• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: Jj od te doby co jsem zkusil tu el. pec uz jsem se nevratil k tomu to delat v troube. Ten rozdil je vazne znacnej. Dnes jsem zalozil bigu tak za paar dni vyzkousim tu arriete.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zbylo mi tu par kouli ze vcerejska. Pec se mi vytahovat nechtela. V mrazaku misto nebylo, tak sem si rekl, ze trochu zaexperimentuju rozpalenou cast iron panvi a grilem v normalni troube.

    Zajimavy srovnani proti vcerejsku. Testo mozna trochu prezralejsi, ale ta teplota udela fakt hodne.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    bonus tip: pokud nikdo v rodine neji cuketu tak na vas zbyde celej plat pod zaminkou, ze to je zdravy. Da se pod ni a na ni schovat spousta parmazanu!
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: daleko vetsi hydratace, trochu jinej postup a pridavam jeste olivovej olej.

    neapolska jedu poolish a 58% hydrataci (voda, mouka, sul, drozdi)

    todle je 80% hydratace + 4.5% ovoo (pekarsky procenta)

    Jedu tak nejak podle tohodle videa:

    Homemade PIZZA ROMA-STYLE in the Pan | Perfect Easy Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=ckycuQsCRFI&t=1010s&pp=ygUPYWwgdGFnbGlvIGRvdWdo
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Jakej rozdil v teste?
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    něco pro inspiraci:
    I Found NYC's 15 Best Pizza Slices!
    https://youtu.be/jztlH3D9zGw?si=V9Dqh9aAZIlxjG4P
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    A abych necpal jen neapolskou tak tady je to al taglio/romana/siciliana fusion.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    CUNESK8: bavi me to, delam jeste mix al taglio/romana v normalni troube.

    V novem roce se mozna podivam nejakym americkym smerem.

    Obecne mi je taky po neapolske tak nejak "lehceji" nez kdyz mam varenou tezsi omacku s tvrdsi mozzarelou jako base.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUNESK8: to neni problem, v patek budu delat, tak pak poslu :)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK:to je snad jasné, ale rád bych tady viděl i tipy na jiné druhy pizzy než pořád neapol :) každopádně nemám na to skill, ani pec. :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    POHODAVOLE: tak vznikla NYC pizza :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    CUNESK8: každej ať si dělá co mu chutná více :)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK: pro mě teda už vůbec lepší není, samozřejmě ji mám taky rád, ale za ty léta zkoušení pizzy různě ve světě, tak jsem nějak přesedlal na NYC style apd. :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    CUNESK8: Protože je lepší :) Mám rád ty nadejchané okraje.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUNESK8: tak mne z toho vetsinou nyc vyjde, ale neni to schvalne :D :D :D
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    jeden hloupý dotaz: proč tu vesměs děláte jen Neapolskou pizzu? To tu nikdo z vás nezkoušel třeba NYC style pizza, která je pro mne o dost lepší... :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Tak se vcera docela zadarilo. Testo kolem 30 hodin a super v tedlech teplotach, ze to clovek muze dat ven a nemusi resit misto v lednici.

    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    GREGI: hmm pekne, ale nejlepsi je stejne ten konec, jak to sroluje :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Trocha glutenu. A vzadu modre caputo:))

    This is how I do Pizza 🤌🍕
    https://youtube.com/shorts/fGfpw0E0Sn4?si=KNguX_SdTQMsufWb
    GREGI
    GREGI --- ---
    TOMASS: Borec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam