• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    GREGI: hmm pekne, ale nejlepsi je stejne ten konec, jak to sroluje :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Trocha glutenu. A vzadu modre caputo:))

    This is how I do Pizza 🤌🍕
    https://youtube.com/shorts/fGfpw0E0Sn4?si=KNguX_SdTQMsufWb
    GREGI
    GREGI --- ---
    TOMASS: Borec
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    GARFIELD: Uspořádal jsem v práci vánoční večírek, mám nakoupený krabice protože vždycky zbydou těsta a já lidem rozdam pizzy domů. Mám na nich svoje logo. Dovedl jsem to k dokonalosti.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Díky vykoupil jsem zbytek co tam byl :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    TOMASS: maj ted akci za 29 sou fakt super dik za tip:)
    https://allegro.cz/nabidka/mutti-rajcatova-polpa-rajcata-jemne-krajena-400-g-15188746849
    TOMASS: Vypada dost skvele! Na co ta krabice?:))
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    TOMASS: Vypada skvele. A to na domaci mas i takovoudle profi krabici? :)

    Me ted ceka v nedeli 10 kolacu a 2 plechy ve stylu al taglio. Drzte mi palce!
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    Předvánoční pizza.
    70% hydratace. 2g/droží na kg pomalé zraní v lednici 36 hodin při 4 stupních. Přijde mi že to moc nevykynulo.

    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ENDREW: takže bude porovnávací experiment? [prosím ale nejdříve obě tak třikrát zeběhni, neu se vrhneš na ostrou srovnávačku:]
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak se zda ze se mi sejdou dve pizza pece :) Tu Lidlackou mi vazne posilaj z Nemecka a od jezucha mam slibenou ariette.
    XAJA
    XAJA --- ---
    GARFIELD: plum/datteln, to su vlastne male podlhovaste. ale dobre omacky su aj z velkoplodych, napr. tie san marzano su velkoplode a je to taka omackova klasika.

    no a prave, ako pises na konci, sprravne sa rajciny nemixuju, ale pasiruju, ak clovek chce cistu omacku. ak chces nie homogennu zmes, tak sa len rozmackaju vidlickou.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    XAJA: super, diky moc za tipy!
    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: a teda z tych drobnych su v poslednom case hitom rozne "jahodove": https://www.osiva-semena.sk/paradajka-tyckova-jahodo-solanum-lycopersicum-semena-paradajok-25-ks?srsltid=AfmBOopgeQ_IKgsafD6gBF_eqtNL3zjKnsy89qCTcplJvZy7Wk33Gy9i

    k tym supkam: mne nevadia, ale cast omacok robim bezsupkovych. nelupem, po rozvareni pasirujem. ide to lahko napr. tymto: https://www.4home.sk/orion-pasirovaci-strojcek-nerez,-20-cm-/?gad_source=1
    XAJA
    XAJA --- ---
    POHODAVOLE: san marzano su klasika. podobne su napr. ravello. okrem nich na omacky su skvele aj velke masite typu bycie srdce: https://www.osiva-semena.sk/paradajka-coure-di-bue-lycopersicon-lycopersicum-rajciak-semena-10-ks
    su masite, sladke, maju menej semienok. na omacky ideal.
    tak ako pri podlhovastych, aj tychto velkych masitych existuje plno variantov. moje oblubene su napr. "bulharske": https://shop.growcube.sk/produkt/rosa/

    plus urcite nezabudni zasadit nejake krickove s malymi podlhovastymi plodmi. klasika je roma: https://www.osiva-semena.sk/paradajka-krickova-roma-lycopersicon-lycopersicum-rajciak-semena-65-ks
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Semena rajčat – rajče keříčkové Roma – Solanum lycopersicum
    https://www.semena.cz/rajce-roma-lycopersicon-lycopersicum-semena-rajcat-65-ks
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: Nestahuju. uroda je velka a je to moc prace. Slupka nikdy nevadila.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    ENDREW: Stahujes slupku? (ty v plechovce ji vetsinou nemaj)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Pestujem vlastni rajcata. Na komci sezony sklidim dam do hrnce a trochu pomixuju rucnim mixerem a svarim aby trochu zhoustli. Dam do sklenic a zavarim. Odrudu si presne nepamatuju neco jako roma, romano, ci tak neco. Nemam moc srovnání s tema kupovanyma, vetsinou mi to vyjde do dalsi sezony.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: nejsem ultra pestitel, ale cherry je sice treba vic, ale oproti klasickym rajcatum mi prijde, ze maji mensi tendenci praskani. Urcite zasadim oboji a uvidim, ale nedokazu si predstavit nejaky vetsi mnozstvi z cherry :D
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    POHODAVOLE: rad se dozvim srovnani. Ja na pestovani nejsem a vzdycky mi to zatim chciplo (i ta bazalka – je to smutnej pribeh). Kdyz bych to prevedl nejak na "chutovy procenta":

    10% levna genericka pizza omacka
    30% levny sekany rajcata v konzerve
    50% slusnejsi passata
    75% soudkova rajcata v konzerve vcelku (drceny rucne)
    85% san marzano v konzerve vcelku (drceny rucne)

    a tady nemam osobni zkusenost, ale predstavuju si:

    95% vlastni soudkova (a mozna i cherry – ale vetsi voser?) rajcata v sezone vhodne zpracovany

    Ja se k 95% nikdy nedostanu, protoze jsem v tydle sfere linej a spokojenej se 75% stupnem na takovy to day-to-day nakrmeni rodiny. Priznam se, ze to mam tak i s moukou a vic kupuju 00 z globusu (babiccina volba nebo tak neco?) a nemusim tlacit Caputto (ktery bych hodnotil na tech 85% .. urcite se clovek dostane vejs s nejakym premiovym lokalnim mlynarem anebo utrati 50k za vlastni mlynek na obili).

    Pokud jste si vsimli patternu, tak 0-75% se da za barakem. A cokoliv vic je na extra objednavku z nejakyho eshopu (#lenost).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam