úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Pizza 🍕
SALVATOR
---
---
13:09:41 21.4.2024
SKFET
: To přece neříkám. Jen že nepozoruju problémy, který by to mělo řešit.
PALEONTOLOG
---
---
12:35:32 21.4.2024
1 odpověď
SKFET
: to mi pripomina kdysi jeden starej flejm, ze testo na pizzu neni kynuty. kdyz jsem delal v pizerii, tak se nechavalo tech 24h a ldyz vidim ty bubliny v okraji, tak koukam to jde i dul..
SKFET
---
---
12:27:18 21.4.2024
Třeba to někdy zkusíš a přesvědčíš se sám
SKFET
---
---
12:25:32 21.4.2024
1 odpověď
SALVATOR
: však já tě do ty fermentace nenutím. Ptal ses jestli v tom je rozdil a já jen konstatoval fakt, že v tom rozdíl je
SALVATOR
---
---
12:18:24 21.4.2024
1 odpověď
SKFET
: Se škrundáním v břiše sem nikdy problém neměl a žízeň pozoroval jen když byla víc slaná ¯\_(ツ)_/¯
SKFET
---
---
12:01:36 21.4.2024
2 odpovědi
+2
SALVATOR
:
https://pizzatopia.com/en/about-dough/
jasně že je v tom rozdíl. Kvasinky na ty důležitý procesy potrebujou čas. Když si dávám někde po prvé pizzu a pak po ní mám neuhasitelnou žízeň a zgrunda mi v břiše, tak vím že flakaj fermentaci a těsto nemělo čas udělat co mělo udělat. Pak už tam nikdy nejdu. Zeptej se kohokoliv z Neapole
BERRUNA
---
---
11:54:59 21.4.2024
+4
SALVATOR
---
---
11:48:33 21.4.2024
2 odpovědi
+4
SKFET
: Přiznám se, že tu tvoji bych rád ochutnal. Fakt by mě zajímalo, jestli třídenní patlání těsta a hodinový túrování trouby naprázdno něco změní víc, než marginálně.
SKFET
---
---
11:36:22 21.4.2024
GREGI
: co si pamatuji, tak se tam dává olej proto, že pomáhá propékání těsta
SKFET
---
---
11:34:48 21.4.2024
SMOKY
: já tam ještě posmelcuju bazalku, jinak to dělám stejně
BERRUNA
---
---
11:16:07 21.4.2024
+1
Loni jsme strávili hodně času v Neapoli a zkusili samo nespočetné množství pizzy a okraje potirají ;)
BERRUNA
---
---
11:14:20 21.4.2024
SKFET
: já ho chci domu :-D
SKFET
---
---
11:02:05 21.4.2024
1 odpověď
https://m.youtube.com/watch?v=u7Hd6ZzKgBM
studnice vědomostí
SKFET
---
---
10:58:10 21.4.2024
1 odpověď
+4
SKFET
---
---
10:54:01 21.4.2024
1 odpověď
GREGI
: já ti nevím jestli bych to nazýval chybou. Takhle z fotek se mi víc líbí moje pizza víc než tvoje. Ale nechutnal jsem...
SKFET
---
---
10:52:08 21.4.2024
+1
BERRUNA
: jj z trouby. Používám kámen na pečení a hodinu rozehrivam na max. Napřed peču jen těsto se sugem a když naběhnou okraje tak přidávám ingredience
CUNESK8
---
---
10:49:29 21.4.2024
GREGI
: a jak to teda děláš? mě ty nadýchané okraje moc nejdou...
SALVATOR
---
---
8:51:56 21.4.2024
+1
SMOKY
: Mě se právě osvědčilo příští tam eště něco, co dodá umami a trochu víc hloubky, hlavně právě ty sušený rajčata. Rád používám sušený rajčata bez oleje, Lidl je má, sou v pytlíku.
SMOKY
---
---
8:21:23 21.4.2024
2 odpovědi
Jak děláte sugo ? J rozmixuju rajčata z plechovce se solí , pepřem, trochu cukru a olivovým olejem
SMOKY
---
---
8:15:57 21.4.2024
SKFET
: Já dělám rovnou těsto se sušeným droždím, množství podle teploty a času fermentace, viz kalkulátor níže. Nechám hodinu odpočinout a pak necháme koule kynout. Většinou mi to časově vyjde tak na 16-20 hodin.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam