• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Jop, prvně jsem dělal 220g těsta, pak 200g a teď dělám jen 180g aby se vše hezky propeklo a mám to za 4 minuty hotový při max výkonu.
    když to vezmu, že na to těsto nacpu ještě dalších cca 100g surovin, je to akorát porce abych pak nebyl totálně přežranej. :)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW: Sorry ze pisu jak tatar. Poter si ze me delal prolejzacku a psal jsem to na mobilu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak paar postrehu k ariete:
    1. Pizzy se musi delat mensi nez v ty lidl peci. Pokud jsou pres cely kamen nalepi se na viko. Lidl pec ma tohle resene lepe , protoze je vnitrek od od kraje vyssi.
    2. Pracuje se s tim daleko lepe. Kamen je lepsi, nevim jestli ma ve spodku pod kamenem taky spiralu, ale hezky to pece z obou stran. Takze se mi nestava to co u ty lidl, ze spodek se pálil zatimco vrsek nebyl hotov.
    3. Libi se odvod pary kde ma moznost krasne unikat.
    4. Viko se otevre o 90° takze lepsi manipulace s pizzou
    5. Ve predu to opeka vice nez vzadu, takze je nutne pizzu otocit.
    6. Spatne to pece pizzu zboku, kde jsou otvory pro odvod páry. I kdyz byla pizza spalena na okraji bok toho okraje byl svetly.
    7. Cim vic testo na okraji vybehne tim vetsi riziko spálení.
    8. Rychlost jakou to pece je super. Jedu jednu pizzu v peci a uz zdobim druhou.

    Je potreba si na tu pec trochu priviknout, ale je to jednodusi nez ta lidl. I kdyz i ta lidl mela vyhody oproti tomuhle.

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: Jj od te doby co jsem zkusil tu el. pec uz jsem se nevratil k tomu to delat v troube. Ten rozdil je vazne znacnej. Dnes jsem zalozil bigu tak za paar dni vyzkousim tu arriete.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zbylo mi tu par kouli ze vcerejska. Pec se mi vytahovat nechtela. V mrazaku misto nebylo, tak sem si rekl, ze trochu zaexperimentuju rozpalenou cast iron panvi a grilem v normalni troube.

    Zajimavy srovnani proti vcerejsku. Testo mozna trochu prezralejsi, ale ta teplota udela fakt hodne.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    bonus tip: pokud nikdo v rodine neji cuketu tak na vas zbyde celej plat pod zaminkou, ze to je zdravy. Da se pod ni a na ni schovat spousta parmazanu!
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: daleko vetsi hydratace, trochu jinej postup a pridavam jeste olivovej olej.

    neapolska jedu poolish a 58% hydrataci (voda, mouka, sul, drozdi)

    todle je 80% hydratace + 4.5% ovoo (pekarsky procenta)

    Jedu tak nejak podle tohodle videa:

    Homemade PIZZA ROMA-STYLE in the Pan | Perfect Easy Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=ckycuQsCRFI&t=1010s&pp=ygUPYWwgdGFnbGlvIGRvdWdo
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Jakej rozdil v teste?
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    něco pro inspiraci:
    I Found NYC's 15 Best Pizza Slices!
    https://youtu.be/jztlH3D9zGw?si=V9Dqh9aAZIlxjG4P
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    A abych necpal jen neapolskou tak tady je to al taglio/romana/siciliana fusion.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    CUNESK8: bavi me to, delam jeste mix al taglio/romana v normalni troube.

    V novem roce se mozna podivam nejakym americkym smerem.

    Obecne mi je taky po neapolske tak nejak "lehceji" nez kdyz mam varenou tezsi omacku s tvrdsi mozzarelou jako base.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUNESK8: to neni problem, v patek budu delat, tak pak poslu :)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK:to je snad jasné, ale rád bych tady viděl i tipy na jiné druhy pizzy než pořád neapol :) každopádně nemám na to skill, ani pec. :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    POHODAVOLE: tak vznikla NYC pizza :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    CUNESK8: každej ať si dělá co mu chutná více :)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK: pro mě teda už vůbec lepší není, samozřejmě ji mám taky rád, ale za ty léta zkoušení pizzy různě ve světě, tak jsem nějak přesedlal na NYC style apd. :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    CUNESK8: Protože je lepší :) Mám rád ty nadejchané okraje.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUNESK8: tak mne z toho vetsinou nyc vyjde, ale neni to schvalne :D :D :D
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    jeden hloupý dotaz: proč tu vesměs děláte jen Neapolskou pizzu? To tu nikdo z vás nezkoušel třeba NYC style pizza, která je pro mne o dost lepší... :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Tak se vcera docela zadarilo. Testo kolem 30 hodin a super v tedlech teplotach, ze to clovek muze dat ven a nemusi resit misto v lednici.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam