úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Pizza 🍕
Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
Fotky + diskuze
rozbalit záhlaví
GREGI
---
---
14:05:22 21.4.2024
+5
SMOKY
: Jo fakt doporucuju ja vzdycky delam aspon 3kg testa... O tolik vic prace to neda a mrazak na testu neni vubec poznat:) Jen romrazovani chce udelat predem a nenechat to zase moc dlouho venku. Tak ty 3h mi prijdou ideal
SMOKY
---
---
14:01:08 21.4.2024
1 odpověď
GREGI
: už mně to napadlo :)
GREGI
---
---
13:53:48 21.4.2024
+2
Rozpalovani pece:) Letost sem se k tomu jeste nedostal a loni sem to testo nedelal spravne takze se nemuzu dockat:)
SALVATOR
---
---
13:42:42 21.4.2024
1 odpověď
SMOKY
: To souhlas, ale právě na to narážím. Očekávám, že někde je hranice, za kterou už další hodiny navíc sou buď k ničemu, nebo už neudělaj takovej rozdíl, aby měly smysl.
PALEONTOLOG
---
---
13:36:47 21.4.2024
GREGI
: no tak stavaly se situace, kdy pacosi vsecko sezrali a muselo se michat vyslovene cerstvy testo a to proste nebylo ono, placaty okraje included
GREGI
---
---
13:35:24 21.4.2024
1 odpověď
SMOKY
: koule nemrazis?:) Pak se nemusi nic planovat... Mam jich vzdycky aspon 20 v zasobe
SMOKY
---
---
13:31:25 21.4.2024
2 odpovědi
SALVATOR
: Dlouhý kynutí je poznat zejména v chuti těsta , je to fakt rozdíl. A ve výsledku to není práce navíc, akorát to musíš naplánovat.
GREGI
---
---
13:23:22 21.4.2024
A kdyz delam pizzu hned tak je nechavam venku tak hodku, pak se zacnou "roztejkat". Hydratace 70%
GREGI
---
---
13:22:28 21.4.2024
1 odpověď
PALEONTOLOG
: Ja to taky klidne v lednici nechavam 3 dny ale ten rozdil proti testu s poolishem 16h a pak hodine dokynuti pri zamichani vseho moc necejtim. Kazdopadne koule uz nenechavam moc dlouho kynout aby gluten zustal co nejsilnejsi. Po udelani kouli je hned valim na mrazak a pak pri rozmrazovani pockam az se dostanou na pokojovou a hned delam.
PALEONTOLOG
---
---
13:19:00 21.4.2024
1 odpověď
GREGI
: ok, ale stejne to kvasi, to je pointa, proti ktery bojovala pulka nyxu :-3
GREGI
---
---
13:17:39 21.4.2024
2 odpovědi
PALEONTOLOG
: bubliny v okraji nejsou primwrne z kvasinek ale ze vzduchu co se nachyta pri prekladabi testa a hlavne z nejvetsi casti z vyparovani vody:)
SKFET
: Jasny to delas v troube klasicky? Tak to pak asi pomuze... Ja to beru pri peceni 400+ stupnu. Ten tvuj okraj vypada ze ma dost tlustou vrstvu krupavosti. A ja ted cilim na pravou napolenatu;) Ta ma mit tu krupavost tenouckou a dle klasickeho receptu se tam olej nema davat
SALVATOR
---
---
13:09:41 21.4.2024
SKFET
: To přece neříkám. Jen že nepozoruju problémy, který by to mělo řešit.
PALEONTOLOG
---
---
12:35:32 21.4.2024
1 odpověď
SKFET
: to mi pripomina kdysi jeden starej flejm, ze testo na pizzu neni kynuty. kdyz jsem delal v pizerii, tak se nechavalo tech 24h a ldyz vidim ty bubliny v okraji, tak koukam to jde i dul..
SKFET
---
---
12:27:18 21.4.2024
Třeba to někdy zkusíš a přesvědčíš se sám
SKFET
---
---
12:25:32 21.4.2024
1 odpověď
SALVATOR
: však já tě do ty fermentace nenutím. Ptal ses jestli v tom je rozdil a já jen konstatoval fakt, že v tom rozdíl je
SALVATOR
---
---
12:18:24 21.4.2024
1 odpověď
SKFET
: Se škrundáním v břiše sem nikdy problém neměl a žízeň pozoroval jen když byla víc slaná ¯\_(ツ)_/¯
SKFET
---
---
12:01:36 21.4.2024
2 odpovědi
+2
SALVATOR
:
https://pizzatopia.com/en/about-dough/
jasně že je v tom rozdíl. Kvasinky na ty důležitý procesy potrebujou čas. Když si dávám někde po prvé pizzu a pak po ní mám neuhasitelnou žízeň a zgrunda mi v břiše, tak vím že flakaj fermentaci a těsto nemělo čas udělat co mělo udělat. Pak už tam nikdy nejdu. Zeptej se kohokoliv z Neapole
BERRUNA
---
---
11:54:59 21.4.2024
+4
SALVATOR
---
---
11:48:33 21.4.2024
2 odpovědi
+4
SKFET
: Přiznám se, že tu tvoji bych rád ochutnal. Fakt by mě zajímalo, jestli třídenní patlání těsta a hodinový túrování trouby naprázdno něco změní víc, než marginálně.
SKFET
---
---
11:36:22 21.4.2024
GREGI
: co si pamatuji, tak se tam dává olej proto, že pomáhá propékání těsta
SKFET
---
---
11:34:48 21.4.2024
SMOKY
: já tam ještě posmelcuju bazalku, jinak to dělám stejně
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam