• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SABRIEL13Malý sklepní café bar
    Klub, kde se přeje dobré ráno a lidi si jen tak povídají.

Máme otevřeno 24/7.

Chlebíčky najdete ve vitríně, snídaně podáváme v jakoukoliv denní dobu, nabídka alkoholu dle lahví v policích za barem, v kávovaru je nějaká dobrá káva, na to se mě neptejte, tomu já nerozumím.

NEŽERTE HOSTY

A hraje tu něco z tohohle: https://open.spotify.com/playlist/4XX45G0TPEaqJnZYTXQtZY?si=ae119e81d2cf4300
    rozbalit záhlaví
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    FISHIE: Já nemám... No jo vlastně, já zapomněl. Jo není tam :)

A teď zase zpátky mou podlahu!
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    INSEQUI: díval jsi se pod koberec?
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Dobré ráno, nebyl tu někde můj víkend, od pátku jsem ho neviděl.
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    SALVATOR: držím ploutve ať vše bude co nejdříve v pořádku
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Tfuj tfuj, snad to bude co nejdřív v pohodě.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: Bohužel ne. Horečka přešla, ale noc proplakal, nikdo sme se kromě neteře moc nevyspali a doteď pláče, kdykoliv se něčeho napije. Zvláštní je, že třeba jíst meloun mu nevadí. Tak jdeme v poledne k nějaký pediatře, kterou nám splašila asistenční služba pojišťovny. Tak drž palce prosím dál, protože polsky se sice jakž takž domluvím, ale v oblasti medicíny a zdraví nejsou moje znalosti valný.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Už lepší? Už se můžete jít cachtat do slané vody? Držím palce s počasím i zdravím!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Dobré pondělní ráno! <3
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    bodré ráno všem
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    SALVATOR: to mě mrzí
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: There there.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    No tak jo, úspěšná akce, zatím. Vlkodláče mělo v noci horečku, dneska už je to celkem lepší, ale protivnej je jak činže a neteř má silný menstruační bolesti, takže se celej den prdelíme po baráku, pospáváme a u moře sme byli včera asi hodinu a půl. Nejpozdějc od úterý se má ochladit a pršet. To všechno za pouhých 20k za pobyt + výdaje na cestu, žrádlo a další kraviny. Výborný.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    DA_NIELA: tady je klídek 24/7

chlazený, vlažný, v zimě horký na zahřátí
    ale stále stejně poklidný. rozhodně není prošlý!

čerstvě si ho každý den naducáme jako polštář pod hlavu
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Prosimvas, nebyla by na sklade mensi porce klidu? Muze byt i mrazenej, popripadne par tydnu proslej. Jenom porcicka. Malicka.
    Se slehackou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ten jsem nečetla... já teda obecně radši čtu ty originály, velmi neskromně mám pocit, že si to dovedu užít. Jinak je to o zvyku, jestli to v prvním díle přeloží nebo ne.
    Pamatuju si, jak jsem měla chuť zapálit pár knížek od Goodkinda, měla jsem to z knihovny a co knihu nebo dvě se měnil překladatel, takže styl vyprávění, překlady jmen a názvů, hrozná nekonzistence. Tu sérii jsem ani nedočetla, protože to sklouzlo k něčemu až příliš hloupému (vina autora), ale doteď si pamatuju tu frustraci ze změn v překladu.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    mě to fackovalo do očí třeba u warhammeru
    překládat rhino a thunderhawk je prostě debiláž :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    S překladem jmen je kříž, někdy mají fakt význam, který dokresluje ten svět nebo postavu...
    Třeba nezávidím to rozhodování - ale nakonec je v českém překladu tuším Stín Moon a pan Středa.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já četla Malaz někdy od čtvrtého nebo pátého dílu v originále, tam je problém vyřešen.
    Akorát teda tady se mezi díly z noha stal gryf, z Greyswandiru Šedobřit a z koně Stara kůň Hvězda (aspoň že si teda ponechal původní pohlaví).

Ale u Hry o trůny to prý v tom původním překladu překladatelka (stejná) mezi knížkami přepla, to musel být masakr. Zvlášť když ten překlad nebyl moc dobrý. Tam jsem fakt ráda, že jsem si sehnala originál hned.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    to nenávidím
    překládaná jména, když předchozí díly jsou "čisté"

ono kdyby se najednou od šestého dílu malažan jmenoval sojka..
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Co mám dělat, no.
    Starší překlad je zábavnější, tam se lítá pokaždé, když se prchá.
    Novější překlad má přeložená jména.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    ..ale ty se toho nebojíš :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam