• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: Jinak koule vzdycky delam z testa z lednice studeneho dost to usnadnuje praci cim teplejsi tim lepivejsi a tekutejsi. Naopak na vytahovani na pizzu to chce uz aspon 20° aby se to netrhalo a nesrskavalo moc.
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: tak slaba mouka no:) Fakt to chce poradnou, jinak je to voprc x100.
    Me se vejde 6 210g kouli na sedej plastovej tac z ikey prikrejvam vzdycky potravinovou mam 42cm sirokou takze staci akorat, pri sundavani to chce strhavat jak naplast rychle ne pomalu. Misu od testa namocim na 10 min a pak to vemu kartacem. Prekynuti obvzlast v lete byva problem pomaha to davat po chvilkach do lednice aby teplota nesla tolik nahoru jinak je to proste o rychlosti zpracovani.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    GREGI: jj lepilo i tentokrat, ale napopprve lepilo tak moc, ze to proste neslo nijak udrzet "vcelku" - coz mi pripomina par otazek :)
    - mate nejaky trik na myti nadobi po delani testa? (likviduju vzdy houbicku)
    - pripadne mate nejaky tip na to, v cem nechvate "dokynout" koule (ja davam 1 az 2 na talir a priklopim misou, ale dochazi mi misy i talire...)
    - pripadne kde/jak drzet koule po dvou hodinach, kdy zacnu peci? ted v sobotu me v tom teple ty, co jsem umotal posledni, uza trochu moc nakynuly (jsem mel pocit)
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: testo na pizzu vzdycky lepi, kdyz potrebujes manipulovat tak olej na ruce nejlepsi;)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ja jsem sice nefotil, ale muj sobotni pokus (sobota bylo finale, ze - zacal jsem uz ve ctvrtek) byl uspesny - od prvniho pokusu jsem se "odautistictil" a v ramci michani testa se "nebojim" do nej pridat vice mouky, kdyz mi to lepi (u prvniho pokusu jsem doufal, ze se to "zlepsi" casem-kynutim, ale opak byl pravdou) - pokazde jsem tedy pouzival DM pizza mouku a pak to ladil nejakou "beznou", ale priste zkusim nejakou, ktera vice odpovida tomu, co rika v next level pizza dough (asi zkusim tu doporucovanou GREGIm)

ale (jestli jsem to jeste nerikal) diky za tohle auditko ,)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    V patek to byl silenej propadak se 70%, ze jsem radsi ani nefotil. Dalsi pokus bude v nedeli se 65% a medem.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tu Lidl pec mam taky. Sere me ze je trochu malá chce to menší placku. Ja ji rozhulim na max a když tam dam pizzu tak ji stáhnu. Jinak je spálená a těsto zespoda nehotovy. Je potřeba ji po cca 30-45s otočit jinak předek je nehotovej. Chuť je o level výš než z arriete, dostává totiž kouřové aroma. To elektrikou neuděláš.
    Těsto určitě nech cca 2h po vyndání z lednice odpočinout. Udělej si porce a pak ho prikrej a až ty bochánky nabytou teprve pak válej pizzu, bude se s tím lépe pracovat a okraje budou nabíhat jak žily na hajzlu.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Jojo souhlas.

Do Picošky doporucuju udelat rezervaci, vetsinou nemaj v podvecer uz misto…
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: slusny, tak to je zasadni rozdil. Mne ti prijde, ze po dvou hodinach uz by byly dost.

S tou kvalitou souhlas a neni to tak jen s pizzou. Obecne mi prijde, ze neni vubec slozity dosahnout super vysledku, kdyz se clovek jen trochu vic snazi :)

Diky ta tip. Zkusim, az pojedeme z Mirakula :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Jo jasny, to mi nedoslo… ja to delam tak, ze vytahnu testo z lednice, udelam koule a ty necham uz na lince zakryty tak 2h pred pecenim. Kdyz byly moc studeny, tak se to nedalo rozumne tvarovat, jak pises vracelo se to az moc zpatky a bylo to spis frustrujici. Kdyz je necham jeste ohrat se na pokojovou teplotu tak navic hezky dokynou a jsou takovy krasne nadejchany. Pizzu roztahnu uplne easy, vraci se malinko a rekl bych ze se pak i o neco rychleji upece…

Hele je to laborovani a v dusledku i nejaky min povedeny pizzy udelany doma jsou lepsi nez prumerna pizza ze vsech tech pizzerii, ktery tu v Brandejse mame :))) a to se nechci nejak chvastat, ale proste tam rozdil je a narovinu jsem si nikdy nemyslel, ze to tak muze bejt :)

Jedina fakt dobra mega dobra je picoska.cz ktery delaj neapolskou, maj otevreno teprv par mesicu, ale ta pizza je fakt paradni! Kdybyste jeli kolem tak se tam stavte :) taky je dobry ze jsem ocumovanim pri cekani na pizzu sebou pochytil par triku 😂
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: to je pravda, ale ja je pouzil hned, proto jsem psal, ze na zacatku maj tendenci se vracet do puvodniho stavu a kdyz je to moc dlouho, tak jsou zdechly :)

Btw nekdy by to chtelo udelat pizza party na neutralni pude a posdilet zkusenosti live..
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Jasne ale i ty bochanky pak dal kynou…

Jedu podle itala co tu koluje..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: to si nemyslim, protoze jsem udelal bochanky hned pote, co jsem vyndal testo z lednice. Jaky pouzivas recept? Ja jedu uplne bez cukru dle kalkulacky zde:

Pizza calculator - Stadler Made
    https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Med nepouzivam, davam trtinovej cukr (nebo i normal kdyz hnedej dosel) a nemam s nenabihanim kraju problem.

Rikal jsem si jestli to nemas prekynuty?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: mne ti prave prijde, ze ze zacatku byvaly nafouklejsi, kdyz jsem pouzival med, ale to budu zkouset az jako posledni variantu :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Hmhm… jak jsem psal, ja je ted delam fakt malickaty a stejne mi pak v peci nabehnou, ze jsou tak akorat :) dej vedet, to me zajima!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: snazim se to delat, jak to vidim na yt od stredu, a pak natahuju pres ruce. Kraje mam pak mensi, ale prijde mi, ze v tech videiich taky nejsou nejak mega velky, ze pak dobehnou pri peceni. Jsem zvedavy na dnesek se 70% hydrataci.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: A jak delas tvar pizzy nez na ni das ingredience? Tlacis pekne vzduch od stredu do kraju? Ja mel na zacatku spis opacnej problem, ze jsem mel okraje az moc vysoky a v el.peci se mi pripejkaly, musel jsem je zacit delat fakt maly a i tak se mi nafouknou do velikosti normalni Neapolsky pizzy (porovnavam s pizzerii co mame u nas ve meste)…

To je jediny co me napadlo, protoze co tak ctu postup mame plus minus stejnej..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: testo vyndam a polozim tak, ze mam placku, ze ktery krajim spachtli bulky a presne vazim. Pak se snazim rvat okraje dolu a zavrit. Mouku mam tu modrou caputo pizzerii a drozdi taky caputo. Obvykle delam poolish den v lednici, pak doplnim zbytek a zas necham den v lednici. Pak jsem zapnul pec a zacal delat bulky, ktery jsem dal do plastovy nadoby a nechal na slunci. Uz mam vychytany, ze cim driv zacnu delat pizzu, tim vic ma testo tendenci se vracet do puvodniho stavu. Kdyz je to moc dlouho, tak uz mi prijde takovy zdechly, takze je za me idealni nejaky stred. Dnes bude dalsi pokus, ale bohuzel jsem nestihl udelat poolish, tak je testo od vcerejska v lednici.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: delas poradne ty koule? to testo vypada ze nema dostatecnou lepkovou svrchni vrstvu a púak se ty okraje nenafukujou. Jakou mouku pouizvas? Jinak diry tam musej bejt nekudy ty spaliny uchazet musej. Ja u te lidl na peletky zateploval a hodne to pomohlo, je to par nytu a izolace za 200. Jinak supr zlepseni!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam