• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SKFET: To přece neříkám. Jen že nepozoruju problémy, který by to mělo řešit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SKFET: to mi pripomina kdysi jeden starej flejm, ze testo na pizzu neni kynuty. kdyz jsem delal v pizerii, tak se nechavalo tech 24h a ldyz vidim ty bubliny v okraji, tak koukam to jde i dul..
    SKFET
    SKFET --- ---
    Třeba to někdy zkusíš a přesvědčíš se sám
    SKFET
    SKFET --- ---
    SALVATOR: však já tě do ty fermentace nenutím. Ptal ses jestli v tom je rozdil a já jen konstatoval fakt, že v tom rozdíl je
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SKFET: Se škrundáním v břiše sem nikdy problém neměl a žízeň pozoroval jen když byla víc slaná ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
    SKFET
    SKFET --- ---
    SALVATOR: https://pizzatopia.com/en/about-dough/ jasně že je v tom rozdíl. Kvasinky na ty důležitý procesy potrebujou čas. Když si dávám někde po prvé pizzu a pak po ní mám neuhasitelnou žízeň a zgrunda mi v břiše, tak vím že flakaj fermentaci a těsto nemělo čas udělat co mělo udělat. Pak už tam nikdy nejdu. Zeptej se kohokoliv z Neapole
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SKFET: Přiznám se, že tu tvoji bych rád ochutnal. Fakt by mě zajímalo, jestli třídenní patlání těsta a hodinový túrování trouby naprázdno něco změní víc, než marginálně.
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: co si pamatuji, tak se tam dává olej proto, že pomáhá propékání těsta
    SKFET
    SKFET --- ---
    SMOKY: já tam ještě posmelcuju bazalku, jinak to dělám stejně
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Loni jsme strávili hodně času v Neapoli a zkusili samo nespočetné množství pizzy a okraje potirají ;)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SKFET: já ho chci domu :-D
    SKFET
    SKFET --- ---
    SKFET
    SKFET --- ---
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: já ti nevím jestli bych to nazýval chybou. Takhle z fotek se mi víc líbí moje pizza víc než tvoje. Ale nechutnal jsem...
    SKFET
    SKFET --- ---
    BERRUNA: jj z trouby. Používám kámen na pečení a hodinu rozehrivam na max. Napřed peču jen těsto se sugem a když naběhnou okraje tak přidávám ingredience
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    GREGI: a jak to teda děláš? mě ty nadýchané okraje moc nejdou...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: Mě se právě osvědčilo příští tam eště něco, co dodá umami a trochu víc hloubky, hlavně právě ty sušený rajčata. Rád používám sušený rajčata bez oleje, Lidl je má, sou v pytlíku.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jak děláte sugo ? J rozmixuju rajčata z plechovce se solí , pepřem, trochu cukru a olivovým olejem
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SKFET: Já dělám rovnou těsto se sušeným droždím, množství podle teploty a času fermentace, viz kalkulátor níže. Nechám hodinu odpočinout a pak necháme koule kynout. Většinou mi to časově vyjde tak na 16-20 hodin.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam