POHODAVOLE: z pohledu pestovani neporadim, ale na pizzu vzdy hledam plum (soudkova? podlouhla?) tomatoes. Z ruznych videi a knizek jsem nejak pochytil, ze vlastni (resp. cerstva) rajcata jsou lot of effort for not too much reward, pokud mas dobry konzervy. Ale urcite te nechci od pestovani odrazovat :) a v sezone s dobrou odrudou to bude epicky, pokud te to bavi!
Ted jsem v globusu hledal nejakou slusnou konzervu a byla to docela bida. Soudkovy rajcata vcelku pouze jedny (mutti si myslim soudkovy nejsou, pokud to neni specialne uvedeny – a ty, co jsem mel byly hodne kysele). Takze jedina (IMO) vyhovujici konzerva:
Cirio Rajčata pelati loupaná celá 400g | Globushttps://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-01024616000Ale vysledek dobrej a omacka supr (jo a doporucuju blendovat pouze rucne – mixerem se rozdrti seminka a trochu to zhorkne a tak nejak cela konzistence zvodnati). Tak aspon muzu doporucit.