POHODAVOLE: rad se dozvim srovnani. Ja na pestovani nejsem a vzdycky mi to zatim chciplo (i ta bazalka – je to smutnej pribeh). Kdyz bych to prevedl nejak na "chutovy procenta":
10% levna genericka pizza omacka
30% levny sekany rajcata v konzerve
50% slusnejsi passata
75% soudkova rajcata v konzerve vcelku (drceny rucne)
85% san marzano v konzerve vcelku (drceny rucne)
a tady nemam osobni zkusenost, ale predstavuju si:
95% vlastni soudkova (a mozna i cherry – ale vetsi voser?) rajcata v sezone vhodne zpracovany
Ja se k 95% nikdy nedostanu, protoze jsem v tydle sfere linej a spokojenej se 75% stupnem na takovy to day-to-day nakrmeni rodiny. Priznam se, ze to mam tak i s moukou a vic kupuju 00 z globusu (babiccina volba nebo tak neco?) a nemusim tlacit Caputto (ktery bych hodnotil na tech 85% .. urcite se clovek dostane vejs s nejakym premiovym lokalnim mlynarem anebo utrati 50k za vlastni mlynek na obili).
Pokud jste si vsimli patternu, tak 0-75% se da za barakem. A cokoliv vic je na extra objednavku z nejakyho eshopu (#lenost).