajatec se vrátil domů až v srpnu 2000.
    Zrada, zrada, zrada, zrada, furt dokola. A po tlamě, po tlamě, po tlamě, po tlamě, furt dokola.
    Vůbec se nepoučili a hnedka radostně skočili do náruče Sovětům, pak je zradili a povstali, dostali po tlamě a zase radostně popravovali vlastní lidi a lísali se k Moskvě.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: víš jak existujou takový ty momenty, kdy můžeš buď mlčet, nebo ze sebe udělat hovado? Tak tohle je jeden z nich...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SALAMAN: dej minusek a neres to..at nemusim vysvetlovat jak jsem to myslel vcetne desitek historek z nataceni aka kolik nyxacek mu posilalo proaktivne svy nahy fotky a ted tu ctu jak jsou to obeti a nevedely co delaj a tak. Casto naopak presne vedely co delaj a chtely strihani zadarmiko. Coz neznamena ze to tak bylo u vsech ani to neni zlehcovani pripadnejch obeti (coz tu z toho urcite nekdo s dichotomickym myslenim udela)..jen ze mnohdy je to trochu jinak nez ctes a pravda neni jen na jedny strane.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    KOUDY: Děláš si kozačky?
    HESOYAM
    HESOYAM --- ---
    Dokoukal jsem královny Brna. Vrchol kinematografie.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MAR_TINA: Neměly by o tom, zda a jak se o tom bude mluvit, rozhodovat v první řadě samy oběti? Zejména v kontextu nyxu, na kterém jich může být nemálo.
    NEI
    NEI --- ---
    NEI: Hodně mi pomáhá bejt sama k sobě pravdivá i za cenu většího diskomfortu.
    NEI
    NEI --- ---
    MARKYSHA: Díky, ale zrovna teď jsem byla několik dní v propadu.

Je teda fakt že jsem se dneska probudila s relativně normální náladou bez úzkosti, bez tísně, bez overthinking a říkala jsem si: Panebože to není možný, to je tak krásný.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    potěšila me v metru babicka s tmave cervenou burinkou!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Tyvole cirkus humberto ve spolupráci s rodinou kočků pořádá workshop na téma znásilnění, aneb "tu labuť sis tam strčila sama"
    ISCH
    ISCH --- ---
    KOUDY: Bohužel klidně jdeš. Protože si vsugeruješ, že "se mi to jenom zdálo" a "nebylo to tak hrozný". Je to dost podobný tomu, že jsi ve vztahu, kterej je na hovno, ale neodejdeš z něj...
    ISCH
    ISCH --- ---
    KOUDY: To není “najednou si vzpomněly”.

Jdeš tam, je Ti to nepříjemný, ale řekneš si “tak jsem si to blbě vyložila”, třeba i proto, že kolem sebe máš lidi, co by Ti na to řekli “ale vždyť se Ti nic nestalo, tak má zájem, buď ráda, že se líbíš” (občas tahle skupina teda pronáší i tyhle “a teď si najednou vzpomene” komentáře).

Je to o tom, že si nejsi jistej/jistá, jestli to bylo přes čáru, protože u poloviny si minimálně řekneš, že to byla náhoda. Mozek není zvyklej na to, že by Ti někdo narušoval osobní prostor, byl milej a zároveň by Ti to mohlo bejt nepříjemný (do osobní zóny si většinou pouštíš až lidi, který znáš a máš k nim důvěru, pracovníci ve službách mák jaksi z principu výjimku).

No a pak když někdo řekne nahlas “vadilo mi to!”, tak Ti otevře možnost to říct taky, protože když ke Vás víc, tak si můžete vzájemně pomoci a líp se snáší nějaké výpady ve stylu výše.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    KOUDY: někdy mě tim svým způsobem uvažování fakt neuvěřitelně rozsekáváš.
    Tak trochu působíš jako v pohodě týpek, ale pak z tebe vyleze tak nehorázná sračka, že člověka napadne akorát: bože to je naprostej čurák. 🤦🏼
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NEI: já tě sleduju, udělala jsi velikej progres. Drž se, to dáš.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    koupil jsem si los do tomboly, na kterej se da vyhrat gouache od Picassa. Dnes vecer se dozvim jestli jsem vyhral :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam