• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    PLECH
    PLECH --- ---
    GREGI: Praha :) Znova hledám, kdyby někdo z vás zde šikovných (Gregi působí, že je nejdál :) ) mi udělal sobotní kurz, rád slušně zaplatim. Já vim, že postupný objevování chyb má svoje, ale to myslim, že bude probíhat i pak. A mam rád zkratky. Vyzkoušet si to s někym naživo, mít okamžitej feedback, co je blbě, a pak už to jen opakovat doma. A dozvědět se rovnou, kudy ne, častý chyby apod.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: ja tam davam necely 2kg a to je tak strop. Mrazim, jen kdyz prebyva.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: POHODAVOLE: Kolik to udela najednou? Ja koukal na nejaky hnetace ale je to vsechno hrozne malo testa na muj vkus... Ve vysledku to mam rychleji tim rucnim nez to delat na 3x
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Bazalku koupím vždy na jaře u Vietnamců a hnedka ji přesadím do většího... Momentálně mám na balkoně keř jak hovado :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: mne to urcite trvalo pres mesic, takze vse je v poradku :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: mam kenwood chef xl (ten hloupej s vahou) a doporucuju. Predtim jsem mel mensi chef ze 70. let a porad slouzi.

    POHODAVOLE: kupovana mi vzdycky po chvili chcipla. Ted zkousim taky seminka a po asi 4 tejdnech to ma zatim tak 1cm. 🥹
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: ja pouzivam starou pekarnu na chleba, kde nekolikrat opakuju zacatek programu testo. Neni to asi uplne idealni, ale je mi lito to likvidovat, kdyz funguje. Vlastne jsem i rad, ze jsem pro ni po letech nasel vyuziti. Az odejde, tak chci koupit primo nejaky hnetac.

    Pestujete si tu nekdo vlastni bazalku? Ja se snazil docela dlouho ozivit tu kupovanou a nikdy se mi to nepodarilo, tak jsem koupil seminka nize a nemohu si stezovat. Chce to akorat cas, nez se rozroste a pak jede pekne i v truhliku za oknem.

    BIO - BAZALKA GENOVESE - 0,6 g | Dobrasemena.cz
    https://dobrasemena.cz/bio-bazalka-genovese-06-g_711768.htm?srsltid=AfmBOorh8fp0yQ1IFkG8FtXg68T6RTbmNHOwjNDzx5kyRiaIk56m1193

    Jinak jsem letos vysadil pres 40 rajcat, tak snad zacnu delat vlastni omacku :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    ACIDLUMIX: Tak to si tu spravne te to naucime:) Mrazak nepotrebujes muzes delat rovnou bez mrazeni, jen to je prakticke ze mas testo vzdycky po ruce a na jednu pizzu moc nema cenu delat pokazde zvlast.... Ale v lednici ti teoreticky 4-5 dni vydrzi a muzes jen odebirat.
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    GREGI: velkej respekt, to se musim casem taky naucit pac pizzu mam rad :) ale nemam mrazak :((
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jinak na testo doporucuju tenhle rucni mixer. https://slehace.heureka.cz/domo-do9258m/#prehled/
    Ma 800W a v pohode utahne 4kg testa, cca 30 min necham nahydratovat na hrubo smichanou mouku s vodou a 10 min rucniho hneteni a je hotovo:) Starej co sem mel 350w sem uvaril, tenhle se tak lehce zahreje:) Jak hnetete vy?

    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: To je tou vysokou hydrataci 60% drzi vejsku mnoooohem lip. Kazdopadne nicemu to nevadi, vzduch to drzi stejne a pak to jen hrubou pomoucim a silikonovou skrabkou je splacnu zpatky do pekne kulate koule abych pak mohl vytlacit vzduch do kraju:) Myslim ze sem je o hodinu nechal venku dyl nez bylo potreba takze to taky o trochu vic spadlo...
    Kdyz je delam tak mam poolejovany ruce, tac uz neolejuju, celej tac dam pak do mrazaku a balim je az zmrzle takze pod folii neni nic potreba. Na fotce sou uz zmrznuty:)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Pridou mi docela placaty. To mas takhle schvalne?

    Nebo se to splacne, kdyz to davas to mrazaku a mrazis vse najednou? A jeste technicka .. koule das do folio nasucho/pomoucneni/olejovany?
    GREGI
    GREGI --- ---
    Koule ready na mrazak 16ks z 3.4kg testa 70% hydratace, den poolish dva dny fermentace v lednici 3 hodky na lince kynuti kouli:) Vzdycky delam min dve varky za sebou takze mam ted na mrazaku min 32 kouli ready for action 💪💪💪

    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: Vypadaj skvele! V cem peces?
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Jdu s kuzi na trh :)

    SMOKY
    SMOKY --- ---
    obecne syry do sebe natahujou smrady z lednice, takze je lepsi je mit vzduchotesne uzavreny, treba nejaka doza
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Navzdory vsem radam ho davam do igelitovyho sacku v lednici a vydrzi mi klidne tydny. Kdyz mam vetsi kus, zbytek zavakuuju a v lednici vydrzi mesice. Pokud nekde chytne plisen u tvrdejch syru je uplne ok ji odriznout (rika ze cca 2.5cm kolem).
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ja davam do folie do lednice aby nevyschnul
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: nesahat neumytejma rukama, vsechno ceho se dotkne musi byt ciste, pak plisen nechytne. Jinak je fajn balit do peciciho papiru, trochu vyschne ale ne moc rychle a hlavne dejcha. Jinak ja kupuju vzdycky kilovej v makru, nasekam na male kousky, do folie a na mrazak a mam pak zasobu:) Na strukture mrazak neni poznat ma v sobe minimum vody.
    Kazdopadne je divny ze po tydnu chutnal divne, nemas starou a vlhkou lednici? Ja nekdy najdu zapomenutej kousek treba i po mesici dvou a je ok jen trochu oschlej a tvrdej ale furt v pohode...
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Dotaz! Jak nejlepe skladovat parmezan. Koupil jsem v Lidlu parmezan. Kousek odskrabal na nejaky testoviny. Zandal do lednice a cca po tydnu na nem byla plisen a nevonel hezky. Docela me to mrzelo protoze ho bylo jeste opravdu dost. Mate nejakej figl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam