• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KAMZA: Mas malo drozdi.

Ja davam 300g voda/mouka 5g susenyho drozdovitých a 5g medu. Pokud bys chtel pouzit cerstvy drozdi davam 10g.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: jo 56% hydratace je strasne malo chce to zacit min 60 za mne ideal 65-70.... Jak dlouho si kynul venku, lednice, koule? Kdyz si to testo hnetl zahralo se aspon na 20°? V cem si pekl? Jaka mouka? Na recept nepotrebujes nic jineho nez https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    GREGI: Hele čekal jsem nafouknutý okraje asi. Mega bubliny a ne. Vlastně mi přislo, že v tý peci to můsí být ještě dýl, něž když to není polish. Ale třeba mám nějakej špatnej recept.

Poolish:
    250 g mouky
    250 g vody
    0,25 g sušeného droždí

Finální těsto:
    celý poolish
    250 g mouky
    10 g soli
    cca 30 ml vody
    1 lžíce olivového oleje
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: Co te zklamalo? Jaka hydratace? Vypada to docela suse to testo
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KAMZA: Mam zrovna v lednici. Zalozil jsem vcera, a po hod. dal do lednice. Dnes vecer svalim testo a sup do lednice. Zitra budu pripravovat pizzu k obedu.

Cos od toho ocekaval? Ja jsem s poolishem asi nejspokojenejsi. Biga mi nechutna kdyz je pizza studena.
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Tak jsem zkousel polish pizzu a asi jsem od toho cekal zazraky :)

KAMZA
    KAMZA --- ---
    GREGI: G3Ferrari :)
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    GREGI: v cem to peces, at si to muzu dat do To Do listu? Diky
    GREGI
    GREGI --- ---
    CUNESK8: Ja si tam kupoval podobne vypadajici na peletyk a ani nebyla zateplena takze abych ji zahral nad 250 musel sem ji rozebrat a vylozit izolaci na pece. GREGI:
    Nebylo to extra slozity a po zaizolovani sem ji dostal na 450 ale ten spodek se mi nepovedlo dostatecne zahrat tak aby byl krupavej i spodek.... Tohle mozna bude fungovat lip protoze pelety musis docela casto prikladat a je jich tam imho malo, plyn prece jen jede nonstop. Ale hadam ze taky nebude zateplena... Plus u plynu ztratis tu vuni koure takze ve vysledku za 2k za me lepsi elektrika:)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    Dnesni krasavice:) Delal sem jich 7 stejne testo a suroviny ale kazda jina... :)

PLECH
    PLECH --- ---
    GREGI: Já bych nejdřív dělal na kameni v troubě - kámen mám. Jde mi hlavně o to, vychytat to těsto a sugo a tak
    GREGI
    GREGI --- ---
    PLECH: koukal sem na kurzy a jeden za 3.5k te muze naucit takto krasne nadychane okraje! Parada. https://kouzelnaela.cz/obchod/darkove-poukazy/kurzy/zaklady-italske-kuchyne-pizza/

POOWL
    POOWL --- ---
    Hlásim pizza-kámen 38 cm v Lidlu za 169,-
    GREGI
    GREGI --- ---
    PLECH: Porid si nejdriv elektrickou pec a dam ti videokurz:) Neni to zase takova veda.... Sou tam docela prostoje obvzlast u testa takze to na odpoledne uplne neni.
    PLECH
    PLECH --- ---
    GREGI: Praha :) Znova hledám, kdyby někdo z vás zde šikovných (Gregi působí, že je nejdál :) ) mi udělal sobotní kurz, rád slušně zaplatim. Já vim, že postupný objevování chyb má svoje, ale to myslim, že bude probíhat i pak. A mam rád zkratky. Vyzkoušet si to s někym naživo, mít okamžitej feedback, co je blbě, a pak už to jen opakovat doma. A dozvědět se rovnou, kudy ne, častý chyby apod.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: ja tam davam necely 2kg a to je tak strop. Mrazim, jen kdyz prebyva.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: POHODAVOLE: Kolik to udela najednou? Ja koukal na nejaky hnetace ale je to vsechno hrozne malo testa na muj vkus... Ve vysledku to mam rychleji tim rucnim nez to delat na 3x
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Bazalku koupím vždy na jaře u Vietnamců a hnedka ji přesadím do většího... Momentálně mám na balkoně keř jak hovado :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: mne to urcite trvalo pres mesic, takze vse je v poradku :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: mam kenwood chef xl (ten hloupej s vahou) a doporucuju. Predtim jsem mel mensi chef ze 70. let a porad slouzi.

POHODAVOLE: kupovana mi vzdycky po chvili chcipla. Ted zkousim taky seminka a po asi 4 tejdnech to ma zatim tak 1cm. 🥹
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam